Τι αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύετε στο facebook για τον χαρακτήρα σας

Advertisement
Τι αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύετε στο facebook για τον χαρακτήρα σας
Advertisement

Τι λένε οι φωτογραφίες μας στο Διαδίκτυο για τον εαυτό μας; Τι κρυφά χαρακτηριστικά ή μυστικές επιθυμίες, που μερικές φορές ακόμη και εμείς οι ίδιοι δεν αντιλαμβανόμαστε, αποκαλύπτουν στον κόσμο;

Αναλύσαμε τους πιο κοινούς τύπους των φωτογραφιών στα κοινωνικά δίκτυα και σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα.

1. Διάφορες selfie (selfie στον καθρέφτη, ολόσωμη φωτογραφία, γυμνασμένο κορμί κλπ)

Τι αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύετε στο facebook για τον χαρακτήρα σας - Εικόνα1

Τέτοιες selfies στον λογαριασμό κάποιου αποκαλύπτουν την υπερβολική ανάγκη για την αναγνώριση και την έγκριση των άλλων, τον εγωκεντρισμό, τη ματαιοδοξία, και μια τάση για ναρκισσισμό.

2. Σeξι selfie

Τι αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύετε στο facebook για τον χαρακτήρα σας - Εικόνα2

Έκφραση duck face, τονισμένο περίγραμμα του σώματος … Το μήνυμά σας προς τον κόσμο: «Είμαι απελευθερωμένη γυναίκα, έτοιμη να πειραματιστώ.» Σκεφτείτε για το αν πρέπει να δείξετε στον κόσμο, έτσι ανοιχτά ότι έχετε βγει «στην αγορά», χρησιμοποιώντας το σώμα σας ως δόλωμα ως τρόπο για να πουλήσετε τον εαυτό σας. Πιστεύετε πραγματικά ότι οι άνδρες που αναζητούν μια σοβαρή σχέση θα πάρουν στα σοβαρά ένα τέτοιο δόλωμα;

3. Φωτογραφίες με ζευγάρια

Τι αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύετε στο facebook για τον χαρακτήρα σας - Εικόνα3

Είναι μια επίδειξη της σχέσης σας και το γεγονός ότι την αντιλαμβάνεστε ως ισχυρή και μακράς διάρκειας. Είναι ένας τρόπος να πείτε στον κόσμο: «Δεν είμαι μόνος, με αγαπάνε, με χρειάζονται και με εκτιμούν.»

Εάν υπάρχουν πολλές τέτοιες φωτογραφίες στο λογαριασμό, είναι ένας λόγος για να αναρωτηθείτε γιατί το χρειάζεστε αυτό; Τι θέλετε να αποδείξετε στους άλλους με τέτοιες φωτογραφίες; Ίσως είναι μια κρυφή ανάγκη να αποδείξετε κάτι στους πρώην σας ή να κερδίσετε τον ανταγωνισμό από λιγότερο τυχερούς φίλους.

4. Ομαδικές φωτογραφίες

Τι αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύετε στο facebook για τον χαρακτήρα σας - Εικόνα4

Αν η πλειοψηφία των φωτογραφιών στο λογαριασμό σας είναι φωτογραφίες από πάρτυ ή ομαδικές φωτογραφίες που δείχνουν πόσο διασκεδάζετε με τους φίλους σας, μπορεί να δείχνουν ένα εσωτερικό κενό και μοναξιά. Μπορεί επίσης να δείχνει ότι αν ανήκετε σε μια ομάδα κολακεύει τη ματαιοδοξία σας. Είναι σαν να λέτε στον κόσμο: «Επιλέχθηκα να είμαι ένα μέρος αυτής της ομάδας, και είναι κολακευτικό.»

5. Παιδιά

Τι αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύετε στο facebook για τον χαρακτήρα σας - Εικόνα5

Υπάρχουν δύο επιλογές. Αν μοιράζεστε τις παιδικές σας φωτογραφίες και τις βάλετε ως φωτογραφία του προφίλ σας, αυτό δείχνει ότι έχετε κουραστεί από την ενήλικη ζωή: όλες αυτές οι ευθύνες, τα τραπεζικά δάνεια και οι υποθήκες. Κρύβει μια υποσυνείδητη επιθυμία να επιστρέψετε στην παιδική ηλικία και την ανάγκη να σας φροντίσουν. «Κράτα με στην αγκαλιά σου, και χάιδεψε το κεφάλι μου», είναι σαν να φωνάζει μια τέτοια φωτογραφία.

Στη δεύτερη παραλλαγή, μοιραζόμαστε τις φωτογραφίες των παιδιών μας ή φωτογραφίες δικές μας μαζί με τα παιδιά. Με αυτόν τον τρόπο λέμε, «είμαι μια μητέρα, και αυτό είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα στη ζωή μου.»

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα