ΕΛΛΑΔΑ

Τούρκος αξιωματικός στο Spiegel: Δραπετεύσαμε στην Ελλάδα γιατί σκεφτήκαμε ότι μπορούσε να μας προστατεύσει

Τούρκος αξιωματικός στο Spiegel: Δραπετεύσαμε στην Ελλάδα γιατί σκεφτήκαμε ότι μπορούσε να μας προστατεύσει
Advertisement

Τους φόβους του για τη ζωή του, σε περίπτωση που επιστρέψει στην Τουρκία, εξέφρασε ένας από τους αξιωματικούς που κινδυνεύει να εκδοθεί από την Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του στο Spiegel, ο Φεριντούν Τσομπάν- όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ- δήλωσε ότι όλοι ήταν εμβρόντητοι με την απόφαση του δικαστηρίου. Πρόκειται για έναν από τους τρεις Τούρκους αξιωματικούς που κινδυνεύουν να εκδοθούν από την Ελλάδα στην Τουρκία. Τις επόμενες ημέρες ο Αρειος Πάγος θα επανεξετάσει τις υποθέσεις.

«Ημασταν όλοι εμβρόντητοι. Διότι την ίδια εβδομάδα άλλοι δικαστές του ίδιου δικαστηρίου είχαν απορρίψει το αίτημα έκδοσης στην Τουρκία των υπολοίπων πέντε της ομάδας μας», είπε ο 36χρονος σε ερώτηση για την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο Φεριντούν Τσομπάν δήλωσε ότι φοβάται για τη ζωή του, αλλά και ότι στην Τουρκία «θα καταπατηθούν τα δικαιώματα και η αξιοπρέπειά μας. Θα πρέπει να το αντιληφθούν αυτό η Γερμανία, η Ελλάδα και όλοι οι άλλοι στην Ευρώπη. Δραπετεύσαμε στη χώρα-μέλος της ΕΕ Ελλάδα επειδή σκεφθήκαμε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να μας προστατεύσει».

Σε ερώτηση για το αν οι 8 εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, απάντησε: «Δεν κάναμε τίποτα λάθος. Δεν κάναμε τίποτα παράνομο. Οχι μόνο σε αυτή την περίπτωση, αλλά σε όλη μας τη ζωή και τη σταδιοδρομία μας ως αξιωματικοί. Είπαμε στο δικαστήριο ότι είμαστε μια ομάδα διάσωσης. Κατά τη διάρκεια των ταραχών φύγαμε επειδή φοβηθήκαμε. Ουδεμία σχέση είχαμε με το πραξικόπημα».

Πηγή

Advertisement