Πώς οι Ιάπωνες έκλεισαν μέσα σε 48 ώρες μια τεράστια καταβόθρα στο κέντρο της Φουκουόκα

Advertisement
Πώς οι Ιάπωνες έκλεισαν μέσα σε 48 ώρες μια τεράστια καταβόθρα στο κέντρο της Φουκουόκα
Advertisement

Η καταβόθρα άνοιξε την περασμένη εβδομάδα στην καρδιά της Fukuoka, μιας μεγάλης πόλης στη νότια Ιαπωνία, «καταπίνοντας» κομμάτια του κεντρικού δρόμου και προκαλώντας διακοπή ρεύματος και αερίου σε πολλά τμήματα της πόλης.

Ξεκίνησε με μικρότερες τρύπες 7-8 μέτρων μόλις 300 μέτρα μακριά από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Hakata και σταδιακά εξελίχθηκε σε μια τεράστια τρύπα με διαστάσεις όσο μισή ολυμπιακή πισίνα (30 μέτρα), η οποία και γέμισε επίσης με νερό από τους σωλήνες αποχέτευσης.

Τα αίτια που προκάλεσαν την κατάρρευση διερευνώνται, δήλωσαν οι τοπικές αρχές, που πιθανολογούν πως ενδεχομένως οι εργασίες κατασκευής του μετρό που είναι σε εξέλιξη εκεί κοντά έπαιξαν ρόλο, ενώ διευκρίνισαν πως κανείς δεν τραυματίστηκε από το συμβάν. Μετά την εμφάνιση της καταβόθρας, οι αρχές εκκένωσαν προληπτικά κοντινά κτίρια καθώς φοβήθηκαν πως αν αναπτυχθεί κι άλλο, θα προκαλούσε ίσως κατάρρευση γειτονικών υποδομών.

Πώς οι Ιάπωνες έκλεισαν μέσα σε 48 ώρες μια τεράστια καταβόθρα στο κέντρο της Φουκουόκα - Εικόνα1

Πώς οι Ιάπωνες έκλεισαν μέσα σε 48 ώρες μια τεράστια καταβόθρα στο κέντρο της Φουκουόκα - Εικόνα2

Πώς οι Ιάπωνες έκλεισαν μέσα σε 48 ώρες μια τεράστια καταβόθρα στο κέντρο της Φουκουόκα - Εικόνα3

Πώς οι Ιάπωνες έκλεισαν μέσα σε 48 ώρες μια τεράστια καταβόθρα στο κέντρο της Φουκουόκα - Εικόνα4

Πώς οι Ιάπωνες έκλεισαν μέσα σε 48 ώρες μια τεράστια καταβόθρα στο κέντρο της Φουκουόκα - Εικόνα5

«Ένα τέτοιο περιστατικό είναι ανήκουστο, δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί ποτέ» δήλωσε ο ο δήμαρχος της πόλης, Soichiro Takashima. «Πρέπει να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο τέτοια ατυχήματα και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να αποκαταστήσουμε τις σημαντικές υποδομές» πρόσθεσε.

Όμως σήμερα ο δρόμος είναι και πάλι σαν καινούργιος και τίποτα δεν αποκαλύπτει την καταστροφή της περασμένης εβδομάδας. Οι εντατικές εργασίες των συνεργείων ξεκίνησαν άμεσα και μέσα σε δύο μόλις 24ωρα η τρύπα έκλεισε. Οι εργασίες συνεχίστηκαν και σε λιγότερο από μια εβδομάδα ο δρόμος είχε δοθεί και πάλι σε λειτουργία. Όλες οι εργασίες έχουν καταγραφεί σ’ ένα εντυπωσιακό timelapse που δείχνει την οργάνωση και την εφαρμογή της τεχνολογίας από τα συνεργεία που κλήθηκαν να επιδιορθώσουν τη ζημιά.

Πώς οι Ιάπωνες έκλεισαν μέσα σε 48 ώρες μια τεράστια καταβόθρα στο κέντρο της Φουκουόκα - Εικόνα6

Πώς οι Ιάπωνες έκλεισαν μέσα σε 48 ώρες μια τεράστια καταβόθρα στο κέντρο της Φουκουόκα - Εικόνα7

Δείτε το βίντεο:

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα