Δύο Μεγαλύτερα Κοpίτσια Πειράζουν το Κοpιτσάκι με τα Μοβ. Προσέξτε τι Βγάζει από την Τσάντα του ο Άντρας…

Advertisement
Δύο Μεγαλύτερα Κοpίτσια Πειράζουν το Κοpιτσάκι με τα Μοβ. Προσέξτε τι Βγάζει από την Τσάντα του ο Άντρας…
Advertisement

Γνωρίζατε ότι τουλάχιστον 1 ή 3 παιδιά θα πέσουν θύματα σχολικού εκφοβισμού ανά σχολείο; Ο εκφοβισμός, και κατ” επέκταση ο σχολικός εκφοβισμός, έχει αλλάξει πλέον μορφή και έχει γίνει πλέον και διαδικτυακός, χάρη στις διαθέσιμες τεχνολογίες.

Ποιος υποτίθεται όμως ότι θα σταματήσει τον εκφοβισμό; Στο βίντεο που ακολουθεί, γίνεται ένα κοινωνικό πείραμα, όπου δύο μεγαλύτερα κοpίτσια πειράζουν ένα άλλο μικρότερο κοpίτσι. Όσοι ήταν κοντά και έγιναν μάρτυρες του πειράγματος, παρενέβησαν και έκαναν το σωστό.

Πάνω από 70% των παιδιών είτε είναι θύματα εκφοβισμού ή είναι μάρτυρες τέτοιων περιστατικών. Καθημερινά χιλιάδες παιδιά πάνε με τον φόβο στο σχολείο. Πως υποτίθεται ότι τα παιδιά θα λάβουν παιδεία και εκπαίδευση, αν ζουν με το φόβο ότι κάποιος θα τους βλάψει ψυχολογικά ή σωματικά;

Αν γνωρίζετε κάποιον είναι θύμα εκφοβισμού ή γίνετε ποτέ μάρτυρες εκφοβισμού, βάλτε τα δυνατά σας για να το σταματήσετε. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι να επεμβείτε. Είναι στο δικό μας χέρι να σταματήσουμε τον εκφοβισμό, ώστε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν ευτυχισμένα και υγιή, και όχι σε μια συνεχή κατάσταση φόβου…

Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί και αφήστε μας τα σχόλιά σας. Με μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού, θα έχουμε λιγότερα κρούσματα εκφοβισμού. Διαδώστε αυτό το άρθρο.


Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα