ΤΑΞΙΔΙ

Η “κόλαση” με τις 3.000 θερμές πηγές

Η “κόλαση” με τις 3.000 θερμές πηγές
Advertisement

Η πόλη Beppu της Ιαπωνίας αποτελεί το μεγαλύτερο θέρετρο με ιαματικές πηγές στον πλανήτη, καθώς εκεί βρίσκονται 3.000 θερμές πηγές. Η γεωθερμική ιδιομορφία της πόλης οφείλεται στο ενεργό ηφαίστειο ύψους 1585 μέτρων Aso, που αποτελεί και το μεγαλύτερο ηφαίστειο της Ιαπωνίας και βρίσκεται 96 χλμ νοτιοδυτικά της Beppu.

Το νερό των πηγών δεν χρησιμοποιείται μόνο για λουτρά φυσικοθεραπείας, αλλά το εκμεταλλεύονται και οι κατοικίες της πόλης, όπως και η γεωγραφική έρευνα.

Ωστόσο, δεν είναι όλες οι πηγές κατάλληλες για κολύμπι, λόγω της υπερβολικά υψηλής θερμοκρασίας τους, ενώ μερικές είναι τόσο εντυπωσιακές, που αποκαλούνται «η κόλαση της γης»!

Η “κόλαση” με τις 3.000 θερμές πηγές - Εικόνα

Η «Sea Hell» είναι μπλε, ενώ η «Shaven Head Hell» αποτελείται από λάσπη και η θερμοκρασία της αγγίζει τους 99 βαθμούς Κελσίου. Η «Mountain Hell» φτάνει, επίσης, τους 90 βαθμούς Κελσίου, ενώ η «Cooking Pot Hell», αποτελείται από 6 πηγές με διαφορετικά χρώματα και με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 80 βαθμούς Κελσίου έως σημείο βρασμού.

Η “κόλαση” με τις 3.000 θερμές πηγές - Εικόνα 1

Η πιο εντυπωσιακή πηγή είναι η «Chinoike Jigoku» ή αλλιώς η «κόλαση λίμνης αίματος». Η ποσότητα οξειδίου του σιδήρου και μαγνησίου που περιέχουν τα νερά της, της δίνει ένα κατακόκκινο χρώμα, που μοιάζει με αίμα!

Η “κόλαση” με τις 3.000 θερμές πηγές - Εικόνα 2

Η “κόλαση” με τις 3.000 θερμές πηγές - Εικόνα 3

Στην Beppu θα συναντήσουμε επίσης τον «Δαίμονα του βουνού της κόλασης», όπου κατοικούν κροκόδειλοι, αλλά και το «Geyser της κόλασης», έναν θερμοσίφωνα που εκρήγνυται κάθε μισή ώρα περίπου, για 6 με 10 λεπτά.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement