Γεννήθηκε με αυτά τα περίεργα σημάδια στο πρόσωπό της. Όταν οι γιατροί έμαθαν την αιτία…

Advertisement
Γεννήθηκε με αυτά τα περίεργα σημάδια στο πρόσωπό της. Όταν οι γιατροί έμαθαν την αιτία…
Advertisement

 

Όταν γεννήθηκε η Matilda Callaghan, οι γιατροί έντρομοι παρατήρησαν πως ένα τεράστιο σημάδι κάλυπτε το μισό της πρόσωπο και την δεξιά πλευρά του σώματός της.

Σύντομα όμως ανακάλυψαν πως δεν επρόκειτο για ένα συνηθισμένο σημάδι, αλλά για την ένδειξη μιας πολύ σοβαρής και σπάνιας ασθένειας, που θα άλλαζε δραματικά τη ζωή της.

Γεννήθηκε με αυτά τα περίεργα σημάδια στο πρόσωπό της. Όταν οι γιατροί έμαθαν την αιτία… - Εικόνα1

Η μικρή πάσχει από το Σύνδρομο Sturge Weber, μια νευρολογική και δερματική διαταραχή, σύμπτωμα της οποίας είναι και το σημάδι στο πρόσωπό της. Παρότι αυτά αφαιρούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με λέιζερ, ύστερα από 6 εβδομάδες περίπου έχουν κάνει την επανεμφάνισή τους.

Γεννήθηκε με αυτά τα περίεργα σημάδια στο πρόσωπό της. Όταν οι γιατροί έμαθαν την αιτία… - Εικόνα2

Η πλέον 5χρονη Matilda έχει ήδη υποβληθεί σε πάνω από 30 επεμβάσεις για την καταπολέμηση του συνδρόμου που την ταλαιπωρεί, με την πρώτη να έχει λάβει χώρα αμέσως μετά τη γέννησή της, όταν ανακάλυψαν ότι ο οισοφάγος της ήταν συνδεδεμένος με την τραχεία της.

Έχοντας γεννηθεί με 2 τρύπες στην καρδιά της, η Matilda έκανε εγχείρηση ανοιχτής καρδίας όταν ήταν μόλις 7 μηνών…

Το συγκεκριμένο σύνδρομο συνδέεται με πληθώρα προβλημάτων υγείας, όπως γλαύκωμα, επιληψία, παράλυση ή αδυναμία στη μία πλευρά και αναπτυξιακή καθυστέρηση. Δυστυχώς για την μικρή, την έχουν πλήξει όλα τα παραπάνω…

Γεννήθηκε με αυτά τα περίεργα σημάδια στο πρόσωπό της. Όταν οι γιατροί έμαθαν την αιτία… - Εικόνα3

Παρότι η Matilda μπορεί να πει μόνο μερικές λέξεις και δεν μπορεί να περπατήσει, είναι σε θέση να επικοινωνεί με χειρονομίες. Μπορεί να πει “μαμά” και “μπαμπά” και αγαπά τη γαλήνη ενός ήρεμου τοπίου. Οι γονείς της πρόσφατα δημιούργησαν μια σελίδα στο GoFundMe, προκειμένου να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα χρήματα για μια αναπηρική καρέκλα που θα επιτρέψει στην οικογένεια να πηγαίνει πιο συχνά βόλτες την Matilda.

 
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα