Πέντε εναλλακτικές αποδράσεις στην Ελλάδα

Advertisement
Πέντε εναλλακτικές αποδράσεις στην Ελλάδα
Advertisement

3. Διάσχιση φαραγγιού

Πέντε εναλλακτικές αποδράσεις στην Ελλάδα - Εικόνα2

Ή αλλιώς canyoning. Αν θέλετε να κάνετε μια απόδραση γεμάτη περιπέτεια η διάσχιση φαραγγιού είναι σίγουρα μια καλή επιλογή. Ωστόσο θα πρέπει να έχετε μια καλή φυσική κατάσταση καθώς είναι αρκετά κουραστικό. Ο Όλυμπος, η Σαμοθράκη, τα Τζουμέρκα, η Κρήτη, η Πιερία, η Ευρυτανία και το Πήλιο είναι μερικές περιοχές όπου μπορείτε να περάσετε ένα περιπετειώδες σαββατοκύριακο ανάλογα πάντα με την εμπειρία και τις δυνατότητες σας καθώς πολλά φαράγγια δεν μπορεί να τα διασχίσει ένας αρχάριος. Στη μοναδική διαδρομή όμως θα ανακαλύψετε απόκρυφα σημεία της Ελλάδας και θα συλλέξετε σπάνιες εικόνες της φύσης.

4. Κυνήγι μανιταριών

Πέντε εναλλακτικές αποδράσεις στην Ελλάδα - Εικόνα3

Δεν αποτελεί βέβαια extreme sport αλλά είναι μια διαφορετική εμπειρία που αποκτά όλο και περισσότερο έδαφος στην Ελλάδα από τους μανιταρόφιλους. Εξάλλου η Ελλάδα διαθέτει ποικιλία μανιταριών που πρέπει να συλλέγονται όμως από όσους γνωρίζουν πολύ καλά να τα ξεχωρίζουν. Αναζητήστε τις εκδρομές που γίνονται σε διάφορα δάση της Ελλάδας κυρίως το φθινόπωρο και την άνοιξη όπου οι βροχές και οι μικρές διακυμάνσεις στη θερμοκρασία μεταξύ ημέρας και νύκτας ευνοούν την ανάπτυξη των μανιταριών.

Καλύτερα να απευθυνθείτε σε έναν οργανωμένο σύλλογο που οργανώνει εκδρομές σε διάφορες περιοχές όπως η Φθιώτιδα, το Ζαγόρι και η Θεσσαλία. Εκτός από τα μανιτάρια που θα απολαύσετε μετά τη συλλογή, θα περπατήσετε σε όμορφα δάση της Ελλάδος και ζήσετε μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Ο καιρός βέβαια παίζει πολύ μεγάλο ρόλο οπότε να ξέρετε ότι δεν είναι μια εκδρομή που μπορείτε να οργανώσετε πολύ καιρό πριν.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Advertisement

Σχετικά άρθρα