ΕΛΛΑΔΑ

Οι Χιώτες κατέθεσαν τις ταμειακές τους στη ΔΟΥ -Αντιδρούν στην αύξηση του ΦΠΑ [εικόνες]

Οι Χιώτες κατέθεσαν τις ταμειακές τους στη ΔΟΥ -Αντιδρούν στην αύξηση του ΦΠΑ [εικόνες]
Advertisement

Συνεχίζουν τις αντιδράσεις-κινητοποιήσεις τους οι επαγγελματίες της Χίου για το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά από την 1η Ιανουαρίου. 

Επαγγελματίες του νησιύ κατέθεσαν τις ταμειακές μηχανές τους στην είσοδο της ΔΟΥ Χίου, απαντώντας έτσι στην άρνηση διαλόγου από την πλευρά της κυβέρνησης για το εν λόγω θέμα. 

Οπως αναφέρει το politischios.gr οι επαγγελματίες του νησιού σημειώνουν ότι σε περίπτωση κατά την οποία στο μεσοδιάστημα ως την αρχή του 2017 η κυβέρνηση δεν παρατείνει την εφαρμογή των μειωμένων φορολογικών συντελεστών για τα νησιά, μαζικά και οργανωμένα οι επαγγελματοβιοτεχνικές ενώσεις θα καλέσουν τα μέλη τους να καταθέσουν μόνιμα και οριστικά τις ταμειακές τους, ως έσχατη λύση αντίδρασης στην απώλεια και της τελευταίας ένδειξης σεβασμού στην ιδιαιτερότητα των νησιών και των οικονομιών τους.

Η Χίος πάει στο Σύνταγμα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου της Χίου Γ. Γεωργούλη επί του παρόντος καταβάλλεται προσπάθεια ώστε μαζί με τα υπόλοιπα νησιά να υπάρξει κινητοποίηση των νησιωτών στην πλατεία Συντάγματος καθώς και επαφή των θεσμικών φορέων τόσο με τους αρμόδιους υπουργούς όσο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Φωτογραφίες: politischios.gr

Πηγή

Advertisement