9 μαγευτικά μέρη στον πλανήτη Γη

Advertisement
9 μαγευτικά μέρη στον πλανήτη Γη
Advertisement

Από τη Σκωτία μέχρι τη Σενεγάλη και από τις ΗΠΑ μέχρι τη μακρινή Κίνα, δείτε παρακάτω δέκα από τα πιο μαγευτικά, μυστηριώδη, εξωπραγματικά… αλλά καθόλα αληθινά μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

 

Το αφιέρωμα παρουσιάστηκε στη στήλη Travel News and Features της Skyscanner.

1. Lake Retba – Σενεγάλη

9 μαγευτικά μέρη στον πλανήτη Γη - Εικόνα3

Το εντυπωσιακό και πολύ ιδιαίτερο χρώμα της λίμνης Retba στη Σενεγάλη οφείλεται στην άλγη, η οποία παράγει μια κόκκινη χρωστική λόγω των υψηλών επιπέδων αλατότητας του νερού. Όταν η χρωστική και το αλάτι «ανακατευτούν» με τις ακτίνες του ήλιου, προκύπτει η ροζ απόχρωση στα νερά της λίμνης.

2. Trulli – Ιταλία

9 μαγευτικά μέρη στον πλανήτη Γη - Εικόνα4

Όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο, μέσα στα περίεργου αυτού σχήματος σπιτάκια δεν κατοικούν… Χόμπιτ, αλλά πραγματικοί άνθρωποι. Θα τα συναντήσετε στην κοιλάδα Itria στην περιοχή Apulia της νότιας Ιταλίας.

3. Το τούνελ της αγάπης – Klevan, Ουκρανία

9 μαγευτικά μέρη στον πλανήτη Γη - Εικόνα5

Πάρτε από το χέρι τον/την αγαπημένο/η σας και διασχίστε το φυσικά διαμορφωμένο «τούνελ της αγάπης» που βρίσκεται στο Klevan της Ουκρανίας. Σύμφωνα με το θρύλο, αν ζητήσετε κάτι μέσα από τα –ειλικρινή- βάθη της ψυχή σας, θα πραγματοποιηθεί.

4. Antelope Canyon – Αριζόνα, ΗΠΑ

 

Η Μητέρα Φύση «ζωγράφισε». Αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο για τους γεωλόγους, αλλά και για φωτογράφους που θέλουν να απαθανατίσουν τους εντυπωσιακούς φυσικούς φωτισμούς και τις σκιάσεις, που εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

5. Salar de Uyuni – Βολιβία

9 μαγευτικά μέρη στον πλανήτη Γη - Εικόνα7

Το Salar de Uyuni της Βολιβίας είναι η μεγαλύτερη ξηρή λίμνη στον κόσμο.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα