9 Φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από μπιμπίκια και σπυράκια γρήγορα

Advertisement
9 Φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από μπιμπίκια και σπυράκια γρήγορα
Advertisement

Φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από μπιμπίκια και σπυράκια γρήγορα

Λεμόνι + Μέλι + Ζάχαρη

9 Natural Ways to Get Rid of Blackheads and Whiteheads Fast - Εικόνα 3

Κόψτε το μισό λεμόνι και ρίξτε αρκετό μέλι για να καλύψετε την επιφάνεια κοπής του λεμονιού. Στη συνέχεια, πασπαλίστε το μισό λεμόνι με δύο πρέζες ζάχαρη (είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε τη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο) και απαλά κάντε μασάζ στις προβληματικές περιοχές με αυτό το φυσικό «σφουγγάρι» με κυκλική κίνηση.

Επαναλάβετε τη διαδικασία όχι περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα.

Βαζελίνη + πλαστικό περιτύλιγμα9 Natural Ways to Get Rid of Blackheads and Whiteheads Fast - Εικόνα 4

Η καλύτερη στιγμή για να χρησιμοποιήσετε αυτό το τέχνασμα είναι αμέσως μετά το ντους, επειδή η θερμότητα από το νερό θα έχει ανοίξει τους πόρους σας. Αρχίστε με την εφαρμογή βαζελίνης στην πληγείσα περιοχή. Μόλις τελειώσετε με αυτό, τοποθετήστε το πλαστικό περιτύλιγμα πάνω από τη βαζελίνη. Με το περιτύλιγμα ακόμα στη θέση του βάλτε πάνω του μια καυτή πετσέτα και αφήστε το να καθίσει μέχρι να επιστρέψει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα χαρτομάντιλο για να αφαιρέσετε τυχόν περίσσεια βαζελίνη από το πρόσωπό σας και πιέστε απαλά το δέρμα, όπου τα σπυράκια φράζουν τους πόρους σας για να τα αφαιρέσετε. Η βρωμιά πρέπει να απομακρύνεται πολύ εύκολα. Τέλος, σκουπίστε με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με λοσιόν πάνω στο δέρμα σας.

Κάντε αυτή τη διαδικασία μία ή δύο φορές το μήνα.

Λάδι καρύδας + αιθέρια έλαια

9 Natural Ways to Get Rid of Blackheads and Whiteheads Fast - Εικόνα 5

Σε ένα βάζο βάλτε 1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας για 10 έως 15 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια, συνδυάστε το λάδι καρύδας με 10 σταγόνες λεμονιού, λεβάντας και λάδι δέντρου τσαγιού και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει λείο. Χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα για να το εφαρμόσετε στο δέρμα σας το πρωί και το βράδυ μετά το πλύσιμο του προσώπου σας.

Το μείγμα πρέπει να φυλάσσεται σε σφραγισμένο δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου.

Κανέλα + αλεύρι βρώμης9 Natural Ways to Get Rid of Blackheads and Whiteheads Fast - Εικόνα 6

Αναμίξετε ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι βρώμης με την ίδια ποσότητα σκόνης κανέλας. Προσθέστε λίγο ζεστό νερό και ανακατέψτε καλά. Το μείγμα πρέπει να έχει την σύσταση μιας πολύ παχιάς κρέμας. Εφαρμόστε απαλά αυτό το μείγμα με τα δάχτυλά σας με κυκλική κίνηση στο πρόσωπό σας. Κρατήστε το για περίπου 1 λεπτό και στη συνέχεια πλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό. Σημείωση: η κανέλα μπορεί να προκαλέσει αίσθημα μυρμηγκιών όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, αλλά θα εξαφανιστεί μετά το πλύσιμο του προσώπου.

Αυτό το τέχνασμα πρέπει να χρησιμοποιείται όχι περισσότερο από δύο φορές το μήνα.

Ενεργός άνθρακας + πράσινος άργιλος9 Natural Ways to Get Rid of Blackheads and Whiteheads Fast - Εικόνα 7

Ανακατέψτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη ενεργού άνθρακα, 1 κουταλάκι πράσινου αργίλου και 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζεστό νερό μαζί. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να είναι ομαλό και απαλλαγμένο από σβόλους. Εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας με σφουγγάρι ή βούρτσα. Αφήστε τη μάσκα να καθίσει για λίγα λεπτά μέχρι να στεγνώσει εντελώς, στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό.

Εάν κάνετε αυτή τη διαδικασία μία ή δύο φορές την εβδομάδα θα πρέπει να είναι αρκετό για να απολαύσετε τους καθαρούς σας πόρους.

Λάδι καρύδας + κατακάθι καφέ9 Natural Ways to Get Rid of Blackheads and Whiteheads Fast - Εικόνα 8

Συνδυάστε 1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας (το βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων για να ζεσταθεί ελαφρώς πρώτα) με 1/2 φλιτζάνι φρέσκο καφέ. Χρησιμοποιήστε αμέσως το μείγμα και κάντε απαλά μασάζ στο πρόσωπό σας με κυκλικές κινήσεις. Αφού το τρίψετε, αφήστε το μείγμα στο πρόσωπό σας για 5 λεπτά και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε κρύο νερό για να το ξεπλύνετε προσεκτικά.

Επαναλάβετε τη διαδικασία μία φορά την εβδομάδα.Διαχωρίστε το υπόλοιπο μείγμα σε ταψί για muffin ή παγοθήκη και τοποθετήστε το στην κατάψυξη.

Αλόη βέρα + λευκό άργιλο + αιθέρια έλαια9 Natural Ways to Get Rid of Blackheads and Whiteheads Fast - Εικόνα 9

Ξεκινήστε αναμιγνύοντας μαζί 2 κουταλάκια του γλυκού λευκό άργιλο και 1 κουταλάκι του γλυκού ζελέ αλόης βέρα. Στη συνέχεια προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού νερό και 3 σταγόνες ιλάνγκ ιλάνγκ και αιθέρια έλαια λεβάντας. Σε ένα γυάλινο ή κεραμικό μπολ, ανακατέψτε όλα τα συστατικά καλά μέχρι το μείγμα να είναι ομαλό. Εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας με ένα σφουγγάρι ή βούρτσα και αφήστε το να καθίσει για περίπου 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Αυτή η μάσκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί δύο φορές το μήνα.

Βρώμη + μέλι + γιαούρτι + ελαιόλαδο

9 Natural Ways to Get Rid of Blackheads and Whiteheads Fast - Εικόνα 10

Τοποθετήστε 1/4 φλιτζάνι βρώμης, 2 κουταλάκια του γλυκού γιαούρτι, 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι και 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εφαρμόστε το μείγμα στο καθαρό σας πρόσωπο, τρίβοντας με κυκλική κίνηση για 1-2 λεπτά. Κατόπιν ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Εάν έχετε εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα που φαίνεται να είναι ερεθισμένο από το τρίψιμο, μην τρίβετε! Απλά χρησιμοποιήστε το μείγμα ως μάσκα προσώπου και αφήστε το στο δέρμα σας για περίπου 5-7 λεπτά.

Χρησιμοποιήστε αυτό το κόλπο μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Ζάχαρη + μέλι + ελαιόλαδο + εκχύλισμα βανίλιας9 Natural Ways to Get Rid of Blackheads and Whiteheads Fast - Εικόνα 11

Συνδυάστε 1/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη με 1/4 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατέψτε. Προσθέστε 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια ανακατεύουμε 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά καλά μέχρι να μαλακώσουν και χρησιμοποιήστε αυτό το μείγμα για να καθαρίσετε τυχόν προβληματικές περιοχές. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Χρησιμοποιήστε αυτό το φάρμακο μία φορά την εβδομάδα. Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου.

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα