ΕΛΛΑΔΑ

Θα γέμιζαν την αγορά με ποτά «μπόμπες» -Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα λαθραίου αλκοόλ

Θα γέμιζαν την αγορά με ποτά «μπόμπες» -Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα λαθραίου αλκοόλ
Advertisement

Στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης λαθραίου οινοπνεύματος, βρίσκονται οι ελληνικές Τελωνειακές Αρχές, μετά από τον εντοπισμό μεγάλου φορτίου στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Όλα ξεκίνησαν όταν εντοπίστηκε νταλίκα με βουλγαρικές πινακίδες λίγο πριν από την είσοδο της στο Τελωνείο του Προμαχώνα. Αυτό που κίνησε τις υποψίες ήταν ότι αντί ο οδηγός να προχωρήσει κανονικά, προτίμησε να σταθμεύσει λίγο πριν από το φυλάκιο, ποντάροντας προφανώς στο ότι τη νύχτα θα χαλαρώσουν οι έλεγχοι. Η νταλίκα τέθηκε υπό παρακολούθηση, ενώ οι τελωνειακοί αναζητούσαν τον άφαντο οδηγό.

Ο έλεγχος ήταν αποκαλυπτικός. Πίσω από κούτες τυλιγμένες με μαύρο νάιλον, βρίσκονταν κρυμμένες δεξαμενές, οι οποίες περιείχαν 22 τόνους αιθυλικής αλκοόλης, η οποία όπως έδειξε ο έλεγχος του Γενικού Χημείου του Κράτους, είχε καθαρότητα 95%, ήταν δηλαδή καθαρό οινόπνευμα. Τα συνοδευτικά έγγραφα έδειχναν ότι αποστολέας του φορτίου ήταν βουλγαρική εταιρία επεξεργασίας ξυλείας (!) και παραλήπτης μια ιταλική εταιρία με είδη γυναικείας και παιδικής φροντίδας (!).

Το πολύτιμο φορτίο υποτίθεται ότι ξεκίνησε από τη Βουλγαρία με προορισμό την Ιταλία μέσω Ελλάδας, αλλά οι ελληνικές Διωκτικές Αρχές εκτιμούν ότι θα κατέληγε στα χέρια επιτήδειων για την παρασκευή οινοπνευματωδών ποτών- μαϊμού, που θα κατέκλυζαν την αγορά, ειδικά σε αυτήν την περίοδο της υψηλής κατανάλωσης. Οι αναλογούντες δασμοί ανέρχονται στις περίπου 650.000 ευρώ, ωστόσο αυτό είναι το λιγότερο, καθώς σύμφωνα με τις ελληνικές Αρχές, πρόκειται για ένα μεγάλο διεθνές κύκλωμα διακίνησης λαθραίου οινοπνεύματος, που δραστηριοποιείται και στη χώρα μας.

Πηγή

Advertisement