Κτηνοτρόφος έβαψε τα πρόβατά του πορτοκαλί για να μην του τα κλέβουν.

Advertisement
Κτηνοτρόφος έβαψε τα πρόβατά του πορτοκαλί για να μην του τα κλέβουν.
Advertisement

Κάθε φορά που υπάρχει ένα πρόβλημα με θέμα την κλοπή σε μια γειτονιά, οι άνθρωποι παίρνουν τα μέτρα τους ώστε να προστατέψουν την περιουσία τους. Ο Pip Simpson, είναι ένας κτηνοτρόφος από την Αγγλία και αντιμετώπισε εντελώς …

διαφορετικά το επίπεδο της προστασίας. Αφού εκλάπησαν περίπου 300 πρόβατα, ο άνδρας αποφάσισε να βάψη τα υπόλοιπα πλάσματα με πορτοκαλί χρώμα.

Η ιδέα του ήρθε καθώς σκέφτηκε πως έτσι θα είναι δυσκολότερο για τους κλέφτες να τα κρύψουν, οπότε δεν θα τα κλέψουν. Ο ίδιος δήλωσε στο BBC News: «είναι πολύ φωτεινό, ένα πραγματικά φωτεινό χρώμα που δεν είχε χρησιμοποιήσει κανείς άλλος. Οπότε ήταν απλά μια περίπτωση προσπάθειας για διαφορά. Έχουμε τεράστιο πρόβλημα με τις κλοπές. Κατά τη διάρκεια τω τελευταίων χρόνων είχαμε κλοπές 300 προβάτων. Οπότε έπρεπε να το σταματήσουμε από το να συμβαίνει. Ελπίζω πως όποιος θέλει να τα κλέψει, δεν θα είναι σε θέση να τα κρύψει, επειδή θα είναι φωτεινά πορτοκαλή.»

Το κοπάδι του αποτελείται από περίπου 800 πρόβατα και ο άνδρας είχε την υποστήριξη των τοπικών αρχών για να κάνει μια τέτοια πράξη. Τα πορτοκαλί πρόβατα αποτελούν πόλο έλξης για όσους ζουν στην περιοχή. Ο Simpson λέει πως κάποιες στιγμές μπορεί να υπάρχουν και πάνω από 30 άτομα που φωτογραφίζουν τα βαμμένα πορτοκαλή πρόβατα. Ο ίδιος αστειευόμενος σκέφτηκε πως ίσως πρέπει αν ξεκινήσει να τους χρεώνει.

Το σπρέι βαφής δεν βλάπτει τα ζώα και θα παραμείνει πάνω τους μέχρι το επόμενο έτος. Δεν έχει αποφασίσει αν θα το επαναλάβει ή όχι. Πιθανότατα εξαρτάται από το αν σταματήσουν οι κλοπές ή όχι.

Το σπίτι των πορτοκαλή προβάτων

Κάθε πρωί, ένα κοπάδι από πορτοκαλί πρόβατα βγαίνει από τη φάρμα με κατεύθυνση τους βοσκότοπους. Είναι δύσκολο να χαθούν με αυτό το έντονο πορτοκαλί χρώμα.

Κτηνοτρόφος έβαψε τα πρόβατά του πορτοκαλί για να μην του τα κλέβουν. - Εικόνα1

Έρχονται!

Κάθε άνθρωπος που θα τα συναντήσει, μπορεί να θέλει να τα παρατηρήσει. Και όχι, δεν θα είναι πιωμένοι. Βλέπουν στ’ αλήθεια πορτοκαλή πρόβατα.

Κτηνοτρόφος έβαψε τα πρόβατά του πορτοκαλί για να μην του τα κλέβουν. - Εικόνα2

Ώρα για παιχνίδι

Τα πρόβατα περιμένουν όλη τη νύχτα ώστε να ανοίξουν οι πόρτες και να βγουν έξω να βοσκίσουν. Σίγουρα δείχνουν χαρούμενα.

Κτηνοτρόφος έβαψε τα πρόβατά του πορτοκαλί για να μην του τα κλέβουν. - Εικόνα3

Μια βόλτα στα χωράφια

Τα πρόβατα φαίνεται πως απολαμβάνουν  τις βόλτες τους. Εκεί θα περάσουν την ημέρα τους τρώγοντας χόρτα και γεμίζοντας την περιοχή με φωτεινά χρώματα.

Κτηνοτρόφος έβαψε τα πρόβατά του πορτοκαλί για να μην του τα κλέβουν. - Εικόνα4

Η κλοπή είναι ο λόγος του χρώματός τους

Ο κτηνοτρόφος Pip Simpson λέει πως αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει για να αποτρέψει τις κλοπές. Ο ίδιος έχασε 300 πρόβατα από τους κλέφτες και ήρθε η ώρα να κάνει κάτι για αυτό.

Κτηνοτρόφος έβαψε τα πρόβατά του πορτοκαλί για να μην του τα κλέβουν. - Εικόνα5

Απλά μια ακόμη μέρα στη δουλειά

Μπορεί να ακολουθούν την ίδια ρουτίνα σχεδόν καθημερινά και να μην αντιλαμβάνονται τις διαφορές αλλά σίγουρα δεν είναι το μέσο κοπάδι προβάτων όπως μπορείτε να δείτε και από το χρώμα τους.

Κτηνοτρόφος έβαψε τα πρόβατά του πορτοκαλί για να μην του τα κλέβουν. - Εικόνα6

Αρέσει στους ντόπιους να τα βλέπουν

Όταν οι κάτοικοι άκουσαν πως ο Simpson τα έβαψε αποφάσισαν να πάνε οι ίδιοι για να το δουν. Πλέον είναι το θέμα συζήτησης της πόλης.

Κτηνοτρόφος έβαψε τα πρόβατά του πορτοκαλί για να μην του τα κλέβουν. - Εικόνα7

Αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης

Μπορεί να υπάρχουν και 30 άνθρωποι την ίδια στιγμή που προσπαθούν να τα δουν. Έγιναν πόλος έλξης, κάτι που δεν σχεδίαζε ο άνδρας. Αστειευόμενος είπε πως θα έπρεπε να ξεκινήσει να τους χρεώνει μιας και έρχονται καθημερινά πολλά άτομα.

Κτηνοτρόφος έβαψε τα πρόβατά του πορτοκαλί για να μην του τα κλέβουν. - Εικόνα8

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα