ΕΛΛΑΔΑ

Ανεστάλη η απεργία της ΠΝΟ -Σαλπάρουν ξανά τα πλοία

Ανεστάλη η απεργία της ΠΝΟ -Σαλπάρουν ξανά τα πλοία
Advertisement

Την απόφαση να αναστείλει την απεργία της πήρε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία στη συνεδρίαση που έκανε το πρωί του Σαββάτου.

«Αναστολή της απεργίας και βλέπουμε αργότερα τι θα γίνει, γιατί κανένα πρόβλημά μας δεν λύθηκε», δήλωσε στον ΣΚΑΪ μετά από την απόφαση ο πρόεδρος της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς. «Δεν γίνεται να υποφέρουμε εμείς για πράγματα στα οποία η κυβέρνηση πρέπει να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία», πρόσθεσε. Μετά από την απόφαση της ΠΝΟ, αναμένεται να φύγουν άμεσα τα πλοία από και προς τα νησιά.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή το λιμάνι του Ηρακλείου μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με συγκρούσεις μεταξύ ναυτεργατών και αγροτών, ενώ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστράτευσης.

«Επιτέλους πρυτάνευσε η λογική έπειτα από διάλογο 18 ημερών», σχολίασε ο κ. Κουρουμπλής μετά από την απόφαση της ΠΝΟ να αναστείλει τις κινητοποιήσεις. «Το αίτημα για το οποίο έγινε η απεργία, η κυβέρνηση το ικανοποίησε πλήρως από την πρώτη στιγμή. Δεν υπάρχει θέμα φορολόγησης», τόνισε ακόμη. 

Πηγή

Advertisement