ΕΛΛΑΔΑ

Συμμαχία του Norwegian Church Aid-NCA με «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» για έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και υγιεινής στους πρόσφυγες

Συμμαχία του Norwegian Church Aid-NCA με «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» για έργα ύδρευσης, αποχέτευσης  και υγιεινής στους πρόσφυγες
Advertisement

Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα στην «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» η Γεν. Γραμματέας του Norwegian Church Aid-NCA κα Anne – Marie Helland με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η αξιολόγηση των υλοποιούμενων προγραμμάτων η επίσκεψη της κας Helland  σε δομές στις οποίες χρηματοδοτούνται προγράμματα ανακούφισης των προσφύγων και μεταναστών και η επέκταση της συνεργασίας. 

Από τον Μάιο 2015 η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»  συνεργάζεται με το Norwegian Church Aid-NCA και το International Orthodox Christian Charities – IOCC και από κοινού υλοποιούν προγράμματα Ύδρευσης, Αποχέτευσης  και Υγιεινής (Wa.S.H) σε Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών.  
Το τμήμα έργων Ύδρευσης, Αποχέτευσης  και Υγιεινής (Wa.S.H) της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» δραστηριοποιείται στις Δομές Προσφύγων με έργα αποκατάστασης και συντήρησης υποδομών υγιεινής όπως επίσης στην εγκατάσταση οικίσκων υγιεινής με τουαλέτες και λουτήρες, εγκατάσταση ηλιακών θερμοσίφωνων, έργα βελτίωσης και στέγασης λουτήρων, εγκατάσταση και αποκατάσταση δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης. 

Η κα Anne – Marie Helland χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία του Norwegian Church Aid-NCA με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και τον ΙΟCC και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα υπάρχει συνέχεια σε αυτή την χριστιανική συμμαχία.
Ο κ. Δήμτσας ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του NCA για την άμεση στήριξη της χώρας μας σε δύσκολες στιγμές και εξήρε τον επαγγελματισμό όσων έχουν δουλέψει μαζί με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στην Ελλάδα. « Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιερας Αρχιεπισκοπής, είπε χαρακτηριστικά, από την πρώτη στιγμή της προσφυγικής κρίσης δραστηριοποιήθηκε σε Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στη Μαλακάσα, το Λαύριο, τον Άγιο Ανδρέα, τη Ραφήνα, την Ελευσίνα, τα Οινόφυτα όπως επίσης το Ωραιόκαστρο και την Θεσσαλονίκη όπου εκεί διέθεσε και εγκατέστησε  τουαλέτες και λουτήρες.  Η συστηματική υλικοτεχνική υποστήριξη και συντήρηση που προσφέρεται από εξειδικευμένα τεχνικά συνεργεία και μηχανικούς, όπως επίσης εκπαιδευτές προώθησης και ενημέρωσης σε πρακτικές υγιεινής και καθαριότητας και η διανομή ειδών προσωπικής υγιεινής και εκπαίδευσης συμβάλουν σημαντικά στην αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση των ανθρώπων που φιλοξενούνται στα κέντρα, βοηθώντας τους ίδιους και ευρύτερα την τοπική κοινωνία».

Πηγή

Advertisement