ΔΙΑΦΟΡΑ

12 Φανταστικές Συμβουλές για να Κρατήσετε το Σπίτι Σας σε Τέλεια Καθαριότητα

12 Φανταστικές Συμβουλές για να Κρατήσετε το Σπίτι Σας σε Τέλεια Καθαριότητα
Advertisement

Ακόμα και αν το καθάρισμα του σπιτιού δεν είναι η αγαπημένη σας δραστηριότητα, τα αποτελέσματα πάντα δικαιολογούν την προσπάθεια που έγινε. Δεν υπάρχει καλύτερο αίσθημα, όταν έχετε μόλις τελειώσει την υποχρέωσή σας, και  τα πάντα λάμπουν από καθαριότητα!

Σας βρήκαμε τις καλύτερες συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν στις δουλειές του σπιτιού να γίνουν πιο αποτελεσματικές και ακούραστες.

Πως να επαναφέρετε ξύλινες επιφάνειες 12 Φανταστικές Συμβουλές για να Κρατήσετε το Σπίτι Σας σε Τέλεια Καθαριότητα - Εικόνα1

Αναμείξτε ½ κούπα ξίδι με ½ κούπα ελαιόλαδο, βουτήξτε ένα πανί στο μείγμα και σκουπίστε το ξύλο. Οι γραντζουνιές θα εξαφανιστούν τελείως και η επιφάνεια θα δείχνει σαν καινούρια.

Λευκάνετε τις μαξιλαροθήκες 12 Φανταστικές Συμβουλές για να Κρατήσετε το Σπίτι Σας σε Τέλεια Καθαριότητα - Εικόνα2 Ανακατέψτε 1 κούπα σκόνη πλυσίματος, 1 κούπα σκόνη πλυντηρίου πιάτων, 1 κούπα λευκαντικού, ½ κούπα βόρακα και προσθέστε πολύ καυτό νερό.

Πως να καθαρίσετε ντουλάπια 12 Φανταστικές Συμβουλές για να Κρατήσετε το Σπίτι Σας σε Τέλεια Καθαριότητα - Εικόνα3 Αναμείξτε 1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο με 2 κουταλιές  μπέικιν πάουντερ, και χρησιμοποιήστε το με μια βούρτσα ή ένα πανί, για να καθαρίσετε τα ντουλάπια.

Καθαρίστε νιπτήρες και ντουζιέρα12 Φανταστικές Συμβουλές για να Κρατήσετε το Σπίτι Σας σε Τέλεια Καθαριότητα - Εικόνα4 Απαλλαγείτε από τα άλατα χρησιμοποιώντας ξίδι. Συνήθως 20 λεπτά είναι αρκετά.

12 Φανταστικές Συμβουλές για να Κρατήσετε το Σπίτι Σας σε Τέλεια Καθαριότητα - Εικόνα5 Αν τα άλατα επιμείνουν, τυλίξτε τη ντουζιέρα με μια πλαστική σακούλα και αφήστε να δράσει το ξίδι για μια ώρα ακόμα. Στη συνέχεια ξεβγάλτε καλά με νερό.

Σίδερο ρούχων

12 Φανταστικές Συμβουλές για να Κρατήσετε το Σπίτι Σας σε Τέλεια Καθαριότητα - Εικόνα6 1. Καλύψτε την επιφάνεια σιδερώματος με αντικολλητικό χαρτί και ρίξτε αρκετή ποσότητα αλάτι.

2. Ανάψτε το σίδερο στη μέγιστη ένταση. (Σιγουρευτείτε ότι η λειτουργία του ατμού είναι απενεργοποιημένη και ότι δεν υπάρχει νερό στο σίδερο).

3. Τρίψτε το σίδερο πάνω στο αλάτι. Όλη η βρωμιά της επιφάνειας θα αφαιρεθεί γρήγορα και εύκολα.

Επαναφέρετε τα τηγάνια στην προηγούμενη κατάσταση.  12 Φανταστικές Συμβουλές για να Κρατήσετε το Σπίτι Σας σε Τέλεια Καθαριότητα - Εικόνα7 Θα χρειαστείτε καθαριστικό φούρνου, πλαστικά γάντια, σακούλες σκουπιδιών και ξίδι. Λεπτομερείς οδηγίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μούχλα σε μπανιέρα 12 Φανταστικές Συμβουλές για να Κρατήσετε το Σπίτι Σας σε Τέλεια Καθαριότητα - Εικόνα8 Πάρτε λίγο βαμβάκι και φτιάξτε μικρές μπαλίτσες περίπου ενός εκατοστού διάμετρο. Βουτήξτε τα σε λευκαντικό, και τοποθετήστε τα στη μούχλα και αφήστε για όλο το βράδυ. Το πρωί, αφαιρέστε όποια μούχλα έχει απομείνει με οδοντόβουρτσα.

Καθαρίστε τις σχάρες της κουζίνας 12 Φανταστικές Συμβουλές για να Κρατήσετε το Σπίτι Σας σε Τέλεια Καθαριότητα - Εικόνα9 Μπορείτε να καθαρίσετε το λίπος από τις σχάρες χρησιμοποιώντας αμμωνία. Βάλτε τη σχάρα σε μια πλαστική σακούλα και προσθέστε 2-3 κουταλιές καθαριστικό αμμωνίας. Αφήστε για 12 ώρες και ξεβγάλτε.

Ασημικά 12 Φανταστικές Συμβουλές για να Κρατήσετε το Σπίτι Σας σε Τέλεια Καθαριότητα - Εικόνα10 Είναι εύκολο να καθαρίσετε ασημικά χρησιμοποιώντας βραστό νερό, αλουμινόχαρτο και αλάτι. Καλύψτε τον πάτο ενός ταψιού με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε τα ασημικά και ρίξτε το αλάτι και το βραστό νερό. Αφήστε για 30 λεπτά. Τα ασημικά σας θα λάμπουν!

Καναπέδες με μικροϋνες 12 Φανταστικές Συμβουλές για να Κρατήσετε το Σπίτι Σας σε Τέλεια Καθαριότητα - Εικόνα11 Αφαιρέστε λεκέδες από τέτοιου είδους υφάσματα καναπέ με μια καθαρή λευκή βούρτσα και μια μικρή ποσότητα οινοπνεύματος. Προσθέστε λίγο μπέικιν πάουντερ για να απαλλαγείτε από δυσάρεστες οσμές.

Μοιραστείτε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές με τους φίλους σας!

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement