ΚΟΣΜΟΣ

Στη μακρινή Χιλή υπάρχει ένας σταθμός του Μετρό που λέγεται (και θυμίζει) «Ελλάδα»

Στη μακρινή Χιλή υπάρχει ένας σταθμός του Μετρό που λέγεται (και θυμίζει) «Ελλάδα»
Advertisement

Η πρωτεύουσα της Χιλής είναι γνωστή για τις γκαλερί αλλά και τα μουσεία που διαθέτει, τα οποία αναδεικνύουν την πλούσια ιστορία και τις παραδόσεις της.

Στη μακρινή Χιλή υπάρχει ένας σταθμός του Μετρό που λέγεται (και θυμίζει) «Ελλάδα» - Εικόνα 0

Τα τελευταία χρόνια στους σταθμούς του Μετρό του Σαντιάγκο μπορεί κανείς να δει γλυπτά, πίνακες και ψηφιδωτά χάρη σε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται MetroArte, μια προσπάθεια δηλαδή της κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα «ανοιχτό μουσείο».

Στη μακρινή Χιλή υπάρχει ένας σταθμός του Μετρό που λέγεται (και θυμίζει) «Ελλάδα» - Εικόνα 1

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες ένας από αυτούς τους σταθμούς, ο σταθμός Grecia, θυμίζει.. Αρχαία Ελλάδα.

Στη μακρινή Χιλή υπάρχει ένας σταθμός του Μετρό που λέγεται (και θυμίζει) «Ελλάδα» - Εικόνα 2 Στο σταθμό αυτό, που λειτουργεί από τις 7 Μαρτίου του 2014, υπολογίζεται ότι περνούν καθημερινά 22.000 επιβάτες, που απολαμβάνουν 23 επεξεργασμένα αντίγραφα της αρχαίας ελληνικής Τέχνης φτιαγμένα από γύψο, χαλκό και ασήμι, τα οποία απεικονίζουν θέματα- εμβλήματα για τον δυτικό πολιτισμό: Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Τέχνες. Στη μακρινή Χιλή υπάρχει ένας σταθμός του Μετρό που λέγεται (και θυμίζει) «Ελλάδα» - Εικόνα 3 Ανάμεσα στα εκθέματα ξεχωρίζουν ένα αντίγραφο της κεφαλής του Ομήρου, πορτραίτα αθλητών, ένα άγαλμα πυγμάχου και θεατρικές μάσκες.

Στη μακρινή Χιλή υπάρχει ένας σταθμός του Μετρό που λέγεται (και θυμίζει) «Ελλάδα» - Εικόνα 4

Η έκθεση αυτή στον σταθμό του μετρό του Σαντιάγκο της Χιλής είναι η πρώτη προσπάθεια λειτουργίας ενός μουσείου με αρχαία έργα στη μακρινή λατινοαμερικάνικη χώρα και θυμίζει την έκθεση που βλέπουν οι επιβάτες στη στάση «Ακρόπολη» του αθηναϊκού μετρό. Στη μακρινή Χιλή υπάρχει ένας σταθμός του Μετρό που λέγεται (και θυμίζει) «Ελλάδα» - Εικόνα 5 Για τη δημιουργία της έκθεσης συνεργάστηκαν το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού, το Χιλιανό υπουργείο Εξωτερικών, η πρεσβεία της Χιλής στην Ελλάδα και η ελληνική πρεσβεία στη Χιλή.

Στη μακρινή Χιλή υπάρχει ένας σταθμός του Μετρό που λέγεται (και θυμίζει) «Ελλάδα» - Εικόνα 6 Στη μακρινή Χιλή υπάρχει ένας σταθμός του Μετρό που λέγεται (και θυμίζει) «Ελλάδα» - Εικόνα 7 Στη μακρινή Χιλή υπάρχει ένας σταθμός του Μετρό που λέγεται (και θυμίζει) «Ελλάδα» - Εικόνα 8 Στη μακρινή Χιλή υπάρχει ένας σταθμός του Μετρό που λέγεται (και θυμίζει) «Ελλάδα» - Εικόνα 9

Στη μακρινή Χιλή υπάρχει ένας σταθμός του Μετρό που λέγεται (και θυμίζει) «Ελλάδα» - Εικόνα 10

Στη μακρινή Χιλή υπάρχει ένας σταθμός του Μετρό που λέγεται (και θυμίζει) «Ελλάδα» - Εικόνα 11 Στη μακρινή Χιλή υπάρχει ένας σταθμός του Μετρό που λέγεται (και θυμίζει) «Ελλάδα» - Εικόνα 12

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement