Το ωραιότερο εμπορικό κέντρο του κόσμου μόλις άνοιξε στη Βενετία. Μέσα σε ένα εκπληκτικό παλάτσο του 13ου αιώνα

Advertisement
Το ωραιότερο εμπορικό κέντρο του κόσμου μόλις άνοιξε στη Βενετία. Μέσα σε ένα εκπληκτικό παλάτσο του 13ου αιώνα
Advertisement

Η Βενετία έχει ένα νέο κόσμημα. Ενα ολοκαίνουργιο εμπορικό κέντρο σε ένα υπέροχο παλάτσο… 

Το Fondaco dei Tedeschi, κοντά στη γέφυρα Ριάλτο, από την πλευρά της πλατείας του Αγίου Μάρκου, το οποίο οι Βενετσιάνοι για χρόνια ήξεραν ως «Ταχυδρομείο», ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε ένα πολυτελές εμπορικό αλλά και πολιτιστικό κέντρο.

Το κτίριο, όπως αναφέρει το ιταλικό Ansa, ανήκει στη Βenetton, αλλά πλέον τη διαχείριση του έχει αναλάβει η DFS, θυγατρική του κολοσσού LVMH.

Τα εγκαίνιά του έγιναν την περασμένη Παρασκευή και από το προηγούμενο Σάββατο οι Βενετσιάνοι και όχι μόνο εξερευνούν αυτόν τον υπέροχο χώρο. Στο εμπορικό υπάρχουν καταστήματα πολυτελών οίκων γεμάτα ρούχα, παπούτσια, τσάντες και λοιπά αξεσουάρ, αλλά και γκουρμέ λιχουδιές. Ο τελευταίος όροφος του κτιρίου είναι αποκλειστικά αφιερωμένος στον πολιτισμό και στην τέχνη.

Οι αρχιτέκτονες που ανέλαβαν την ανακαίνιση του κτιρίου -το οποίο χρονολογείται από τον 13ο αιώνα- σεβάστηκαν την αρχιτεκτονική του αλλά απέφυγαν τη νοσταλγία, με το τελικό αποτέλεσμα να σέβεται μεν το παρελθόν, αλλά να κοιτά προς το μέλλον. Σε αυτό βοήθησαν αρχιτεκτονικά στοιχεία όπως η κόκκινη κυλιόμενη σκάλα, καθώς και άλλα στοιχεία σύγχρονης αρχιτεκτονικής.

Το υπέροχο αυτό κτίριο έχει και εσωτερική αυλή, η οποία ανακατασκευάστηκε και αυτή με σεβασμό και η οποία θα χρησιμοποιείται και για εκδηλώσεις του δήμου της Βενετίας, μιας και στόχος ήταν το κτίριο να ανακαινιστεί και να είναι ανοιχτό στους πολίτες. Είτε μπαίνουν να χαζέψουν στα μαγαζιά και να ψωνίσουν ή όχι, είτε πηγαίνουν να παρακολουθήσουν κάποια εκδήλωση.

«Είμαι χαρούμενος που ηγήθηκα αυτού του πρότζεκτ και ανακαινίσαμε ένα κτίριο σεβόμενοι τις ρίζες του. Η εταιρεία μας ήθελε να δημιουργήσει μια αγορά στην καρδιά της παλιάς Ευρώπης και αρπάξαμε την ευκαιρία να το φτιάξουμε στην ομορφότερη χώρα της ηπείρου και στην ομορφότερη πόλη της Ιταλίας» ανέφερε ο αναπληρωτής πρόεδρος της DFS Italia Ρομπέρτο Μενεγκάσο, μιλώντας στο Αnsa.

Η ιστορία του Fondaco dei Tedeschi

Το παλάτσο χτίστηκε τον 13ο αιώνα και αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως αποθήκη, γραφείο και χώρος διαμονής των Γερμανών εμπόρων της πόλης. Ωστόσο μερικά χρόνια αργότερα καταστράφηκε από πυρκαγιά και ανακαινίστηκε δυο φορές. Στη σημερινή του μορφή ουσιαστικά ξαναχτίστηκε το 1506 και μετατράπηκε σε τελωνείο. Οι πιο σύγχρονες αρχιτεκτονικές επεμβάσεις έγιναν το 1930 και στέγασε το ταχυδρομείο της πόλης.

Το ωραιότερο εμπορικό κέντρο του κόσμου μόλις άνοιξε στη Βενετία. Μέσα σε ένα εκπληκτικό παλάτσο του 13ου αιώνα - Εικόνα1

Το ωραιότερο εμπορικό κέντρο του κόσμου μόλις άνοιξε στη Βενετία. Μέσα σε ένα εκπληκτικό παλάτσο του 13ου αιώνα - Εικόνα2

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα