ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας συνταξιούχων: «Ψίχουλα» οι εξαγγελίες Τσίπρα

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας συνταξιούχων: «Ψίχουλα» οι εξαγγελίες Τσίπρα
Advertisement

Ραντεβού στα Προπύλαια δίνουν σήμερα Πέμπτη, στις 17:00, οι συνταξιούχοι που διαμαρτύρονται για τα «ψίχουλα», όπως χαρακτηρίζουν την εξαγγελία Τσίπρα, που τους δίνει η κυβέρνηση με την «13η σύνταξη».

Στη συνέχεια οι συνταξιούχοι θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας έως το Μέγαρο Μαξίμου για να σταλεί το μήνυμα «να προασπίσουμε το δικαίωμά μας στη ζωή ανατρέποντας με την πάλη μας τις αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές που μας τσακίζουν».

«Μας πετάνε ψίχουλα με τη δήθεν 13η σύνταξη όταν τα τελευταία χρόνια μας πήραν 4 δισ. και θα μας πάρουν άλλα τόσα το επόμενο διάστημα, δίνοντάς μας 617 εκατ. ευρώ», είχε δηλώσει την Τρίτη στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε από τις οργανώσεις συνταξιούχων ο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ & Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών Δήμος Κουμπούρης.

Τη συγκέντρωση διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ και ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ και οι συνταξιούχοι διεκδικούν τα εξής: δικαίωμα κανονικής 13ης και 14ης σύνταξης, κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ, διατήρηση του ΕΚΑΣ και γενικότερα επιστροφή όσων χρημάτων τους έχουν αφαιρεθεί όλο αυτό το διάστημα «τα οποία έχουν πληρωμένα και δουλεμένα με ιδρώτα».

Πηγή

Advertisement