ΑΣΤΕΙΑ

Το καλό σκονάκι δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο!

Το καλό σκονάκι δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο!
Advertisement

Και ναι καταφθάνει η εξεταστική. Το ξέρω, το ξέρεις αλλά κανείς μας δεν διαβάζει γιατί ζέστη και διάβασμα δεν πάνε μαζί.

Ωστόσο, σαν καλοί φοιτητές που είμαστε, κάποια στιγμή (που συνήθως είναι η τελευταία) θα φιλοτιμηθούμε να ανοίξουμε κανένα βιβλίο, είτε γιατί αγχωθήκαμε είτε γιατί θα μας διώξουν απ τη σχολή και με το δίκιο τους οι άνθρωποι. Και όταν ανοίξουμε το βιβλίο και συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της ύλης που πρέπει να χωρέσει στον εγκέφαλο μας σε τουλάχιστον 48 ώρες (συνήθως) πανικοβαλλόμαστε και ψάχνουμε χίλιους τρόπους για να γίνει αυτό εφικτό. Όλος αυτός ο πρόλογος λοιπόν, είχε ως σκοπό του να δικαιολογήσει τα αγαπημένα σκονάκια που δεν κάνουμε όλοι, όπως προσφάτως πληροφορήθηκα.

Το καλό σκονάκι θέλει φαντασία και αυτοπεποίθηση. Και πολλές φορές συνεργούς. Και αντικείμενα. Και βοηθάει πολύ αν είσαι κοpίτσι. Να λοιπόν, οι τεχνικές που έμαθα στα φοιτητικά μου χρόνια.

1. Σκονάκι-μπουκάλι

Το καλό σκονάκι δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο! - Εικόνα1

Πώς αλλιώς θα πας να δώσεις εξετάσεις; Δεν θα πιεις τον χυμό σου, το νερό σου στην τελική βρε αδερφέ! Φροντίζεις να το προμηθευτείς από βραδύς και η τέχνη της μικρογραφίας ξεκινάει!

2. Σκονάκι-μπούτι

Το καλό σκονάκι δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο! - Εικόνα2

Αν είσαι κοpίτσι και είναι καλοκαίρι καλύτερη λύση δεν υπάρχει. Γιατί πρώτον φοράς ένα φορεματάκι και ξεμπέρδεψες και δεύτερον αν πιάσεις τον επιθεωρητή να κοιτάει τα μπούτια σου δυσανασχετείς και δεν ξανακοιτάει. Αν είσαι αγόpι ωστόσο, δοκίμασε το αλλά όχι με φουστάνι προφανώς.

3. Σκονάκι- κομπιουτεράκι

Το καλό σκονάκι δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο! - Εικόνα3

Ο θησαυρός των θετικών επιστημών. Τυπολόγιο, θεωρήματα κλπ κολλημένα στη θήκη και άνοιγε κλείνε. Θαυματουργό!

4. Τα μαλλιά της μπροστινής σου

Το καλό σκονάκι δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο! - Εικόνα4

Το έχω ακούσει και αυτό. Βάζεις μπροστά σου κάποια με θάμνο για μαλλιά και κρύβεις εκεί το σκονάκι. Ξανθιά κατά προτίμηση για να μην φαίνεται τόσο το χαρτί.

Απ’ τα πιο επικίνδυνα κόλπα βέβαια, αλλά αν δεν φοβάσαι ιδιαίτερα δεν χάνεις τίποτα!

5. Τσέπες

Το καλό σκονάκι δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο! - Εικόνα5

Το σκονάκι που όλοι αγαπάμε και εμπιστευόμαστε. Πάντα σε μικρό χαρτάκι, μην αρχίσουν τα χράτσα χρούτσα και γυρίσει όλο το αμφιθέατρο. Επίσης, να καταλαβαίνεις τι γράφεις και μην το παρακάνεις με τα μικρά γράμματα γιατί στο τέλος άχρηστο θα πάει. Και όταν τελειώσεις, κάνε την καλή πράξη και δώσε το σε κάποιον που φαίνεται πως το χρειάζεται. Διακριτικά.

6. Πήγαινε πιο νωρίς στην αίθουσα

Το καλό σκονάκι δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο! - Εικόνα6

Απ’ τις καλύτερες τεχνικές γιατί: πρώτον θα φανείς συνεπής οπότε δεν θα σε βάλει κανείς στο μάτι, δεύτερον θα βρεις και καλή θέση και τρίτον θα γράψεις ό,τι δεν θυμάσαι στο έδρανο. Σημαντικό μειονέκτημα είναι βέβαια το ρίσκο της αλλαγής θέσης, με αποτέλεσμα αυτός που θα πάρει την θέση σου να σε ευγνωμονεί μια ζωή.

7. Σκονάκι στην παλάμη

Το καλό σκονάκι δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο! - Εικόνα7

Πάντα κωδικοποιημένο! Επίσης μην καρφώνεσαι και κρύβεις συνέχεια το χέρι σου γιατί θα σε καταλάβει μέχρι και το φυτό της πρώτης σειράς!

8. Παπούτσια

Το καλό σκονάκι δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο! - Εικόνα8

Εντάξει προϋποθέτει ότι πρέπει να κάθεσαι λίγο σαν μπάρμπας αλλά ποιος θα έρθει να κοιτάξει το παπούτσι σου;

9. Κινητό

Το καλό σκονάκι δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο! - Εικόνα9

Αυτό λειτουργεί με δυο τρόπους: 1) έχεις κάποιον έξω απ’ την αίθουσα και σου στέλνει τις απαντήσεις 2) έχεις γράψει τα πάντα στο κινητό και αντιγράφεις. Πάντα αθόρυβο, όχι παντόφλα κινητό προφανέστατα και διακριτικότητα!

10. Εικόνες αγίων

Το καλό σκονάκι δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο! - Εικόνα10

Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω πάνω στην πρωτοτυπία της Eιρήνης. Πάρε λοιπόν πλαστικοποιημένες εικόνες αγίων, άνοιξέ τις, βάλε το σκονάκι στην πίσω πλευρά και άφησε τις πάνω στο έδρανο καθώς γράφεις. Σε περίπτωση ανάγκης, μαζί με το πάτερ ημών χρησιμοποίησέ τις!

Υ.Γ: Κύριοι καθηγητές και κυρίες καθηγήτριες του Τ.Ο.Π.Α, το παρόν άρθρο αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας και σε καμία περίπτωση δεν βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement