ΕΛΛΑΔΑ

Το iefimerida στο άβατο των Εξαρχείων -Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους: Κουκουλοφόροι καταλαμβάνουν τις πολυκατοικίες

Το iefimerida στο άβατο των Εξαρχείων -Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους: Κουκουλοφόροι καταλαμβάνουν τις πολυκατοικίες
Advertisement

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες στην περιοχή των Εξαρχείων, αφού πλέον η κατάσταση με τους κουκουλοφόρους και τα επεισόδια έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Το iefimerida.gr βρέθηκε στα Εξάρχεια μία ημέρα μετά τις καταστροφές και τους βανδαλισμούς κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου. 

Οι μαρτυρίες των κατοίκων συγκλονίζουν. Ταμπουρώνονται στα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τη μανία των κουκουλοφόρων, έχει χρειαστεί να μεταφερθούν σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα, οι περιουσίες τους καταστρέφονται, ενώ η γειτονιά τους μετατρέπεται συνεχώς σε πεδίο μάχης. Μάλιστα, ρίχνουν ευθύνες στην πολιτεία και την αστυνομία, καθώς, όπως υποστηρίζουν, «έχουν αποφασίσει να γίνονται όλα τα επεισόδια στα Εξάρχεια».

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες από την περιοχής. Σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων και κατεστραμμένες προσόψεις πολυκατοικιών από πέτρες και μάρμαρα, καμμένα αυτοκίνητα από μολότοφ και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης στα παρτέρια.

«Η πολυκατοικία είχε γεμίσει κουκουλοφόρους -Ταμπουρώθηκα με τα παιδιά μου» 
Μία κάτοικος των Εξαρχείων ανέφερε πως όταν ξέσπασαν τα επεισόδια η πολυκατοικία στην οποία μένει γέμισε με κουκουλοφόρους. Οι καπνοί και τα χημικά έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική και για ακόμα μία φορά αναγκάστηκε να ταμπουρωθεί στο σπίτι της προκειμένου να προφυλάξει τα παιδιά της: «Τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 8. Ταμπουρωθήκαμε στο σπίτι με τα παιδιά μου. Λίγο μετά, η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική, δεν μπορούσαμε να ανασάνουμε από τους καπνούς και τα χημικά. Εξω από το σπίτι δεν μπορούσαμε να βγούμε γιατί μέσα στην πολυκατοικία βρίσκονταν κουκουλοφόροι. Εκλεισα τα παντζούρια, τα παράθυρα και τις πόρτες των δωματίων. Δεν πάει άλλο. Κάθε φορά που έχει πορεία επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό. Εχουν αποφασίσει να γίνονται όλα τα επεισόδια στα Εξάρχεια».

Κουκουλοφόρος αφόδευσε στην είσοδο και με τα περιττώματα λέρωσε τους τοίχους
Και η δεύτερη μαρτυρία κατοίκου της περιοχής όμως συγκλονίζει, τόσο για τις αντιδράσεις των κουκουλοφόρων εναντίον των κατοίκων, όσο και για το ότι πλέον ανάμεσά τους είναι και πολλοί αλλοδαποί: «Εχω πάει δύο φορές στο νοσοκομείο από τους καπνούς. Μπήκαν πενήντα άτομα μέσα στην πολυκατοικία και την κατέλαβαν. Εσπασαν τα μάρμαρα για να τα πετούν στους αστυνομικούς. Η γειτόνισσά μου είπε σε έναν: «Οι αγωνιστές είναι στους δρόμους». Τότε αυτός αφόδευσε στην είσοδο του σπιτιού της και με τα περιττώματα λέρωσε τους τοίχους. Οι νέες μολότοφ που φτιάχνουν είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Εχει αλλάξει η ισχύς των επεισοδίων. Ανάμεσα στους κουκουλοφόρους είναι και πάρα πολλοί αλλοδαποί. Δεν ακούγαμε ελληνικά στους διαδρόμους της πολυκατοικίας».

Πηγή

Advertisement