Οι 5 διαφορές ανάμεσα στην αληθινή και την τοξική αγάπη

Advertisement
Οι 5 διαφορές ανάμεσα στην αληθινή και την τοξική αγάπη
Advertisement

 

Στην αληθινή αγάπη, η ανάπτυξη του εαυτού είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Και τα δύο μέρη θα πρέπει να θέλουν ο ένας το καλύτερο για τον άλλον.

Στην τοξική αγάπη, η εστίαση είναι στην ίδια τη σχέση ενώ πολλές φορές αυτό καταντά εμμονικό.

Στην αληθινή αγάπη, είστε άνετοι με το να έχει ο καθένας τα δικά του ενδιαφέροντα. Έχετε τους δικούς σας φίλους και την δική σας κοινωνική ζωή και εκτός σχέσης.

Στην τοξική αγάπη, υπάρχει ολική συμμετοχή στη ζωή του άλλου. Κανείς δεν μπορεί να πάει πουθενά χωρίς το άλλο του μισό. Αυτό λέγεται εξάρτηση.

Στην αληθινή αγάπη, αγαπάτε τη διαφορετικότητα του συντρόφου σας και αποδέχεστε τη μοναδικότητά του.

Στην τοξική αγάπη, υπάρχει μια εμμονή με το να προσπαθείτε να αλλάξετε το σύντροφό σας σε κάποιον άλλον, αντί να τον αγαπάτε γι” αυτό που είναι.

Στην αληθινή αγάπη, η οικειότητα είναι μια επιλογή που έρχεται με την αγάπη και την εμπιστοσύνη, τη φροντίδα και τη φιλία.

Στην τοξική αγάπη, το σeξ είναι κάτι σας αγχώνει λόγω του φόβου, της ανασφάλειας και της αίσθησης ότι πρέπει να συμμορφώνεστε με τις σeξουαλικές επιθυμίες του συντρόφου σας.

Στην αληθινή αγάπη, κάθε συνομιλία είναι εποικοδομητική, προσπαθείτε να καταλάβετε και να βοηθήσετε.

Στην τοξική αγάπη, οι συνομιλίες σας συνήθως έχουν σκοπό να κατηγορήσουν, να υπερασπιστούν ή να χειριστούν το σύντροφό σας.

 
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα