ΕΛΛΑΔΑ

Κάνε μαγικά τα Χριστούγεννα των παιδιών μέσα από τα Ευχοστολίδια – Το κοινωνικό πρόγραμμα του ΟΠΑΠ για 3η χρονιά

Κάνε μαγικά τα Χριστούγεννα των παιδιών μέσα από τα Ευχοστολίδια – Το κοινωνικό πρόγραμμα του ΟΠΑΠ για 3η χρονιά
Advertisement

Από το 2014, ο ΟΠΑΠ γιορτάζει τα Χριστούγεννα μοιράζοντας χαμόγελα σε χιλιάδες παιδιά που το έχουν πραγματική ανάγκη, μέσα από τη Χριστουγεννιάτικη πρωτοβουλία Ευχοστολίδια.

Η μεγάλη ζωντανή γιορτή προσφοράς και αγάπης συνεχίζεται κι εφέτος και ο ΟΠΑΠ καλεί όλους να επιλέξουν τα Ευχοστολίδια, που έχουν ζωγραφίσει τα παιδιά που υποστηρίζουν τα σωματεία της ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και τα «Παιδικά Χωριά SOS», για να δουν τη χριστουγεννιάτικη τους ευχή να γίνεται πραγματικότητα.

Οι ζωγραφιές των παιδιών εκτίθενται σε τέσσερις χριστουγεννιάτικες εκθέσεις ζωγραφικής στα εμπορικά πολυκαταστήματα The Mall Athens, Athens Metro Mall και Smart Park στην Αθήνα και στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε επιλεγμένα πρακτορεία ΟΠΑΠ.

Όσοι βρεθούν εκεί, έχουν τη δυνατότητα να δουν τις ευχές των παιδιών στις ζωγραφιές και να τις εκπληρώσουν, αγοράζοντας το δώρο που απεικονίζεται. Με την παράδοση του δώρου, οι επισκέπτες λαμβάνουν ως αναμνηστικό δώρο τις ζωγραφιές των παιδιών για να θυμούνται πάντα τη σημαντική τους προσφορά.

Ο ΟΠΑΠ, από το 2014, μαζί με χιλιάδες πολίτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και εργαζομένους του, έχουν προσφέρει περισσότερα από 5.000 Ευχοστολίδια.

Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητάς του, υλοποιεί έργα υποδομής στους φορείς και τα ιδρύματα που συμμετέχουν, με στόχο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των παιδιών και να συμβάλει στη δημιουργία ενός ευχάριστου περιβάλλοντος.

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν έργα στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, στην ένωση «Μαζί για το Παιδί» και στα ιδρύματα «Φίλοι του Παιδιού», «Η Παιδική Στέγη», «Χατζηπατέρειο και «Η Θεοτόκος».

Συγκεκριμένα:

ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS

Εγκατάσταση θερμομόνωσης σε δύο σπίτια στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, με στόχο τη μεγαλύτερη αποδοτικότητα και τη μείωση κατανάλωσης.

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

1. Φίλοι του Παιδιού (έργα μικρής κλίμακας στον παιδικό σταθμό του ιδρύματος)

– Αντικατάσταση φθαρμένου πατώματος τάξης.

– Τρία στέγαστρα προστασίας εξωτερικών πορτών.

– Ανακαίνιση στέγης παιδικού σταθμού του ιδρύματος.

– Προμήθεια και αλλαγή τζαμιών τρίπλεξ σε δυο κουφώματα διαστάσεων περίπου 1.00 τ.μ. στην πρόσθια όψη του κτιρίου.

2.Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη»

– Αντικατάσταση των πατωμάτων της Παπαστρατείου Πειραιά (μία από τις 3 Παιδικές Στέγες που υποστηρίζει το ίδρυμα) καθώς με την περσινή κακοκαιρία πλημμύρισε η στέγη με αποτέλεσμα να χρειάζονται αντικατάσταση. 

3.Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας – Χατζηπατέρειο

Αντικατάσταση καθισμάτων, τραπεζιών και υποποδίων στα τέσσερα τμήματα  του προγράμματος Ειδικής Διαπαιδαγώγησης του Ημερησίου Προγράμματος. Πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένα καθίσματα που καλύπτουν τις εξατομικευμένες ανάγκες παιδιών με κινητικές δυσκολίες ηλικίας από 5 έως 8 ετών. Έτσι τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν πιο ενεργά σε καθημερινές δραστηριότητες στο Κέντρο.

4.Ίδρυμα «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ»

Αντικατάσταση των κουφωμάτων του πρώτου ορόφου του κτιρίου των εργαστηρίων Α, τα οποία βρίσκονται σε κακή λειτουργική κατάσταση δεδομένου ότι χρονολογούνται από την ανέγερση του κτιρίου το 1970.

5.ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Προμήθεια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και σωμάτων θερμότητας για τα κεντρικά τους γραφεία.

Αθλητές από όλες τις ομάδες, σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζουν να αγκαλιάζουν τα Ευχοστολίδια και να επισκέπτονται τις χριστουγεννιάτικες εκθέσεις ζωγραφικής που έχει δημιουργήσει ο ΟΠΑΠ σε τέσσερα εμπορικά πολυκαταστήματα και επιλεγμένα πρακτορεία του, προκειμένου να εκπληρώσουν παιδικές ευχές.

Η Εκθεση με τα Ευχοστολίδια ΟΠΑΠ στο ATHENS METRO MALL

Η ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού στην έκθεση με τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ

Η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ στην έκθεση με τα Ευχοστολίδια στο The Mall Athens

Η ομάδα του Πλατανιά σε έκθεση με τα Ευχοστολίδια σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στα Χανιά

Ο Ντούσαν Σάκοτα στηρίζει τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ

Ο κόσμος επιλέγει Ευχοστολίδια στο Smart Park

O κόσμος προσφέρει δώρα στην έκθεση με τα Ευχοστολίδια στο Smart Park

Οι παίκτες του Ολυμπιακού με τα Ευχοστολίδια που επέλεξαν

Οι ζωγραγιές των παιδιών

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού στην έκθεση του ΟΠΑΠ στο THE MALL ATHENS

Περισσότερες πληροφορίες για τη χριστουγεννιάτικη πρωτοβουλία «Ευχοστολίδια» στο https://somethingbetter.gr/initiatives/sensitive-social-groups/wishing-ornaments/

Πηγή

Advertisement