Δείτε τον ουρανοξύστη που θα κρέμεται από αστεροειδή στη Γη

Advertisement
Δείτε τον ουρανοξύστη που θα κρέμεται από αστεροειδή στη Γη
Advertisement

Το σχέδιο του ουρανοξύστη, που ονομάζεται «Analema Tower», θέλει ένα μεγαλειώδες κτίριο να κρέμεται από έναν αστεροειδή, ο οποίος περιστρέφεται γύρω από τη Γη με ακρίβειαΤην επανάσταση στην αρχιτεκτονική των ουρανοξυστών έφερε η πρόταση των Νεοϋορκέζων αρχιτεκτόνων με την ονομασία «Qlouds AO», οι οποίοι θέλουν να χτίσουν έναν ουρανοξύστη που θα κρέμεται από το διάστημα προς τη Γη.

Δείτε τον ουρανοξύστη που θα κρέμεται από αστεροειδή στη Γη - Εικόνα 0 Το σχέδιο του ουρανοξύστη, που ονομάζεται «Analema Tower», θέλει ένα μεγαλειώδες κτίριο να κρέμεται από έναν αστεροειδή, ο οποίος περιστρέφεται γύρω από τη Γη με ακρίβεια. Το κτίριο θα κρέμεται με υψηλής αντοχής και δυναμικότητας σύρματα, τα οποία θα είναι τυλιγμένα στον επιλεγμένο αστεροειδή. Όσο για τους ενοίκους του ουρανοξύστη, θα μπορούν να βγουν έξω, μόνο με τη βοήθεια αλεξίπτωτου. Δείτε τον ουρανοξύστη που θα κρέμεται από αστεροειδή στη Γη - Εικόνα 1 Ακόμα, το σχήμα και το μέγεθος των παραθύρων θα αλλάζει ανάλογα με το ύψος που θα βρίσκεται για να αντέχει στις αλλαγές της θερμοκρασίας και της ατμοσφαιρικής πίεσης. Όσο για το κόστος των ενοικίων, αναμένεται να είναι αρκετά υψηλό, καθώς το κόστος κατασκευής του ουρανοξύστη θα κυμαίνεται επίσης σε πολύ υψηλά επίπεδα. Δείτε τον ουρανοξύστη που θα κρέμεται από αστεροειδή στη Γη - Εικόνα 2

Όσο εξωπραγματικό και αν ακούγεται το σχέδιο της αρχιτεκτονικής εταιρείας από τη Νέα Υόρκη, εκείνοι διαβεβαιώνουν πως είναι απόλυτα εφικτό. Άλλωστε, οι ίδιοι έχουν εμπειρία με διαστημικά projects, καθώς έχουν παρουσιάσει το «Mars Ice House» το 2015 στη NASA, σχετικά με την κατασκευή οικιών στον πλανήτη Άρη.
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα