9 Συνήθειες για τις οποίες το δέρμα σας θα σας ευγνωμονεί

Advertisement
9 Συνήθειες για τις οποίες το δέρμα σας θα σας ευγνωμονεί
Advertisement

Μάθετε ποιες είναι οι συνήθειες για τις οποίες το δέρμα σας θα σας ευγνωμονεί..

Καθαρίστε τακτικά την οθόνη του smartphone σας με ειδικά καθαριστικά μαντηλάκια9 Excellent Habits Your Skin Will Be Grateful For - Εικόνα 2

Πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει ότι η οθόνη της συσκευής σας μπορεί να καλύπτεται από 10 φορές περισσότερα βακτήρια από ένα κάθισμα τουαλέτας. Για να αποφύγετε όλα αυτά τα μικρόβια, που προκαλούν κνησμό, ερυθρότητα ή πρήξιμο κοντά στα ζυγωματικά σας, κάντε κανόνα το να καθαρίζετε την οθόνη του smartphone σας με ειδικά μαντηλάκια.

Να πλένετε συχνά τα πινέλα για το μακιγιάζ

9 Excellent Habits Your Skin Will Be Grateful For - Εικόνα 3

Οι βούρτσες μακιγιάζ, αν χρησιμοποιούνται ακατάλληλα, μπορούν να προκαλέσουν ακμή, αλλεργίες και άλλα δερματικά προβλήματα. Γι ‘αυτό το πλύσιμο τους θα πρέπει να συχνό. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε αντιβακτηριακά μαντηλάκια καθαρισμού για το σκοπό αυτό. Ωστόσο, εάν θέλετε να καθαρίσετε καλύτερα τα πινέλα, χρησιμοποιήστε ευαίσθητα υγρά πλύσης όπως σαμπουάν.

Προσέξτε την διατροφή σας

9 Excellent Habits Your Skin Will Be Grateful For - Εικόνα 4

Η ζάχαρη και τα λιπαρά τρόφιμα αποτελούν τους εχθρούς του υγιούς δέρματος. Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για τις αυστηρές δίαιτες, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε ξηρό, ρυτιδωμένου και κουρασμένο δέρμα. Σιγουρευτείτε, λοιπόν, ότι η διατροφή σας είναι ισορροπημένη με πολλές απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα.

Μην χρησιμοποιείτε υπερβολικά τα προϊόντα απολέπισης για το πρόσωπο9 Excellent Habits Your Skin Will Be Grateful For - Εικόνα 5

Το υπερβολικό τρίψιμο μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή. Εάν το δέρμα σας έχει την τάση να είναι στεγνό και να αναπτύσσει ακμή χρησιμοποιώντας scrubs μόνο θα επιδεινωθεί η κατάσταση. Αντικαταστήστε τα με μια μαλακή απολεπιστική λοσιόν. Ωστόσο, τα άτομα με λιπαρά δέρματα θα πρέπει να χρησιμοποιούν scrub μόνο μία φορά την εβδομάδα.

Βάλτε κρέμα στο πρόσωπο σας πριν και μετά το κολύμπι στην πισίνα

9 Excellent Habits Your Skin Will Be Grateful For - Εικόνα 6

Οι χημικές ουσίες της πισίνας στεγνώνουν το δέρμα σας αφήνοντάς το αφυδατωμένο. Για αυτό χρησιμοποιήστε μια θρεπτική κρέμα κάθε φορά που μπαίνετε στην πισίνα. Μετά το μπάνιο, πρέπει να πλύνετε το πρόσωπο σας προσεκτικά και να εφαρμόσετε κάποια προϊόντα ενυδάτωσης.

Κάντε μπάνιο αμέσως μετά τη γυμναστική

9 Excellent Habits Your Skin Will Be Grateful For - Εικόνα 7

Τα ντους στα γυμναστήρια μπορεί να μην είναι τα πιο άνετα μέρη στον κόσμο, αλλά φραγμένοι πόροι και σπυράκια εμφανίζονται αν δεν πλύνετε τον ιδρώτα αμέσως, ειδικά μετά από μια προπόνηση.

Προσέξτε τα σημάδια που σας στέλνει το σώμα σας

9 Excellent Habits Your Skin Will Be Grateful For - Εικόνα 8

Κοινά προβλήματα που προκαλούνται από τα καλλυντικά, όπως ο ερεθισμός, η ερυθρότητα και το πρήξιμο στο πρόσωπο μπορεί να είναι συμπτώματα πιο σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Αποφύγετε το υπερβολικά καυτό ντους

9 Excellent Habits Your Skin Will Be Grateful For - Εικόνα 9

Τα πολύ ζεστά μπάνια τείνουν να καταστρέφουν το προστατευτικό στρώμα των λιπιδίων του δέρματος που συμβάλλουν στη συγκράτηση της υγρασίας στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Η συνήθεια να πλένετε τον εαυτό σας με «βραστό» νερό μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη συρρίκνωση και ξηρότητα του δέρματος.

Πίνετε αρκετό νερό

9 Excellent Habits Your Skin Will Be Grateful For - Εικόνα 10

Εάν δεν πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, μια καλή συμβουλή είναι να τοποθετήσετε ένα μπουκάλι νερό πάνω από το τηλέφωνο σας στο γραφείο σας. Έτσι, κάθε φορά που αισθάνεστε ότι πρέπει να ελέγξετε τα μηνύματά σας ή το Facebook, θα θυμάστε ότι πρέπει να πιείτε λίγο.

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα