Οι 10 πιο εντυπωσιακοί ανελκυστήρες στον κόσμο!

Advertisement
Οι 10 πιο εντυπωσιακοί ανελκυστήρες στον κόσμο!
Advertisement

 

Όλα τα καινούρια πολυώροφα κτίρια έχουν ανελκυστήρες που εξυπηρετούν τους κατοίκους αυτών των κτιρίων, αλλά και τους επισκέπτες τους. Και ειδικά στο εξωτερικό που υπάρχουν τόσοι ουρανοξύστες είναι ότι πιο χρήσιμο.

Σε κάποιους όμως οι αρχιτέκτονεςκατέβαλαν όλη τους την τέχνη, με σκοπό να εντυπωσιάσουν και να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα βαρετά ασανσέρ, που το μόνο πολυτελές που μπορούν να έχουν είναι η εσωτερική τους επένδυση, άντε και ο μεγάλος καθρέφτης για τις selfies.

Ετοιμάσου να δεις τα πιο δημιουργικά και εκπληκτικά ασανσέρ που υπάρχουν στον κόσμο!

Απίστευτα πολυτελή ασανσέρ από όλο τον κόσμο!

Falkirk Wheel

Οι 10 πιο εντυπωσιακοί ανελκυστήρες στον κόσμο! - Εικόνα1

Το πρώτο της λίστας μας έχει και όνομα. Το Falkirk Wheel είναι ένας περιστρεφόμενος ανελκυστήρας πλοίων που συνδέει το Κανάλι Γιούνιον και το Forth and Clyde Κανάλι του Φόλκερκ της Σκωτίας. Αποτελείται από 10 υδραυλικούς κινητήρες και ζυγίζει 600 τόνους. Είναι από τα πιο καινοτόμα αρχιτεκτονικά κατορθώματα της εποχής μας!

Luxor Hotel

Οι 10 πιο εντυπωσιακοί ανελκυστήρες στον κόσμο! - Εικόνα2

Νομίζεις ότι βλέπεις ένα παλάτι, αλλά είναι ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο στο Λας Βέγκας, το Luxor Hotel. Εμφανισιακά μοιάζει με πυραμίδα και έχει κλίση των 39 μοιρών, η οποία χαρίζει απλόχερα στους επισκέπτες του ξενοδοχείου μια πραγματικά μοναδική εμπειρία.

AquaDom

Οι 10 πιο εντυπωσιακοί ανελκυστήρες στον κόσμο! - Εικόνα3

Το συγκεκριμένο ασανσέρ μπορείς να το βρεις στο Radisson Blu Hotel της Γερμανίας και ονομάζεται AquaDom. Αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό είναι ότι είναι ένα ενυδρείο 25 μέτρων και είναι η μεγαλύτερη κυλινδρική δεξαμενή νερού που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι το ότι μέσα της βρίσκονται 1.500 διαφορετικά είδη ψαριών, που προσφέρουν ένα εξαιρετικό θέαμα σε όσους το χρησιμοποιούν.

Ανελκυστήρας κρουαζιερόπλοιου

Οι 10 πιο εντυπωσιακοί ανελκυστήρες στον κόσμο! - Εικόνα4

Εδώ τώρα μεταφερόμαστε σε ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια που υπάρχουν, το MS Oasis of the Seas και ο ανελκυστήρας του δίνει σε όλους τους επιβάτες του μια πλήρη εικόνα του εσωτερικού του πλοίου. Διαθέτει μέχρι και μπαρ, για όσους θέλουν να πιουν κάτι μέσα σε αυτά τα 8 λεπτά που κάνει να ανέβει δύο ορόφους.

Autostadt Silos

Οι 10 πιο εντυπωσιακοί ανελκυστήρες στον κόσμο! - Εικόνα5

Όπως βλέπεις τα ασανσέρ δεν είναι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και τα αυτοκίνητα. Επί της ουσίας είναι ένα πάρκινγκ όπου για να εξοικονομηθεί χώρος δημιουργήθηκε αυτό το αριστούργημα, το οποίο σαφώς είναι και το μοναδικό που υπάρχει στον κόσμο.

Lloyd

Οι 10 πιο εντυπωσιακοί ανελκυστήρες στον κόσμο! - Εικόνα6

Αυτή τη φορά μεταφερόμαστε στο Λονδίνο, όπου τα ασανσέρ Llyod βρίσκονται αποκλειστικά και μόνο στο εξωτερικό του κτιρίου, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί ο εσωτερικός χώρος.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα