Το ωραιότερο εμπορικό κέντρο του κόσμου μόλις άνοιξε στη Βενετία. Μέσα σε ένα εκπληκτικό παλάτσο του 13ου αιώνα

Advertisement
Το ωραιότερο εμπορικό κέντρο του κόσμου μόλις άνοιξε στη Βενετία. Μέσα σε ένα εκπληκτικό παλάτσο του 13ου αιώνα
Advertisement

Η Βενετία έχει ένα νέο κόσμημα. Ενα ολοκαίνουργιο εμπορικό κέντρο σε ένα υπέροχο παλάτσο… 

Το Fondaco dei Tedeschi, κοντά στη γέφυρα Ριάλτο, από την πλευρά της πλατείας του Αγίου Μάρκου, το οποίο οι Βενετσιάνοι για χρόνια ήξεραν ως «Ταχυδρομείο», ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε ένα πολυτελές εμπορικό αλλά και πολιτιστικό κέντρο.

Το κτίριο, όπως αναφέρει το ιταλικό Ansa, ανήκει στη Βenetton, αλλά πλέον τη διαχείριση του έχει αναλάβει η DFS, θυγατρική του κολοσσού LVMH.

Τα εγκαίνιά του έγιναν την περασμένη Παρασκευή και από το προηγούμενο Σάββατο οι Βενετσιάνοι και όχι μόνο εξερευνούν αυτόν τον υπέροχο χώρο. Στο εμπορικό υπάρχουν καταστήματα πολυτελών οίκων γεμάτα ρούχα, παπούτσια, τσάντες και λοιπά αξεσουάρ, αλλά και γκουρμέ λιχουδιές. Ο τελευταίος όροφος του κτιρίου είναι αποκλειστικά αφιερωμένος στον πολιτισμό και στην τέχνη.

Οι αρχιτέκτονες που ανέλαβαν την ανακαίνιση του κτιρίου -το οποίο χρονολογείται από τον 13ο αιώνα- σεβάστηκαν την αρχιτεκτονική του αλλά απέφυγαν τη νοσταλγία, με το τελικό αποτέλεσμα να σέβεται μεν το παρελθόν, αλλά να κοιτά προς το μέλλον. Σε αυτό βοήθησαν αρχιτεκτονικά στοιχεία όπως η κόκκινη κυλιόμενη σκάλα, καθώς και άλλα στοιχεία σύγχρονης αρχιτεκτονικής.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4 5 6

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα