Ένα μικρό χωριό της Ελβετίας έχει την πιο ωραία θέα στην Ανδρομέδα

Advertisement
Ένα μικρό χωριό της Ελβετίας έχει την πιο ωραία θέα στην Ανδρομέδα
Advertisement

O φωτογράφος Sandro Casutt ζει σε ένα απομακρυσμένο ελβετικό χωριό, το Vals, το οποίο έχει ελάχιστους κατοίκους, διαθέτει όμως ένα μοναδικό προνόμιο. Μία απίστευτη θέα του γαλαξία της Ανδρομέδας.

Πρόκειται για την ιδανική τοποθεσία από την οποία μπορείς κανείς να παρατηρήσει τον πλησιέστερο μεγάλο Γαλαξία σε εμάς. Ο φωτογράφος μαζί με τον αδερφό του ξεκίνησαν να τραβάνε φωτογραφίες, ως αποτέλεσμα της αγάπης τους για τον ουρανό, το σύμπαν και τα μυστικά του.

Κάθε βράδυ, ο Casutt κυνηγά και αναζητά τον τέλειο, ιδανικό ουρανό. Οι φωτογραφίες που προέκυψαν μετά από αρκετή προσπάθεια και έρευνα, οι οποίες τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια διαφορετικών εποχών, μας προσφέρουν μία απίστευτη θέα της Ανδρομέδας σε όλο της το μεγαλείο.

Ο φακός του κατάφερε να εντοπίσει μερικά από τα ένα τρισεκατομμύριο άστρα που καταλαμβάνουν την Ανδρομέδα, καθώς και νεφελώματα που δημιουργούν λαμπερές αποχρώσεις στον νυχτερινό ουρανό. Για τους λάτρεις της αστρονομίας, τα δύο αδέλφια πραγματοποιούν εργαστήρια ολόκληρο τον χρόνο.

Η Ανδρομέδα, είναι αστερισμός που σημειώθηκε πρώτη φορά στην αρχαιότητα από τον Πτολεμαίο στον κατάλογό του της «Μαθηματικής Συντάξεως» και είναι ένας από τους 88 επίσημους αστερισμούς που αναγνώρισε η Διεθνής Αστρονομική Ένωση.

Βρίσκεται νότια του αστερισμού Κασσιόπη, και μεταξύ των αστερισμών Πηγάσου και Περσέως, νότια δε αυτού 3 λαμπροί αστέρες δημιουργούν τον αστερισμό του Τριγώνου. Είναι αμφιφανής στην Ελλάδα.

Η «Ανδρομέδα» αναγνωρίζεται σχετικά εύκολα από τους τρεις λαμπρούς αστέρες δεύτερου μεγέθους που συνδέουν το τετράπλευρο του Πηγάσου με το τόξο του Περσέως. Ο Γαλαξίας της Ανδρομέδας είναι ένας σπειροειδής γαλαξίας στον αστερισμό Ανδρομέδα, στον οποίο οφείλει και το όνομά του. Κατέχει ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ: είναι το πιο απομακρυσμένο αντικείμενο εύκολα ορατό με γυμνό μάτι.

Ένα μικρό χωριό της Ελβετίας έχει την πιο ωραία θέα στην Ανδρομέδα - Εικόνα1

Ένα μικρό χωριό της Ελβετίας έχει την πιο ωραία θέα στην Ανδρομέδα - Εικόνα2

Ένα μικρό χωριό της Ελβετίας έχει την πιο ωραία θέα στην Ανδρομέδα - Εικόνα3

Ένα μικρό χωριό της Ελβετίας έχει την πιο ωραία θέα στην Ανδρομέδα - Εικόνα4

Ένα μικρό χωριό της Ελβετίας έχει την πιο ωραία θέα στην Ανδρομέδα - Εικόνα5

Ένα μικρό χωριό της Ελβετίας έχει την πιο ωραία θέα στην Ανδρομέδα - Εικόνα6

Ένα μικρό χωριό της Ελβετίας έχει την πιο ωραία θέα στην Ανδρομέδα - Εικόνα7

Ένα μικρό χωριό της Ελβετίας έχει την πιο ωραία θέα στην Ανδρομέδα - Εικόνα8

Ένα μικρό χωριό της Ελβετίας έχει την πιο ωραία θέα στην Ανδρομέδα - Εικόνα9

Ένα μικρό χωριό της Ελβετίας έχει την πιο ωραία θέα στην Ανδρομέδα - Εικόνα10

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα