12 άλογα με την πιο μοναδική και όμορφη χαίτη που έχετε δει μέχρι σήμερα.

Advertisement
12 άλογα με την πιο μοναδική και όμορφη χαίτη που έχετε δει μέχρι σήμερα.
Advertisement

Τα άλογα είναι εντυπωσιακά ζώα. Υπάρχουν εκατοντάδες φυλές αλόγων εκεί έξω. Μερικές απ’ αυτές έχουν τόσο μοναδικά χαρακτηριστικά που μοιάζουν να βγήκαν από βιβλίο ιστορίας.

Αξίζει λοιπόν να τις γνωρίσουμε. Ποια είναι η αγαπημένη σας; Σίγουρα είναι μια δύσκολη απόφαση!

1. Μπασκίρ Σγουρό.

12 άλογα με την πιο μοναδική και όμορφη χαίτη που έχετε δει μέχρι σήμερα. - Εικόνα1

Με μια ματιά στα μαλλιά θα καταλάβετε πώς αυτά τα άλογα πήραν το όνομά τους. Το άλογο Μπασκίρ Σγουρό χαρακτηρίζεται από τις μπούκλες στη χαίτη, τις βλεφαρίδες του, ακόμη και το εσωτερικό των αυτιών του. Το Μπασκίρ Σγουρό επίσης λέγεται ότι είναι υποαλλεργικό, έτσι, ακόμη και οι άνθρωποι που έχουν αλλεργία στα άλογα θα αισθάνονται χαρά γύρω από αυτά!

2. Marwari

12 άλογα με την πιο μοναδική και όμορφη χαίτη που έχετε δει μέχρι σήμερα. - Εικόνα2

Το Μπασκίρ Σγουρό μπορεί να έχει σγουρά μαλλιά, αλλά το άλογο Marwari έχει σγουρά αυτιά! Υπάρχουν περίπου από τον 12ο αιώνα, όταν χρησιμοποιήθηκαν ως άλογα του ιππικού, αλλά σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι απλά τα προτιμούν για μια ευχάριστη βόλτα.

3. Νορβηγικό Fjord

12 άλογα με την πιο μοναδική και όμορφη χαίτη που έχετε δει μέχρι σήμερα. - Εικόνα3

Οι οπαδοί της Παγωμένης Πριγκίπισσας του Disney θα αναγνωρίσουν σίγουρα αυτά τα μοναδικά άλογα. Κοντόχοντρο σώμα και ιδιαίτερες δίχρωμες χαίτες και ουρές είναι το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της ράτσας. Οι χαίτες τους αυξάνονται σε μήκος και πάχος, αλλά πολλοί ιδιοκτήτες προτιμούν να τις κουρεύουν για να τονίζουν τη χαρακτηριστική διχρωμία τους.

4. Ahkal-Teke

12 άλογα με την πιο μοναδική και όμορφη χαίτη που έχετε δει μέχρι σήμερα. - Εικόνα4

Μπορεί να μην συναντήσετε ποτέ μονόκερο, αλλά τα άλογα Akhal-Τεκέ είναι ό,τι πιο κοντινό υπάρχει στο μυθικό πλάσμα. Αυτά τα λεπτοκαμωμένα άλογα είναι περισσότερο γνωστά για το λαμπερό, σχεδόν μεταλλικό χρώμα του τριχώματός τους. Το διαφανές τμήμα της τρίχας τους κάμπτει το φως που αντανακλάται πάνω στο δέρμα τους, δίνοντας στο τρίχωμα μια όμορφη γυαλάδα που είναι εμφανέστερη σε άλογα με μια πιο χρυσή απόχρωση, όπως τα Buckskins και Cremellos.

5. Rocky Mountain Horse

12 άλογα με την πιο μοναδική και όμορφη χαίτη που έχετε δει μέχρι σήμερα. - Εικόνα5

Τα άλογα Rocky Mountain είναι γνωστά για την όμορφη ανοιχτόχρωμη χαίτη και ουρά τους που έρχεται σε αντίθεση με το σκούρο τρίχωμά τους. Έχουν επίσης μοναδικό βηματισμό που είναι λίγο πιο αργός αλλά και πιο άνετος για τον αναβάτη, αφού οι κραδασμοί είναι αμελητέοι.

6. American Cream Draft Horse

12 άλογα με την πιο μοναδική και όμορφη χαίτη που έχετε δει μέχρι σήμερα. - Εικόνα6

Το άλογο αυτής της ράτσας είναι το μοναδικό με καταγωγή από τις ΗΠΑ, αφού τα υπόλοιπα άλογα έχουν ρίζες στην Ευρώπη. Τα περισσότερα άλογα αυτής της φυλής έχουν στο τρίχωμά τους ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα, γνωστό ως χρυσό της σαμπάνιας και κεχριμπαρί μάτια. Πιο ασυνήθιστα είναι μερικά άλογα στο χρώμα του κάστανου.

7. Exmoor Pony

12 άλογα με την πιο μοναδική και όμορφη χαίτη που έχετε δει μέχρι σήμερα. - Εικόνα7

Το πόνι Exmoor είναι ένα ημιάγριο άλογο που υπάρχει στο ζωικό βασίλειο περίπου από το 700.000 π.Χ. Τα πόνι θεωρούνται απειλούμενα είδη, αλλά οι προσπάθειες διατήρησής έχουν τεθεί σε εφαρμογή για την προστασία της φυλής. Είναι κοντόχοντρα, με παχιά χαίτη και ουρά, καθώς επίσης και ανοιχτοχρωμο τρίχωμα στην περιοχή γύρω από τα μάτια.

8. Gypsy Vanner

12 άλογα με την πιο μοναδική και όμορφη χαίτη που έχετε δει μέχρι σήμερα. - Εικόνα8

Αυτά τα όμορφα άλογα κάποτε κουβαλούσαν τα σπίτια-καρότσια των τσιγγάνων, εξ ου και το όνομά τους. Είναι γνωστά για το μαύρο και άσπρο μοτίβο στο τρίχωμά τους, αν και μπορεί να είναι σε οποιοδήποτε χρώμα, και τα “φτερά” που καλύπτουν τις μεγάλες οπλές τους.

9. Przewalski’s Horse

12 άλογα με την πιο μοναδική και όμορφη χαίτη που έχετε δει μέχρι σήμερα. - Εικόνα9

Η μόνη φυλή του αλόγου που δεν έχει εξημερωθεί μέχρι σήμερα, το άλογο Przewalski είναι ένα σπάνιο και απειλούμενο ζώο που κάποτε κινδύνευσε να εξαφανιστεί από την άγρια φύση. Έχουν επανεισαχθεί στην πατρίδα τους τη Μογγολία, αφού εκτράφηκαν με επιτυχία σε αιχμαλωσία.

10. Falabella

12 άλογα με την πιο μοναδική και όμορφη χαίτη που έχετε δει μέχρι σήμερα. - Εικόνα10

Αν και είναι κοντά άλογα, τα Falabella δεν θεωρούνται πόνι. Είναι πάρα πολύ μικρά για να τα καβαλήσετε, αλλά μπορούν να εκτελέσουν δύσκολες κινήσεις, όπως το άλμα.

11. Appaloosa

12 άλογα με την πιο μοναδική και όμορφη χαίτη που έχετε δει μέχρι σήμερα. - Εικόνα11

Η Appaloosa δεν είναι σπάνιο άλογο, αλλά η μεγάλη ποικιλία από πολύχρωμα μοτίβα στο τρίχωμά της είναι χαρακτηριστική. Οι κηλίδες στο τρίχωμά τους μπορεί να είναι μικρές αλλά και μεγάλες καλύπτοντας οποιοδήποτε μέρος του σώματός τους. Αυτά τα άλογα μπορούν επίσης να έχουν ριγέ οπλές και έχουν σχεδόν καρτουνίστικη εμφάνιση λόγω του λευκού γύρω από τα μάτια τους.

12. Friesian

12 άλογα με την πιο μοναδική και όμορφη χαίτη που έχετε δει μέχρι σήμερα. - Εικόνα12

Κάποτε ήταν ένα ισχυρό πολεμικό άλογο, αλλά τώρα τα Friesians χρησιμοποιούνται πλέον μόνο για ευχαρίστηση. Μοιάζουν να ξεπήδησαν από κάποιο παραμύθι του μεσαίωνα, με το μεγάλο ανάστημά τους, τις πλούσιες χαίτες και ουρές, και τα μαλλιαρά τους πόδια. Ένα επίσης σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το μαύρο χρώμα τους – τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν ούτε καν μικρά άσπρα σημάδια.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα