ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Νεαροί επιτέθηκαν με ρόπαλα και τραυμάτισαν αστυνομικό

Ηράκλειο: Νεαροί επιτέθηκαν με ρόπαλα και τραυμάτισαν αστυνομικό
Advertisement

Επίθεση με ξύλα και ρόπαλα δέχθηκε αστυνομικός της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, από ομάδα νεαρών ατόμων, σε περιοχή της Μεσαράς, ενώ βρισκόταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας.

Ο αστυνομικός τραυματίσθηκε, χωρίς ωστόσο η υγεία να διατρέχει κίνδυνο.

Η ΕΛΑΣ αναζητά τους δράστες της επίθεσης, οι οποίοι αμέσως μετά την πράξη τους εξαφανίσθηκαν.

Την επίθεση καταδίκασε με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου αναφέροντας: «Με την παρούσα ανακοίνωση, η Ένωσή μας καταδικάζει την άνανδρη επίθεση που δέχτηκε ξημερώματα της 10-12-2016 στην περιοχή της Μεσαράς συνάδελφός μας που υπηρετεί σε μάχιμη υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, ενώ ευρίσκετο εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, από ομάδα ημεδαπών νεαρών εγκληματιών της περιοχής, που έχουν απασχολήσει και άλλες φορές στο παρελθόν τη δικαιοσύνη, με αποκλειστική αιτία την ιδιότητα του ως αστυνομικός».

Επίσης, η ένωση αστυνομικών τονίζει: «Τέτοιες ενέργειες συνεχίζουν να δυσφημίζουν το όνομα της Κρήτης και αποτελούν πλήγμα στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Ενέργειες όμως που πεισμώνουν ακόμα περισσότερο τον Έλληνα αστυνομικό στη μάχη ενάντια τέτοιου είδους εγκληματιών και μένοντας πιστός στον όρκο που έδωσε αλλά και στο Σύνταγμα και τους νόμους τους οποίους προασπίζεται δεν θα σταματήσει να μάχεται μέρα και νύχτα εναντίον τους μέχρι να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών».

Ακόμη υπογραμμίζει ότι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων «θα ασκήσει όλα τα νόμιμα ένδικα μέσα προκειμένου αυτοί οι κοινοί εγκληματίες, που διασύρουν το όνομα του τόπου μας, να τιμωρηθούν παραδειγματικά για τις πράξεις τους ενάντια του σώματός μας αλλά και της Δημοκρατίας».

Τέλος, καλεί τη φυσική ηγεσία της Κρήτης η οποία, όπως υπογραμμίζει, είναι γνωστή για την ευαισθησία της σε τέτοιου είδους περιστατικά, να πράξει ό,τι είναι δυνατόν για τη σύλληψη των δραστών εντός των ορίων του αυτοφώρου, αλλά και όλους τους «συντοπίτες να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες που έχουν μοναδικό στόχο να βλάψουν την κοινωνία μέσα στην οποία όλοι μας ζούμε».

Πηγή

Advertisement