ΕΛΛΑΔΑ

Διαπραγμάτευση: Το τελευταίο ψέμα του Αλέξη Τσίπρα

Διαπραγμάτευση: Το τελευταίο ψέμα του Αλέξη Τσίπρα
Advertisement

Ειδήσεις για διαπραγμάτευση και δεύτερη αξιολόγηση: Όλο το παρασκήνιο της ανόδου και της πτώσης του Αλέξη Τσίπρα – Τα ψέματα και ο ρόλος των Σόιμπλε και Τόμσεν – Αφού έκανε τη «βρώμικη» δουλειά υπογράφοντας το 3ο Μνημόνιο, τώρα οι δανειστές τον βάζουν στο… περιθώριο

Η ιστορία έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν γράφεται με όλους τους πρωταγωνιστές επί σκηνής. Προφανώς υπάρχουν πολλές μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες προκειμένου ο ελληνικός λαός να αποκτήσει πλήρη εικόνα του πώς ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και πως την διαχειρίζεται επί περίπου δύο χρόνια τώρα.

Η γενική εικόνα όμως είναι μία και πλέον γνωστή σε όλους: Είπε ψέματα, πολλά ψέματα… είπε στον καθένα αυτό που ήθελε να ακούσει.

Διαπραγμάτευση: Το τελευταίο ψέμα του Αλέξη Τσίπρα - Εικόνα 1

Αλήθεια, πόσες φορές ο Αλέξης Τσίπρας έχει πει ψέματα και δεν εννοούμε μόνον τις προεκλογικές του υποσχέσεις που δεν τήρησε, κάνοντας ακριβώς τα αντίθετα. Μιλάμε για τα ψέματα που λέγονται με πλήρη συνείδηση, όταν, για παράδειγμα, έχεις υπογράψει ή έχεις συμφωνήσει και το αρνείσαι προσπαθώντας να βγάλεις όλους τους άλλους τρελούς.

Πάμε τώρα στον άνθρωπο – κλειδί πάνω στον οποίο βασίστηκε η περιπέτεια του ΣΥΡΙΖΑ και ολόκληρης της χώρας.

Διαπραγμάτευση: Το τελευταίο ψέμα του Αλέξη Τσίπρα - Εικόνα 2

Το όνομά του είναι γνωστό: Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μπορεί να κατηγορηθεί για πάρα πολλά, αλλά ποτέ δεν έκρυψε τις απόψεις του, ποτέ δεν είπε ψέματα και δέχθηκε να πληρώσει για τις επιλογές του.

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης (13/12/2016), κατά την παρουσίαση του βιβλίου του «η Αρπαγή της Ευρώπης», απάντησε στην βαρύτατη κατηγορία που του απηύθυνε -λίγες ημέρες πριν- ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος, ότι ήταν δηλαδή συνεργάτης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη διαπραγμάτευση του 2015 και άρα ευθύνεται γιατί κορόιδεψε την κυβέρνηση και την έστειλε στο 3ο μνημόνιο, το επαχθέστερο όλων, έως σήμερα τουλάχιστον.

Και είπε, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, τραβώντας μόλις ένα βέλος από μια γεμάτη φαρέτρα ότι ο ίδιος «ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας του αποκάλυψε πως αποφάσισε να ρίξει τον Σαμαρά τον Ιούνιο του 2015».

Η είδηση πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων και των μέσων ενημέρωσης. Πλην όμως, αποτελεί μια εξόχως σοβαρή καταγγελία που σε άλλες εποχές θα είχε ταρακουνήσει για τα καλά το πολιτικό σκηνικό.

Πόσα ακόμη γνωρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης; Πόσα είναι διατεθειμένος να αποκαλύψει και πότε; Ποιοι άλλοι θα μιλήσουν και πότε;

Τα ερωτήματα είναι πολλά και οι απαντήσεις που πρέπει να δοθούν ακόμη περισσότερες.

Τόμσεν – Σόιμπλε – Τσίπρας: Το τρίγωνο της αμαρτίας

Διαπραγμάτευση: Το τελευταίο ψέμα του Αλέξη Τσίπρα - Εικόνα 3

Σήμερα το Newsbomb.gr θα επιχειρήσει να σκιαγραφήσει ένα μέρος του παρασκηνίου που αναπτύχθηκε το 2014 και οι αποκαλύψεις αυτές θα εξηγήσουν σε μεγάλο βαθμό σχεδόν όλα τα ψέματα που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας από τότε έως σήμερα φέρνοντας τη χώρα σε μια τραγική κατάσταση μέσα στην κινούμενη άμμο.

Αλήθεια, γιατί αποφάσισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, από τη στιγμή που και εκείνη είχε υπογράψει και εφάρμοζε το δικό της Μνημόνιο;

Το αποφάσισε, όπως αποκαλύπτουν οι συνομιλητές του, γιατί δεν ήταν ικανοποιημένος με τον τρόπο της εφαρμογής, με την τόλμη της για μεταρρυθμίσεις που είχαν υπογράψει και κυρίως γιατί ο τότε πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρός του δεν ήθελαν να χτυπήσουν τη διαπλοκή στην Ελλάδα και να φορολογήσουν τον αδήλωτο πλούτο.

Στο σημείο αυτό λοιπόν, χωρίς να έχουν γίνει ακόμη γνωστές όλες οι λεπτομέρειες, έρχεται ο «πολύς» κ. Πολ Τόμσεν ο οποίος πείθει τον κ. Σόιμπλε, όπως έχει παραδεχθεί ο Γερμανός υπουργός σε ιδιωτικές του συζητήσεις -και με Έλληνες αξιωματούχους δηλώνοντας παράλληλα ότι έχει μετανιώσει – ότι μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνον θα περάσει με μεγαλύτερη ευκολία τα βασικά μέτρα ενός νέου μνημονίου, αλλά κυρίως ότι θα χτυπήσει τη βασική κακοδαιμονία της Ελλάδας, τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Το σκηνικό είχε στηθεί, μόνο που τόσο ο κ. Σόιμπλε όσο και ο κ. Τόμσεν στάθηκαν το ίδιο αφελείς με τον ελληνικό λαό, αλλά και ένα μέρος του ίδιου του κόμματός του καθώς ο Αλέξης Τσίπρας τους κορόιδεψε όλους μαζί με ένα και μοναδικό στόχο: Να κερδίσει την εξουσία. Χωρίς καμία αιδώ υποσχέθηκε στον καθένα ότι ήθελε να ακούσει και αλλάζοντας θέσεις, ως χαμαιλέοντας, ανάλογα με τον συνομιλητή του.

Διαπραγμάτευση: Το τελευταίο ψέμα του Αλέξη Τσίπρα - Εικόνα 4

Ο κ. Τσίπρας, το ίδιο χρονικό διάστημα που στην Ελλάδα έλεγε όχι σε όλα, που κατηγορούσε την κυβέρνηση, την Τρόικα, τους διαπλεκόμενους, που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατούσαν σε δυναμικές διαμαρτυρίες και προπηλακισμούς πολιτικών αντιπάλων, που δεκάδες πληρωμένα τρολ αλώνιζαν τα social media καταγγέλλοντας, προγράφοντας και σπιλώνοντας:

• Είχε αποκτήσει δίαυλο συνεννόησης με τους δανειστές υποσχόμενος προσαρμογή στα βασικά ζητούμενα των μνημονίων.

• Είχε συμφωνήσει με τον Πάνο Καμμένο και από κοινού χάραξαν τη βασική τους στρατηγική για να μην καταφέρει η κυβέρνηση να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, φτιάχνοντας κλίμα εξαγοράς και κατηγορώντας συλλήβδην όλους τους βουλευτές ως γερμανοτσολιάδες, εξαγορασμένους κ.λπ.

• Είχε ανοιχτή γραμμή με τους διαπλεκόμενους μεγαλοεπιχειρηματίες και εργολάβους. Για τις ιστορίες αυτές κυκλοφορούν πολλά, αλλά δυστυχώς ακόμη οι βασικοί πρωταγωνιστές διέπονται από την ομερτά. Ένα μικρό μόνον παράδειγμα είναι η γνωστή πλέον ιστορία με τη γάτα των Ιμαλαΐων.

• Παράλληλα, υπογείως υπήρξε και συνεννόηση με τη Χρυσή Αυγή, καθώς ο στόχος κατά των Μνημονίων τους έδινε ένα κοινό πεδίο δράσης τουλάχιστον στο πεδίο της πρακτικής εφαρμογής.

• Τέλος, έπεισε τον Φώτη Κουβέλη να μην αποδεχθεί τελικά την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας και του υποσχέθηκε την ίδια θέση αμέσως μετά τις εκλογές.

Τα γεγονότα είναι γνωστά. Με τη λαϊκή οργή στον… κρόταφο αρκετοί βουλευτές υποχρεώθηκαν να μην ψηφίσουν τελικά τον Σταύρο Δήμα και η χώρα οδηγήθηκε σε εκλογές που κέρδισε πανηγυρικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η μεγάλη παράσταση

Και τότε άρχισε η μεγάλη παράσταση με βασικό στόχο την πλήρη κατάληψη της εξουσίας και τη διαμόρφωση ενός καθεστώτος που θα επέτρεπε στον ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά στον ίδιο να εγκαθιδρύσουν ένα μηχανισμό κρατικής προπαγάνδας και ένα στρατό πληρωμένων -από το κράτος- υπαλλήλων που θα εξασφάλιζε την μακροημέρευση τους.

Βασικό θύμα της μεγαλύτερης εξαπάτησης που συντελέστηκε ποτέ στη χώρα αυτή, ο ελληνικός λαός που μόλις τώρα ανακαλύπτει σιγά σιγά το παιχνίδι που παίχτηκε και συνεχίζεται στο όνομά του και τελικά στις δικές του πλάτες.

Διαπραγμάτευση: Το τελευταίο ψέμα του Αλέξη Τσίπρα - Εικόνα 5

Αρχικά, επί έξι μήνες πραγματοποιήθηκε με επικεφαλής τον Γιάνη Βαρουφάκη μια δήθεν διαπραγμάτευση στην οποία ο καθένας είχε το δικό του στόχο. Ο Αλέξης Τσίπρας όταν τα πράγματα έφτασαν σε πλήρες αδιέξοδο ανέλαβε πλήρη δράση. Επέβαλε τα capital controls με στόχο τον πλήρη και ασφυκτικό έλεγχο του χρήματος στη χώρα. Κάτι που ήθελε να κάνει σχεδόν από την πρώτη ημέρα αλλά δεν το τόλμησε γιατί φοβήθηκε τις συνέπειες.

Ακολούθησε το δημοψήφισμα, η μεγάλη κωλοτούμπα και η προσφυγή στους πολιτικούς αρχηγούς που ουσιαστικά εκβίασε να τον στηρίξουν προκειμένου να υπογράψει το χειρότερο μνημόνιο όλων των εποχών με σαφή υπόσχεση να μην προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.

Κι όμως, αφού η Βουλή ψήφισε μέσα στον Δεκαπενταύγουστο, αμέσως μετά προχώρησε στην επόμενη φάση του σχεδίου.

Προκήρυξε εκλογές προκειμένου αφενός να προλάβει την αντιπολίτευση ζαλισμένη και ανέτοιμη και αφετέρου να διώξει από το κόμμα του και την κοινοβουλευτική ομάδα όλους εκείνους που πλέον δεν χρειαζόταν και θα του δημιουργούσαν βάρος στο ανέβασμα της νέας του παράστασης, «ο μνημονιακός Αλέξης με τις αριστερές ανησυχίες».
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement