Αγίου Βαλεντίνου: Δώρο ιαπωνικά σοκολατάκια… από έντομα (pics)

Advertisement
Αγίου Βαλεντίνου: Δώρο ιαπωνικά σοκολατάκια… από έντομα (pics)
Advertisement

Οι Ιάπωνες είναι γνωστοί για τις πρωτοποριακές τους ιδέες, όπως τα περίεργα γκάτζετ, αλλά δεν περιορίζονται μόνο σε αυτά.

Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, για όσους βαρέθηκαν τα κλασικά σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς και γέμιση φράουλας, πραλίνας κτλ, έχουν να προτείνουν μια εναλλακτική λύση για δώρα αλλά και για δείπνο, όπως για παράδειγμα κοκτέιλ από έντονα ή καραμελωμένους κοριούς.

Συγκεκριμένα, το μπαρ Duranbar στο κεντρικό Τόκιο πρότεινε ήδη από χθες Κυριακή ενόψει της αυριανής ημέρας των εpωτευμένων σε όσα ζευγάρια αντέχουν και σε όσους έχουν περιέργεια να δοκιμάζουν νέες… γεύσεις ένα ειδικό μενού από επιδόρπια και ποτά παρασκευασμένα από έντομα.

Αγίου Βαλεντίνου - Εικόνα 1

«Είναι τραγανά και ταιριάζουν πολύ με τη σοκολάτα», δήλωσε η 20χρονη Σαγιούμι Μακίνο στην τηλεόραση του Reuters.

Αγίου Βαλεντίνου - Εικόνα 2

Το μενού είναι πλούσιο -από κοκτέιλ εντόμων με κράνμπερι και νερό ως καραμελωμένα σκουλήκια με αμύγδαλα και κάσιους. Η σαντιγί που κοσμεί ορισμένα από τα επιδόρπια περιλαμβάνει το ζουμί ενός τεράστιου Ταϊλανδέζικου κοριού του νερού, που φημίζεται για την γλυκιά του γεύση.

Αγίου Βαλεντίνου - Εικόνα 3

Ενώ πολλά έντομα συναντώνται σε κάποιες τοπικές κουζίνες, οι κοριοί δεν περιλαμβάνονται συχνά σε μενού στην Ιαπωνία.

Αγίου Βαλεντίνου - Εικόνα 4

Ο φοιτητής Γιούτα Σινοχάρα, ο οποίος διοργάνωσε την βραδιά με κοκτέιλ από κοριούς, δήλωσε ότι θέλει να προωθήσει μια εναλλακτική γαστριμαργική κουλτούρα.

«Τρελαίνομαι για έντομα και θεωρώ ότι έχει πολύ πλάκα να τα τρως» λέει και προσθέτει ότι αποτελούν μια εξαιρετική διατροφική επιλογή. Τα έντομα είναι πηγή πλούσια σε λιπαρά, πρωτεϊνες, βιταμίνες, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), όπως σημειώνει το ΑΠΕ.

Αγίου Βαλεντίνου - Εικόνα 5

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα