ΕΛΛΑΔΑ

Το iefimerida στο γκέτο της Αθήνας που έχει παραδοθεί στην εγκληματικότητα: Ληστείες, υπόκοσμος, ναρκωτικά στο κέντρο της πόλης [εικόνες]

Το iefimerida στο γκέτο της Αθήνας που έχει παραδοθεί στην εγκληματικότητα: Ληστείες, υπόκοσμος, ναρκωτικά στο κέντρο της πόλης [εικόνες]
Advertisement

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους του κέντρου της Αθήνας, που βλέπουν την κατάσταση με την εγκληματικότητα να χτυπάει κόκκινο.

Μέσα σε λιγότερες από 48 ώρες σημειώθηκαν δύο περιστατικά με πυροβολισμούς, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο τη θλιβερή κατάσταση του κέντρου της πόλης. Το iefimerida.gr βρέθηκε στην πλατεία Θεάτρου, την οδό Σωκράτους, την Ευριπίδου και τη γύρω περιοχή, η οποία έχει μετατραπεί σε άνδρο εγκληματιών πάσης φύσεως.

«Θα παρατήσουμε τα μαγαζιά μας και θα φύγουμε»
Αγανακτισμένος καταστηματάρχης της περιοχής, που πάλεψε και κράτησε το κατάστημά του ανοιχτό παρά τα χίλια προβλήματα που αντιμετωπίζει στην περιοχή, μιλώντας στο iefimerida.gr τονίζει: «Θα παρατήσουμε τα μαγαζιά μας και θα φύγουμε. Μέτα τις 5 δεν κυκλοφορεί άνθρωπος στην περιοχή». Περιγράφει μάλιστα ποια είναι η κατάσταση που κυριαρχεί στην περιοχή. «Κλέβουν, τραβούν μαχαίρια, κάνουν χρήση ουσιών, πουλάνε κλεμμένα», λέει χαρακτηριστικά. Γεμάτος απελπισία τονίζει ότι «οι πελάτες φοβούνται να έρθουν στο κέντρο, δεν έρχονται πλέον στο κατάστημα στην Ευριπίδου».

Αλλοδαποί πουλούν κλεμμένα κινητά και ορφανές κάρτες
Η ώρα είναι 14:00 στο κέντρο της Αθήνας και έχει ήδη ξεκινήσει το πάρε-δώσε μεταξύ κλεφτών, κλεπταποδόχων, εμπόρων ναρκωτικών, χρηστών ουσιών και πάσης φύσεως εγκληματικών στοιχείων.

Αλλοδαποί καρτούν κινητά -όλα κλεμμένα- και προσπαθούν να τα πουλήσουν σε περαστικούς


Σε άλλο πόστο πραγματοποιείται το αλισβερίσι με τις ορφανές κάρτες. Δεν ανήκουν σε κανένα όνομα και δεν μπορούν να εντοπιστούν


Στην πλατεία Θεάτρου άνθρωποι-σκιές του εαυτού τους κάνουν χρήση ναρκωτικών αδιαφορώντας για τα βλέμματα των περαστικών.

«Φοβόμαστε να βγούμε έξω όταν πέφτει το σκοτάδι στην πλατεία Θεάτρου»
Και αν οι καταστηματάρχες που εργάζονται στην περιοχή φεύγουν από εκεί τις νυχτερινές ώρες, δεν ισχύει το ίδιο για τους λιγοστούς πλέον κατοίκους της περιοχής. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις ενός κατοίκου της περιοχής της πλατείας Θεάτρου: «Φοβόμαστε να βγούμε έξω όταν πέφτει το σκοτάδι». Μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν είναι μόνο τα δύο περιστατικά με τους πυροβολισμούς. Εμείς οι κάτοικοι είμαστε τρομοκρατημένοι. Προχθές λήστεψαν μια γυναίκα».

Πηγή

Advertisement