ΕΛΛΑΔΑ

Kαρέ καρέ η δραματική διάσωση του πληρώματος του πλοίου που προσάραξε στην Ανδρο [βίντεο]

Kαρέ καρέ η δραματική διάσωση του πληρώματος του πλοίου που προσάραξε στην Ανδρο [βίντεο]
Advertisement

Βίντεο με την δραματική διάσωση των 9 μελών του πληρώματος που επέβαιναν στο φορτηγό πλοίο που προσάραξε τα ξημερώματα στην Άνδρο έδωσε στην δημοσιότητα το Πολεμικό Ναυτικό.

Τα 9 μέλη του πληρώματος μεταφέρονται στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού τύπου «Sikorsky» όπως θα δείτε και στο βίντεο.

Στην περιοχή, όπου επικρατούν βόρειοι άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ, αναμένεται να φθάσουν περίπου στις 3.00 το μεσημέρι τρία ρυμουλκά προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση, ενώ στη θαλάσσια περιοχή έχει σημειωθεί πολύ μικρή θαλάσσια ρύπανση.

Το «Cabrera» είναι φορτωμένο με 3,5 χιλιάδες μετρικούς τόνους σιδήρου και στα αμπάρια του μεταφέρει 20 τόνους καυσίμων. Έως τώρα δεν έχει αναφερθεί επισήμως αν έχει υπάρξει διαρροή υδάτων μέσα στο πλοίο. Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τη Λάρυμνα με προορισμό τη Φινλανδία, ενώ τα μέλη του πληρώματος είναι τρεις Πολωνοί, ένας Ουκρανός, ένας Λιθουανός και τέσσερις Φιλιππινέζοι.

Πηγή Φωτό: Hellenic Navy

Πηγή

Advertisement