Ολοκληρώθηκε στην Κίνα η «ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο»

Advertisement
Ολοκληρώθηκε στην Κίνα η «ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο»
Advertisement

Οι Κινέζοι μηχανικοί έχουν πλέον ολοκληρώσει μια εντυπωσιακή αερογέφυρα πάνω από τα βουνά η οποία χαρακτηρίζεται, σύμφωνα με την Daily Mail, ως η ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο.

Η τεράστια Beipanjiang Bridge η οποία είναι χτισμένη σε ύψος πάνω από 565 μέτρα, συνδέει δύο απομακρυσμένες επαρχίες της Κίνας, την Yunnan και την Guizhou όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα. Οι μηχανικοί ολοκλήρωσαν τις τελευταίες λεπτομέρειες της κατασκευής της στις 10 Σεπτεμβρίου, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση της η οποία χρειάστηκε τρία χρόνια και 780 εκατομμύρια RMB, δηλαδή πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ. Η νέα αυτή γέφυρα πήρε το όνομά της από τον ποταμό Beipan που τη διασχίζει κι έχει μήκος 720 μέτρα.

Το ύψος της γέφυρας είναι χαρακτηριστικά, το διπλάσιο από έναν ουρανοξύστη 95 ορόφων του Λονδίνου. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail, αυτή η νέα πανύψηλη γέφυρα δεν πρέπει να συγχέεται με την άλλη γέφυρα Beipanjiang στον αυτοκινητόδρομο Guanxing η οποία φτάνει σε ύψος τα 363 μέτρα και άνοιξε το 2003. Η ολοκλήρωση αυτού του φιλόδοξου σχεδίου σημαίνει ότι οκτώ από τις 10 υψηλότερες ολοκληρωμένες γέφυρες του κόσμου βρίσκονται τώρα στην Κίνα και σχεδόν όλες έχουν κατασκευαστεί σε απομακρυσμένες ορεινές επαρχίες.

Η Γέφυρα Beipanjiang αναμένεται να ανοίξει για το κοινό μέχρι το τέλος του 2017. Έχει ξεπεράσει δε, το προηγούμενο ρεκόρ της γέφυρας Sidu γέφυρα που βρίσκεται στην επαρχία Hubei της κεντρικής Κίνας.

Εκτός από την Beipanjiang Bridge, οι Κινέζοι μηχανικοί έχουν επίσης ξεκινήσει την οικοδόμηση της δεύτερης ψηλότερης γέφυρας του κόσμου που ονομάζεται Jinshajiang Bridge. Οι εικόνες πάντως που έχουν τραβηχτεί από το σημείο είναι εντυπωσιακές και προκαλούν ζαλάδα σε όποιον έχει υψοφοβία.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες

Ολοκληρώθηκε στην Κίνα η «ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο» - Εικόνα0

Ολοκληρώθηκε στην Κίνα η «ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο» - Εικόνα1

Ολοκληρώθηκε στην Κίνα η «ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο» - Εικόνα2

Ολοκληρώθηκε στην Κίνα η «ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο» - Εικόνα3

Ολοκληρώθηκε στην Κίνα η «ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο» - Εικόνα4

Ολοκληρώθηκε στην Κίνα η «ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο» - Εικόνα5

Ολοκληρώθηκε στην Κίνα η «ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο» - Εικόνα6

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα