Αυτό το Τεράστιο Σαλάχι Ζητάει Βοήθεια από έναν Δύτη. ΔΕΙΤΕ Όμως τι Συμβαίνει στο 0:38

Advertisement
Αυτό το Τεράστιο Σαλάχι Ζητάει Βοήθεια από έναν Δύτη. ΔΕΙΤΕ Όμως τι Συμβαίνει στο 0:38
Advertisement

Για τους περισσότερους από εμάς, ο απέραντος και βαθύς ωκεανός είναι ένα γοητευτικό μυστήριο και πιθανότατα θα παραμείνει ακριβώς αυτό.

Υπάρχουν όμως και άνθρωποι, λίγοι μεν, αλλά υπάρχουν, που έχουν αφιερώσει την ζωή τους στο να ανακαλύπτουν την ζωή στους ωκεανούς.

Ο Shawn Heinrichs, βραβευμένος με Έμμυ κινηματογραφιστής, φωτογράφος και δύτης, είναι ένας από τους πλέον εξειδικευμένους γνώστες των βυθών. Πολλές ταινίες, δημοσιογραφικές έρευνες και ντοκιμαντέρ του National Geographic είναι βασισμένα πάνω στις γνώσεις του και στις εμπειρίες του.

Σε αυτό το εκπληκτικό video, θα τον δείτε να σώζει ένα τεράστιο σαλάχι που είχε παγιδευτεί. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα σαλάχια, είναι κοντινά είδη με τους καρχαρίες και αποτελούν είδος προς εξαφάνιση.

Η απειλή της εξαφάνισης του είδους δυστυχώς για άλλη μια φορά έχει να κάνει με τον ανθρώπινο παράγοντα καθώς η υπεραλίευση και η μόλυνση των ωκεανών έχουν μειώσει πολύ των πληθυσμό των σαλαχιών. Μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται σε περιοχές όπως η Ινδονησία, η Σρι Λάνκα και η Ινδία καθώς οι ντόπιοι ψαράδες τα έχουν σαν κύριο στόχο. Πρόκειται για ένα άκακο και πανέμορφο ψάρι που δυστυχώς η άγνοιά μας, μας κάνει να μην ενδιαφερόμαστε.

Δείτε το συγκινητικό video με την διάσωση του σαλαχιού!

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα