12 άλογα με την πιο μοναδική και όμορφη χαίτη που έχετε δει μέχρι σήμερα.

Advertisement
12 άλογα με την πιο μοναδική και όμορφη χαίτη που έχετε δει μέχρι σήμερα.
Advertisement

Τα άλογα είναι εντυπωσιακά ζώα. Υπάρχουν εκατοντάδες φυλές αλόγων εκεί έξω. Μερικές απ’ αυτές έχουν τόσο μοναδικά χαρακτηριστικά που μοιάζουν να βγήκαν από βιβλίο ιστορίας.

Αξίζει λοιπόν να τις γνωρίσουμε. Ποια είναι η αγαπημένη σας; Σίγουρα είναι μια δύσκολη απόφαση!

1. Μπασκίρ Σγουρό.

12 άλογα με την πιο μοναδική και όμορφη χαίτη που έχετε δει μέχρι σήμερα. - Εικόνα1

Με μια ματιά στα μαλλιά θα καταλάβετε πώς αυτά τα άλογα πήραν το όνομά τους. Το άλογο Μπασκίρ Σγουρό χαρακτηρίζεται από τις μπούκλες στη χαίτη, τις βλεφαρίδες του, ακόμη και το εσωτερικό των αυτιών του. Το Μπασκίρ Σγουρό επίσης λέγεται ότι είναι υποαλλεργικό, έτσι, ακόμη και οι άνθρωποι που έχουν αλλεργία στα άλογα θα αισθάνονται χαρά γύρω από αυτά!

2. Marwari

12 άλογα με την πιο μοναδική και όμορφη χαίτη που έχετε δει μέχρι σήμερα. - Εικόνα2

Το Μπασκίρ Σγουρό μπορεί να έχει σγουρά μαλλιά, αλλά το άλογο Marwari έχει σγουρά αυτιά! Υπάρχουν περίπου από τον 12ο αιώνα, όταν χρησιμοποιήθηκαν ως άλογα του ιππικού, αλλά σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι απλά τα προτιμούν για μια ευχάριστη βόλτα.

3. Νορβηγικό Fjord

12 άλογα με την πιο μοναδική και όμορφη χαίτη που έχετε δει μέχρι σήμερα. - Εικόνα3

Οι οπαδοί της Παγωμένης Πριγκίπισσας του Disney θα αναγνωρίσουν σίγουρα αυτά τα μοναδικά άλογα. Κοντόχοντρο σώμα και ιδιαίτερες δίχρωμες χαίτες και ουρές είναι το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της ράτσας. Οι χαίτες τους αυξάνονται σε μήκος και πάχος, αλλά πολλοί ιδιοκτήτες προτιμούν να τις κουρεύουν για να τονίζουν τη χαρακτηριστική διχρωμία τους.

4. Ahkal-Teke

12 άλογα με την πιο μοναδική και όμορφη χαίτη που έχετε δει μέχρι σήμερα. - Εικόνα4

Μπορεί να μην συναντήσετε ποτέ μονόκερο, αλλά τα άλογα Akhal-Τεκέ είναι ό,τι πιο κοντινό υπάρχει στο μυθικό πλάσμα. Αυτά τα λεπτοκαμωμένα άλογα είναι περισσότερο γνωστά για το λαμπερό, σχεδόν μεταλλικό χρώμα του τριχώματός τους. Το διαφανές τμήμα της τρίχας τους κάμπτει το φως που αντανακλάται πάνω στο δέρμα τους, δίνοντας στο τρίχωμα μια όμορφη γυαλάδα που είναι εμφανέστερη σε άλογα με μια πιο χρυσή απόχρωση, όπως τα Buckskins και Cremellos.

5. Rocky Mountain Horse

12 άλογα με την πιο μοναδική και όμορφη χαίτη που έχετε δει μέχρι σήμερα. - Εικόνα5

Τα άλογα Rocky Mountain είναι γνωστά για την όμορφη ανοιχτόχρωμη χαίτη και ουρά τους που έρχεται σε αντίθεση με το σκούρο τρίχωμά τους. Έχουν επίσης μοναδικό βηματισμό που είναι λίγο πιο αργός αλλά και πιο άνετος για τον αναβάτη, αφού οι κραδασμοί είναι αμελητέοι.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα