ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Αποκλείστηκαν κτηνοτρόφοι στα Λευκά Ορη -Προβλήματα από τον χιονιά

Κρήτη: Αποκλείστηκαν κτηνοτρόφοι στα Λευκά Ορη -Προβλήματα από τον χιονιά
Advertisement

Αποκλεισμένοι, αλλά χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα βρίσκονται τρία άτομα – κτηνοτρόφοι στα Σφακιά και συγκεκριμένα στην θέση Μουρί.

Οι τρεις άνδρες που διατηρούν ποιμνιοστάσιο στο συγκεκριμένο σημείο, σε αρκετά υψηλό υψόμετρο, χθες μετέβησαν στην περιοχή για να φροντίσουν τα ζώα τους.

Εξαιτίας της χιονόπτωσης όμως όταν επιχείρησαν να φύγουν αυτό δεν ήταν δυνατόν, με συνέπεια να μην μπορούν να μετακινηθούν.

Για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι αρχές αν και η προσέγγιση του σημείου με μηχανήματα είναι αδύνατη.

Πάντως οι τρεις άνδρες έχουν την δυνατότητα επικοινωνίας, είναι καλά στην υγεία τους ενώ ο χώρος που βρίσκονται είναι αρκετά οργανωμένος.

Εν τω μεταξύ η συνεχιζόμενη χιονόπτωση στα ορεινά εξακολουθεί και προκαλεί μικροπροβλήματα κατά τόπους στο οδικό δίκτυο.

Ειδικότερα πρόβλημα υπάρχει στο δρόμο προς τον Ομαλό ενώ στον δήμο Σφακίων η κατάσταση είναι καλή καθώς δεν υπάρχει αποκλεισμένη περιοχή.

Όσοι πάντως έχουν προγραμματίσει κάποια μετακίνηση τις επόμενες ώρες θα κρίνεται απαραίτητο να λαμβάνουν υπόψη τους τις καιρικές συνθήκες και να κινούνται με προσοχή στο οδικό δίκτυο, καθώς σε πολλά σημεία επικρατεί παγετός.

Πηγή: zarpanews.gr

Πηγή

Advertisement