Προκηρύχθηκαν 3.685 υποτροφίες για όλα τα ΑΕΙ – Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων

Advertisement
Προκηρύχθηκαν 3.685 υποτροφίες για όλα τα ΑΕΙ – Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων
Advertisement

Στην προκήρυξη 3.685 υποτροφιών, για όλα τα τμήματα και τις σχολές των ΑΕΙ της χώρας, προχώρησε το ΙΚΥ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Παιδείας.

Οι υποτροφίες αφορούν στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος και θα δοθούν αναδρομικά από 1η Οκτωβρίου του 2016, με διάρκεια 9 μηνών, ενώ το ποσό της μηνιαίας υποτροφίας θα ανέρχεται σε 200 ευρώ για τους σπουδάζουν στον τόπο κύριας κατοικίας τους και 380 ευρώ για τους σπουδάζουν σε άλλη περιοχή.

Συγκεκριμένα, οι 3.685 υποτροφίες «αποσκοπούν στην ενίσχυση και υποστήριξη της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών των επιμελών φοιτητών/τριών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα, καθώς και στη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των ΑΜΕΑ και των ατόμων που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες».

Η έναρξη της υποβολής αιτήσεων άρχισε την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 28η Απριλίου 2017.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στη διεύθυνση https://iky-ypotrofies.it.minedu.gov.gr/.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή

Advertisement