Τυφώνας Μάθιου: Πανικός στις ΗΠΑ – «Αυτός ο τυφώνας θα σας σκοτώσει» προειδοποιούν οι Αρχές (pics)

Advertisement
Τυφώνας Μάθιου: Πανικός στις ΗΠΑ – «Αυτός ο τυφώνας θα σας σκοτώσει» προειδοποιούν οι Αρχές (pics)
Advertisement

Στο «κόκκινο» η αγωνία χιλιάδων κατοίκων των νότιων πολιτειών των ΗΠΑ, καθώς ο τυφώνας Μάθιου, ο ισχυρότερος των τελευταίων δέκα ετών, χτυπά ανηλεώς τις ανατολικές ακτή της Αμερικής, έχοντας ήδη προκαλέσει τον θάνατο 339 ανθρώπων. 

12:09 Εναέρια πλάνα από drone δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής από το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου στην Αιτή, όπου τουλάχιστον 330 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότερα από 3.200 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς από τους ισχυρούς ανέμους και τις πλημμύρες. Ο ΟΗΕ χαρακτήρισε τον τυφώνα ως τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στην Αϊτή μετά το σεισμό του 2010.

11:22 Το Weather Channel προειδοποιεί ότι αναμένονται σοβαρές καταιγίδες, δυνητικά θανατηφόρες.

Τυφώνας Μάθιου: Πανικός στις ΗΠΑ - «Αυτός ο τυφώνας θα σας σκοτώσει» προειδοποιούν οι Αρχές (pics) - Εικόνα 1

10:45 «Τα παιδιά σας θα πεθάνουν»

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο τυφώνας Μάθιου είναι πολύ επικίνδυνος, αλλά αυτός ο παρουσιαστής του τηλεοπτικού δικτύου Fox News μάλλον «υπερέβη τα εσκαμμένα». Δείτε το βίντεο:

10:05 Πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, δείχνουν το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου από τις Μπαχάμες προς τη Φλόριντα.

09:36 Ο μέχρις στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 213.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, από 141.000 πριν περίπου 9 ώρες.

09:00 Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ προειδοποιεί ότι μετά το πέρασμα του τυφώνα κάποιες περιοχές μπορεί να είναι ακατοίκητες για εβδομάδες ή και μήνες.

Τυφώνας Μάθιου: Πανικός στις ΗΠΑ - «Αυτός ο τυφώνας θα σας σκοτώσει» προειδοποιούν οι Αρχές (pics) - Εικόνα 2Ο τυφώνας Μάθιου, ο πρώτος που πλήττει άμεσα τις ΗΠΑ, μετά από δέκα και πλέον χρόνια σαρώνει τη Φλόριντα, αφού κόστισε τη ζωή τουλάχιστον 339 ανθρώπων στην Αϊτή στην καταστροφική βόρεια πορεία του, μέσω της Καραϊβικής.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Φλόριντα, Ρικ Σκοτ, προειδοποίησε: «Θα χαθούν ζωές και ολόκληρες γειτονιές θα εξαφανιστούν. Εγκαταλείψτε τα σπίτια σας».

Τυφώνας Μάθιου: Πανικός στις ΗΠΑ - «Αυτός ο τυφώνας θα σας σκοτώσει» προειδοποιούν οι Αρχές (pics) - Εικόνα 3

Ήδη ο ΟΗΕ μιλά για τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στο νησί της Καραϊβικής μετά τον φονικό σεισμό του 2010.

Η ταχύτητα των ανέμων με την οποία ο τυφώνας πλησίαζε προς τις ακτές των ΗΠΑ (στις 7:00 ώρα Ελλάδος) στον Ατλαντικό έφτανε τα 215 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με το αρμόδιο εθνικό κέντρο παρακολούθησης της πορείας του, ενώ παρά τη μείωση της έντασης των ανέμων του, η έντασή του παρέμενε στην κατηγορία 4.

Τυφώνας Μάθιου: Πανικός στις ΗΠΑ - «Αυτός ο τυφώνας θα σας σκοτώσει» προειδοποιούν οι Αρχές (pics) - Εικόνα 4

Οι αμερικανικές Αρχές βρίσκονται σε συναγερμό και συνεχίζουν τις προσπάθειες απομάκρυνσης των κατοίκων από τις παράκτιες περιοχές του Ατλαντικού, με περισσότερους από τρία εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν ήδη εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Οι επιστήμονες προσπαθούν ν’ αναλύσουν την πορεία του κι εκτιμούν ότι είτε θα κινηθεί προς το εσωτερικό των ΗΠΑ από τις ακτές της Φλόριντα, είτε θα απομακρυνθεί προς τον Ατλαντικό ωκεανό, σήμερα το βράδυ.

Η Τζόρτζια, η Νότια Καρολίνα και η Φλόριντα, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τον Μπαράκ Ομπάμα να θέτει σε κινητοποίηση χιλιάδες στρατιώτες της Εθνοφυλακής.

Τυφώνας Μάθιου: Πανικός στις ΗΠΑ - «Αυτός ο τυφώνας θα σας σκοτώσει» προειδοποιούν οι Αρχές (pics) - Εικόνα 5nextpage

Η Φλόριντα, στα νοτιοανατολικά των ΗΠΑ, πλήττεται πραγματικά από την σφοδρότερη θύελλα των τελευταίων δέκα χρόνων, με κλείσιμο εργοστασίων και επίσπευση των γεωργικών εργασιών.

Τυφώνας Μάθιου: Πανικός στις ΗΠΑ - «Αυτός ο τυφώνας θα σας σκοτώσει» προειδοποιούν οι Αρχές (pics) - Εικόνα 6

Οι γεωργοί στη σημαντική αυτή πολιτεία παραγωγής εσπεριδοειδών επιτάχυναν τις τελευταίες μέρες τη συγκομιδή και τις αποστολές παραγγελιών, την ίδια στιγμή που προετοιμάζονταν για την ισχυρή βροχόπτωση που κατά τόπους αναμένεται να φτάσει μέχρι και τα 38 εκατοστά.
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα