Ξενοδοχεία που «ζωντανεύουν» τους μύθους και τη μαγεία

Advertisement
Ξενοδοχεία που «ζωντανεύουν» τους μύθους και τη μαγεία
Advertisement

Από την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» του Βιετνάμ, στις… σφαίρες του Καναδά και από εκεί στα ιγκλού της Φινλανδίας που θυμίζουν διαστημική βάση.

Ποιος δεν έχει ονειρευτεί έναν κόσμο διαφορετικό; Έναν κόσμο με λιγότερη ένταση, με λιγότερο θόρυβο… Πιο ανθρώπινο, αλλά και συνάμα… μαγικό; Ποιος δεν έχει εμπνευστεί από τις περιγραφές των μυθικών χρόνων, σχηματίζοντας με τη φαντασία του εικόνες, πολιτείες, μέρη; Κάποιοι επιχειρηματίες χρησιμοποίησαν τα χρήματα του… πραγματικού κόσμου, μεταφέροντας τον κόσμο των μύθων και της μαγείας στο… σήμερα.

Τα πιο εκκεντρικά ξενοδοχεία, εμπνευσμένα από μύθους, δοξασίες, ιστορίες του απώτατου παρελθόντος και μπόλικη δόση φαντασίας, προκαλούν δέος και μόνο ως εικόνα. Δεν πρόκειται για παραμύθι. Στην ουσία αποτελούν την «πύλη» για έναν κόσμο μαγικό, το καθένα με το δικό του θέμα και αντικείμενο, προσαρμοσμένα σε όλα τα γούστα…

1.Kolarbyn Ecolodge (Σουηδία)

Ξενοδοχεία που «ζωντανεύουν» τους μύθους και τη μαγεία - Εικόνα3

Ένα από τα πλέον εκκεντρικά ξενοδοχεία συναντάμε στη Σουηδία. Η βασική ιδέα αφορά τη ζωή στο δάσος. Αντί για κατασκήνωση, έχει δημιουργηθεί μία τύπου καλύβας, η οποία παρέχει όλα τα απαραίτητα για μία ασφαλή διαβίωση. Μέχρι εκεί όμως, διότι η ζωή στο δάσος δεν είναι και τόσο… άνετη, όπως πολλοί άνθρωποι των… πόλεων θέλουν να πιστεύουν. Το όλο πρότζεκτ όμως είναι εκπληκτικό, όπως και η ιδέα, η οποία τυγχάνει τεράστιας ανταπόκρισης παγκοσμίως.

2.Hotel Kakslauttanen (Φινλανδία)

Ξενοδοχεία που «ζωντανεύουν» τους μύθους και τη μαγεία - Εικόνα4

Θέλει κανείς να ζήσει σε πολικό περιβάλλον; Μπορεί να το κάνει στη Φινλανδία. Η μονάδα τύπου ινγκλού, μοιάζει περισσότερο με διαστημική βάση, ωστόσο είναι η μία από τις πιο έντονες εμπειρίες, καθώς ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει κοντά στην Αρκτική Θάλασσα όλα τα υπέροχα χρώματα του αρκτικού ουρανού, με την ασφάλεια και τις ανέσεις ενός υπερσύγχρονου κτίσματος.

3.Floating Hotel In Zanzibar (The Manta Resort, Νησιά Πάμπα)

Ξενοδοχεία που «ζωντανεύουν» τους μύθους και τη μαγεία - Εικόνα5

Το επόμενο πρότζεκτ είναι μέσα στο βυθό της θάλασσας. Ένας υπέροχος κόσμος, γεμάτος χρώματα, που προσφέρει έντονες συγκινήσεις και ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις.

4.Hang Nga Guesthouse (Βιετνάμ)

Ξενοδοχεία που «ζωντανεύουν» τους μύθους και τη μαγεία - Εικόνα6

Οι Βιετναμέζοι το αποκαλούν «το τρελό σπίτι» και όχι άδικα, καθώς με μία απλή ματιά, το πρώτο συμπέρασμα που βγάζει κάποιος είναι ότι ο αρχιτέκτονας τα είχε…πιει! Ωστόσο, πρόκειται για μία μεταφορά του παραμυθιού «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων». Είναι, λοιπόν, ένα δεντρόσπιτο, το οποίο σε μεταφέρει σε έναν κόσμο μαγικό. Φτάνει να μην σε βρει η βασίλισσα…

5.Äscher Cliff (Ελβετία)

Ξενοδοχεία που «ζωντανεύουν» τους μύθους και τη μαγεία - Εικόνα7

Μοιάζει πολύ με τα μοναστήρια που είναι «σκαρφαλωμένα» στα Μετέωρα. Ωστόσο οι Ελβετοί δεν το έκτισαν για… θρησκευτικούς λόγους, αλλά για να προσελκύσουν τουρίστες. Ένα μοναδικό ξενοδοχείο στις Άλπεις, με ένα μοναδικό τοπίο να το περιβάλλει και μία ατμόσφαιρα που αυξάνει το αίσθημα της περιπέτειας στο βουνό.

6.Free Spirit Spheres (Καναδάς)

Ξενοδοχεία που «ζωντανεύουν» τους μύθους και τη μαγεία - Εικόνα8

Στον Καναδά η εκκεντρικότητα… τερματίζει! Επιστροφή στη φύση, μέσα σε… διαστημικές σφαίρες! Θυμίζει λίγο τους… Πυθαγόρειους, ενώ απαιτείται και μία σχετικά καλή φυσική κατάσταση. Πάντως προσφέρει αρκετή περιπέτεια.

Πηγή: protothema.gr

 

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα