ΕΛΛΑΔΑ

Τζανακόπουλος: Μέσω των τεχνικών συζητήσεων θα βρεθεί λύση -Οχι σε νέα μέτρα για μετά το 2018

Τζανακόπουλος: Μέσω των τεχνικών συζητήσεων θα βρεθεί λύση -Οχι σε νέα μέτρα για μετά το 2018
Advertisement

Για την πορεία της διαπραγμάτευσης καθώς και για τις πολιτικές πρωτοβουλίες που αναμένεται να αναλάβει ο πρωθυπουργός προκειμένου να κλείσει η β’ αξιολόγηση μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζοντας ότι δεν θα υπάρξει νομοθέτηση νέων  μέτρων.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Άλφα, ο κ. Τζανακόπουλος εκτίμησε πως θα υπάρξει ένας πολιτικός συμβιβασμός μεταξύ όλων των πλευρών για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και  μίλησε για λύση χωρίς νομοθέτηση μέτρων.

«Συζητάμε έγκριση απολύσεων από μια ανεξάρτητη επιτροπή»
Ερωτηθείς ειδικότερα για τα εργασιακά, υπογράμμισε: «δεν είναι αληθές ότι έχουμε υποχωρήσει στο ποσοστό των απολύσεων. Συζητάμε αλλαγή, τροποποίηση των ρυθμίσεων που αφορούν την υπουργική έγκριση στις ομαδικές απολύσεις από μια ανεξάρτητη επιτροπή.
Και σημείωσε ότι «θα πρέπει όλες οι πλευρές να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα έχει κάνει συμβιβασμούς, έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα και είναι καθήκον των δανειστών της να τηρήσουν όσα έχουν συμφωνήσει. Δεν υπάρχει ούτε χρόνος, ούτε πολιτικό κεφάλαιο στην Ευρώπη για καθυστερήσεις».

Τσίπρας-Τσακαλώτος ξεκινούν επαφές
Στη συνέχεια, επανέλαβε πως γίνει σαφές ότι «δεν συζητάμε νομοθέτηση επιπλέον μέτρων μετά τη λήξη του προγράμματος» για να συμπληρώσει πως μέσω των τεχνικών συζητήσεων θα βρεθεί λύση που δεν θα περιλαμβάνει νομοθέτηση μέτρων για μετά το 2018. Και πρόσθεσε πως στο περιθώριο της Συνόδου θα υπάρξει δυνατότητα του πρωθυπουργού για συναντήσεις με ευρωπαίους ηγέτες, αλλά θα υπάρξουν και πρωτοβουλίες για τηλεφωνικές επαφές και από τον υπουργό Οικονομικών.

Προκαλούν προβληματισμό οι δηλώσεις Ερντογάν
Κληθείς τέλος να απαντήσεις για τις δηλώσεις Ερντογάν, σημείωσε πως «προκαλούν τον προβληματισμό όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Εκ μέρους και της ΕΕ έχει γίνει σαφές ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχτούμε ούτε καν τη ρητορική αμφισβήτηση για τα θεμέλια που είναι οι διεθνείς συμβάσεις, η συνθήκη της Λωζάννης, το διεθνές δίκαιο».

Πηγή

Advertisement