10 μυστικές αιτίες της ακμής και τρόποι να απαλλαγείτε από αυτή

Advertisement
10 μυστικές αιτίες της ακμής και τρόποι να απαλλαγείτε από αυτή
Advertisement

10 μυστικές αιτίες της ακμής και τρόποι να απαλλαγείτε από αυτή

Πλάτη και ώμοι

10 Hidden Causes of Acne and Ways to Get Rid of It - Εικόνα 2

Τα σπυράκια στην πλάτη μπορεί να προκληθούν από τα λουριά των σακιδίων ή τα συνθετικά ρούχα. Εάν έχετε μικρά κόκκινα σπυράκια, τότε είναι πιθανώς μια αντίδραση σε καθαριστικά ή οικιακά χημικά. Το πάθος για λιπαρά και τηγανητά τρόφιμα θα μπορούσε επίσης να είναι ένας λόγος για την εμφάνιση της ακμής.

Αυτά τα σπυράκια αντιμετωπίζονται με μπάνιο σε αλμυρό νερό μία φορά την εβδομάδα ή ελαφρύ πλύσιμο με μηλόξυδο και νερό σε αναλογία 1: 2.

Στή8ος

10 Hidden Causes of Acne and Ways to Get Rid of It - Εικόνα 3

Η πιο συνηθισμένη αιτία της ακμής στο στή8ος σας είναι μια αλλεργική αντίδραση στην σκόνη πλυντηρίου ή στο αφρόλουτρο, αλλά και ως αντίδραση σε κρύα ποτά, μπαχαρικά και θαλασσινά.

Ανακατέψτε λίγη σόδα ψησίματος με νερό και κάντε μασάζ το δέρμα σας με το προκύπτον πολτό. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Λαιμός

10 Hidden Causes of Acne and Ways to Get Rid of It - Εικόνα 4

Ένας σφιχτός γιακάς μπορεί να φράξει το δέρμα σας και να προκαλέσει σπυράκια. Η ακμή του αυχένα μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα αλλεργίας στο σαμπουάν. Ακόμη μια άλλη κοινή αιτία για τα σπυράκια είναι το πάθος για γλυκά.

Σκουπίστε το λαιμό σας με βαμβακερό μαντηλάκι βρεγμένο με χυμό λεμονιού ή λάιμ, αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Χέρια

10 Hidden Causes of Acne and Ways to Get Rid of It - Εικόνα 5

Τα προβλήματα του πεπτικού συστήματος, οι αλλεργικές αντιδράσεις στα απορρυπαντικά και τα αντιβιοτικά μπορούν να προκαλέσουν όλα τα σπυράκια. Αν πηγαίνετε σε πισίνα, σάουνα ή γυμναστήριο αρκετά συχνά μπορεί να έχετε πιάσει μια μυκητιασική λοίμωξη.

Εάν τα σπυράκια σας δεν προκαλούνται από έναν μύκητα, τότε μπορείτε να τα ξεφορτωθείτε με χυμό πατάτας: απλά κόψτε μια ακατέργαστη πατάτα στη μέση και τρίψτε την στις προβληματικές περιοχές σας. Μετά από μισή ώρα ξεπλυθείτε.

Πόδια

10 Hidden Causes of Acne and Ways to Get Rid of It - Εικόνα 6

Η κακή υγιεινή και τα σφιχτά, συνθετικά ρούχα είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι όταν πρόκειται για την εμφάνιση της ακμής στα πόδια. Τα σπυράκια μπορούν επίσης να εμφανιστούν μετά το ξύρισμα.

Προσθέστε 5-6 σταγόνες ελαίου από τεϊόδεντρο στο αφρόλουτρο και πλύνετε ως συνήθως.

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα