ΔΙΑΦΟΡΑ

15 απίστευτες πατέντες που μπορείς να συναντήσεις ΜΟΝΟ στην Ιαπωνία!

15 απίστευτες πατέντες που μπορείς να συναντήσεις ΜΟΝΟ στην Ιαπωνία!
Advertisement

Κάθε χώρα έχει τα δικά της προϊόντα τα οποία δεν μπορείς να βρεις πουθενά αλλού. Δεν είναι απαραίτητο να αναφερόμαστε στο φαγητό, μιας και υπάρχουν τόσα άλλα προϊόντα που κάνουν την καθημερινότητα μας καλύτερη και πιο εύκολη. Η Ιαπωνία όμως είναι αυτή που φημίζεται για τις πατέντες της.

Αρκετοί είναι εκείνη που την μπερδεύουν στο μυαλό τους με την Κίνα, αλλά σίγουρα η Ιαπωνία είναι ένα βήμα μπροστά από όλες τις άλλες χώρες στον τομέα της τεχνολογίας.

Πολλές ιδέες τους έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου, με τελευταία μια ανατρεπτική πρόταση που είχαν για τα ασανσέρ. Κάποια από αυτά τα έξυπνα και πάνω απ’ όλα πρωτότυπα προϊόντα – ιδέες όμως σίγουρα αξίζουν και θα έπρεπε να έρθουν εσπευσμένα και στην χώρα μας!

Πατέντες από την Ιαπωνία που σίγουρα θα σε εντυπωσιάσουν!

Cafe με γάτες

15 απίστευτες πατέντες που μπορείς να συναντήσεις ΜΟΝΟ στην Ιαπωνία! - Εικόνα1

Σε εμάς καλά καλά δεν επιτρέπονται τα κατοικίδια μέσα στα μαγαζιά και στην Ιαπωνία έχουν ανοίξει άπειρες καφετέριες που φιλοξενούν γάτες, κάνοντας τον χώρο τους πιο ζεστό.

Τραίνα με Spa ποδιών

15 απίστευτες πατέντες που μπορείς να συναντήσεις ΜΟΝΟ στην Ιαπωνία! - Εικόνα2

Σε διάφορα ειδικά προαστιακά τραίνα της χώρας έχεις την δυνατότητα να απολαύσεις το Spa όπου το ζεστό νερό θα σε χαλαρώσει κατά την διάρκεια της διαδρομής που έχεις επιλέξει να κάνεις, ενώ ταυτόχρονα θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις το άγχος της ημέρας.

Αυτόματοι πωλητές φαγητών

15 απίστευτες πατέντες που μπορείς να συναντήσεις ΜΟΝΟ στην Ιαπωνία! - Εικόνα3

Επειδή ο χρόνος είναι χρήμα και στην Ιαπωνία το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό, έχουν φροντίσει να βάλουν στους αυτόματους πωλητές τους πέρα από αναψυκτικά και σοκολάτες, μέχρι και μακαρόνια και βραστά αυγά.

Πολυλειτουργικές τουαλέτες

15 απίστευτες πατέντες που μπορείς να συναντήσεις ΜΟΝΟ στην Ιαπωνία! - Εικόνα4

Τι κάνει μια τυπική τουαλέτα στην Ελλάδα; Απολύτως τίποτα. Προφανώς, δεν ισχύει το ίδιο και για την Ιαπωνία, όπου μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους με αναπηρίες. Επιπλέον, είναι αυτοκαθαριζόμενη και θερμαίνεται μόνη της μέχρι να φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία για το ανθρώπινο σώμα.

Κουτιά αναψυκτικών για άτομα με προβλήματα όρασης

15 απίστευτες πατέντες που μπορείς να συναντήσεις ΜΟΝΟ στην Ιαπωνία! - Εικόνα5

Επειδή όπως καταλαβαίνουμε όλοι είναι πολύ εύκολο για έναν άνθρωπο που έχει προβλήματα όρασης να καταλάβει το τι έχει μέσα το κουτάκι που κρατάει, οι Ιάπωνες έχουν προσθέσει στο επάνω μέρος από όλα τα κουτάκια την ονομασία του προϊόντος, με την ανάγλυφη γραφή τυφλών braille.

«Φυσαλίδες» για τη μείωση του στρες

15 απίστευτες πατέντες που μπορείς να συναντήσεις ΜΟΝΟ στην Ιαπωνία! - Εικόνα6

Στην συγκεκριμένη χώρα οι ρυθμοί είναι απίστευτοι και το stress πολύ. Για να αποβάλλουν λοιπόν το στρες σκέφτηκαν το χαρτί περιτυλίγματος με τις φυσαλίδες, που όλοι μας λατρεύουμε να ασχολούμαστε όταν πέφτει στα χέρια μας. Αν είσαι λάτρης του γνωστού τσίκι-τσίκι θα το λατρέψεις αυτό το gadgetακι γιατί είναι ασταμάτητο.

Compact parking

15 απίστευτες πατέντες που μπορείς να συναντήσεις ΜΟΝΟ στην Ιαπωνία! - Εικόνα7

Μιλάμε για μια τεράστια χώρα με πληθυσμό περίπου 127 εκατομμύρια, οπότε στα τυπικά parking δεν υπήρχε περίπτωση να χωρέσουν όλα αυτά τα αυτοκίνητα. Ακόμη και γι αυτό όμως την βρήκαν την ιδέα!

Καρέκλες με εσοχή για τις τσάντες

15 απίστευτες πατέντες που μπορείς να συναντήσεις ΜΟΝΟ στην Ιαπωνία! - Εικόνα8

Το κλασικό πρόβλημα όλων των γυναικών όταν βγαίνουν έξω, είναι ότι λόγω του βάρους που έχει η τσάντα τους γλιστράει από το χερούλι της καρέκλας ή πολλές φορές δεν χωράει καν. Όποιος φέρει πρώτος αυτές τις καρέκλες στο μαγαζί του εδώ θα γίνει ο θεός των γυναικών!

Hotels για τον ιδανικό ύπνο

15 απίστευτες πατέντες που μπορείς να συναντήσεις ΜΟΝΟ στην Ιαπωνία! - Εικόνα9

Ονομάζονται ξενοδοχεία κάψουλα και τα επισκέπτονται μόνο και μόνο για τον μοναδικό ύπνο που μπορείς να κάνεις εκεί. Μια επίσκεψη και βγαίνεις άλλος άνθρωπος.

Αυτόματες πόρτες σε ταξί

15 απίστευτες πατέντες που μπορείς να συναντήσεις ΜΟΝΟ στην Ιαπωνία! - Εικόνα10

Αν μπορούσαν να είχαν αυτοματοποιήσει τα πάντα θα το είχαν ήδη κάνει. Η πλειοψηφία των ταξί τους έχουν αυτόματες πόρτες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα ξανά ακουστεί ο ήχος της πόρτας που κοπανάει.

Θερμαινόμενο τραπέζι Kotatsu

15 απίστευτες πατέντες που μπορείς να συναντήσεις ΜΟΝΟ στην Ιαπωνία! - Εικόνα11

Στην ουσία είναι ένα τραπεζάκι που έχει ενσωματωμένη κουβέρτα από κάτω η οποία είναι θερμαινόμενη. Οπότε μπορείς να καθίσεις να φας και ταυτόχρονα να ζεσταίνεσαι, αλλά και να πάρεις έναν υπνάκο στις μαξιλάρες.

Ύπνος εν ώρα εργασίας

15 απίστευτες πατέντες που μπορείς να συναντήσεις ΜΟΝΟ στην Ιαπωνία! - Εικόνα12

Ξέρω ότι το θέλεις σαν τρελός, αλλά δυστυχώς αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ιαπωνία. Ονομάζεται Ινεμούρι και σημαίνει παρόν παρά τον ύπνο. Οπότε πολύ απλά, όποτε σου έρθει να πάρεις έναν υπνάκο, ακόμη κι αν είναι δίπλα το αφεντικό σου, κλείνεις τα ματάκια σου και το κάνεις. Είναι έτη φωτός μπροστά όχι αστεία!

Μοναδικά βενζινάδικα

15 απίστευτες πατέντες που μπορείς να συναντήσεις ΜΟΝΟ στην Ιαπωνία! - Εικόνα13

Έχεις δει βιντεάκια και εικόνες με τρελά περιστατικά σε βενζινάδικο και το κλασικό είναι να βάζουν μπρος όσο είναι ακόμη μέσα η μάνικα ή να μπερδεύονται οι οδηγοί και να μην φτάνουν να βάλουν βενζίνη στο αμάξι τους. Στα συγκεκριμένα βενζινάδικα όμως οι αγωγοί κρέμονται από το πάνω μέρος για να μην μπλέκονται στα αμάξια.

Σύστημα ανακοινώσεων

15 απίστευτες πατέντες που μπορείς να συναντήσεις ΜΟΝΟ στην Ιαπωνία! - Εικόνα14

Αυτό το σύστημα ανακοινώσεων χρησιμοποιείται για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως είναι οι σεισμοί και το τσουνάμι που είναι ένα συχνό φαινόμενο εκεί. Όλες τις υπόλοιπες ώρες όμως παίζουν μουσική.

Μουσικοί δρόμοι

15 απίστευτες πατέντες που μπορείς να συναντήσεις ΜΟΝΟ στην Ιαπωνία! - Εικόνα15

Κι όμως, περνόντας τα αυτοκίνητα από πάνω τους ακούγεται ευχάριστη μουσική.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement