12 απλοί τρόποι να κάνετε τα παλιά σας πράγματα να φαίνονται σαν καινούργια

Advertisement
12 απλοί τρόποι να κάνετε τα παλιά σας πράγματα να φαίνονται σαν καινούργια
Advertisement

Αυτές οι απλές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να σβήσετε κάθε βρόμικο λεκέ από τα πράγματά σας και θα γίνουν σαν καινούργια.

Πάγκος κοπής

12 απλοί τρόποι να κάνετε τα παλιά σας πράγματα να φαίνονται σαν καινούργια - Εικόνα0

Το να επαναφέρετε την παλιά εμφάνιση του πάγκου κοπής σας είναι πάρα πολύ απλό: απλά καθαρίστε το με ένα σφουγγάρι, το οποίο έχετε βουτήξει σε μείγμα με χυμό λεμόνι και αλάτι.

Χάλκινες κατσαρόλες

12 απλοί τρόποι να κάνετε τα παλιά σας πράγματα να φαίνονται σαν καινούργια - Εικόνα1

Οι χάλκινες κατσαρόλες θεωρούνται οι καλύτερες για το μαγείρεμα τροφής. Μπορούμε να τις καθαρίσουμε με την βοήθεια από ξύδι και αλάτι πολύ εύκολα. Απλά βάλτε το αλάτι και προσθέστε το ξύδι στο μέρος που θέλετε να καθαρίσετε και τρίψτε το καλά με την σκληρή πλευρά του σφουγγαριού.

Πιάτα

12 απλοί τρόποι να κάνετε τα παλιά σας πράγματα να φαίνονται σαν καινούργια - Εικόνα2

Τις γρατσουνιές πάνω στα πιάτα είναι πολύ απλό να τις ξεφορτωθείτε με την βοήθεια καθαριστικού για κεραμικά είδη.

Ταψί

12 απλοί τρόποι να κάνετε τα παλιά σας πράγματα να φαίνονται σαν καινούργια - Εικόνα3

Για να καθαρίσετε το ταψί από λίπος θα χρειαστείτε ένα μείγμα σόδας και οξυζενέ. Θα απλώσετε το μείγμα πάνω στο ταψί για 30 λεπτά και στην συνέχεια θα το ξεπλύνετε καλά με νερό.

Σιδερένιο τηγάνι

12 απλοί τρόποι να κάνετε τα παλιά σας πράγματα να φαίνονται σαν καινούργια - Εικόνα4

Θα χρειαστείτε γάντια, καθαριστικό κουζίνας, σακούλες σκουπιδιών και άσπρο ξύδι.

Θα απλώσετε αρκετό καθαριστικό πάνω στο παλιό σιδερένιο τηγάνι. Για να μην στεγνώσει το καθαριστικό, βάλτε το τηγάνι στην σακούλα για τα σκουπίδια και κλείστε την καλά. Αφήστε το να κάτσει για 1-2 ημέρες και μετά καθαρίστε το. Επαναλάβετε το προηγούμενο βήμα άλλη μία φορά.

Το καθαριστικό θα βγάλει όλη την βρομιά από το τηγάνι, μετά θα πρέπει όμως να το καθαρίσετε αρκετά καλά με ζεστό νερό. Καθαρίστε στην συνέχεια το για μια ώρα με νερό και ξύδι (1:1) και καθαρίστε το με μεταλλικό σφουγγάρι. Τώρα συνεχίζουμε στην αποκατάσταση της επιφάνειας.

Ζεστάνετε τον φούρνο μέχρι τους 250 βαθμούς και βάλτε μέσα το τηγάνι σας. Στην συνέχεια βγάλτε το τηγάνι από τον φούρνο και βάλτε λίγο λάδι σε αυτό. Βάζουμε αρκετό λάδι σε όλες τις μεριές και περιμένουμε το ζεστό μέταλλο να το απορροφήσει, στην συνέχεια αφού κρυώσει το σκουπίζουμε με ένα πανί. Βάζουμε ξανά το τηγάνι στο φούρνο, τώρα όμως ανάποδα. Σε 15 λεπτά το βγάζουμε από τον φούρνο, το σκουπίζουμε με μία πετσέτα και το ξαναβάζουμε πάλι για 15 λεπτά στον φούρνο. Η πρώτη στρώση μπήκε!

Θα χρειαστεί όμως με τον ίδιο τρόπο να βάλουμε άλλες 2 στρώσεις λάδι. Την τελευταία φορά, θα το βάλουμε όμως για 1 ώρα στον φούρνο. Ανοίγουμε τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Χαλί

12 απλοί τρόποι να κάνετε τα παλιά σας πράγματα να φαίνονται σαν καινούργια - Εικόνα5

Θα χρειαστείτε ξύδι και νερό με αναλογία ένα προς δύο. Ανακατέψτε καλά το νερό και το ξύδι σε ένα δοχείο τύπου σπρέι. Με την βοήθεια του σπρέι ψεκάστε τις περιοχές που θέλετε και στην συνέχεια καλύψτε τις με μια πετσέτα. Αφήστε το σίδερο για 30 λεπτά πάνω από την πετσέτα στην λειτουργία ατμού.

Πλακάκι

12 απλοί τρόποι να κάνετε τα παλιά σας πράγματα να φαίνονται σαν καινούργια - Εικόνα6

Για να καθαρίσετε τα κενά ανάμεσα στα πλακάκια θα χρειαστείτε όποιο καθαριστικό έχει χλώριο Απλά θα πρέπει να το αναμίξετε σε νερό με αναλογία ένα προς ένα. Θα πρέπει ο χώρος να αερίζεται, όσο καθαρίζετε.

Παπούτσια που έχουν χάσει το χρώμα τους

12 απλοί τρόποι να κάνετε τα παλιά σας πράγματα να φαίνονται σαν καινούργια - Εικόνα7

Για να επαναφέρετε το παλιό χρώμα των παπουτσιών σας θα χρειαστείτε: 1 κουταλιά καθαριστικό πιάτων, 3 κουταλιές οξυζενέ και 2 κουταλιές μαγειρικής σόδας.

Δερμάτινα έπιπλα

12 απλοί τρόποι να κάνετε τα παλιά σας πράγματα να φαίνονται σαν καινούργια - Εικόνα8

Τρίψτε τις γρατσουνιές του καναπέ με ελαιόλαδο με την βοήθεια μιας μπατονέτας. Αφήστε το λάδι να στεγνώσει για μία ώρα. Εάν η γρατσουνιά δεν φύγει, επαναλάβετε την διαδικασία.

Έπιπλα με μικροΐνες

12 απλοί τρόποι να κάνετε τα παλιά σας πράγματα να φαίνονται σαν καινούργια - Εικόνα9

Τέτοια έπιπλα χρειάζονται ειδική προσοχή. Μπορείτε να με την βοήθεια ενός σφουγγαριού και οινοπνεύματος να το καθαρίσετε. Αφήστε το να στεγνώσει και στην συνέχεια καθαρίστε εκείνο το σημείο.

Δερμάτινη τσάντα

12 απλοί τρόποι να κάνετε τα παλιά σας πράγματα να φαίνονται σαν καινούργια - Εικόνα10

Δεν χρειάζεστε τίποτα παραπάνω από μια βρεγμένη χαρτοπετσέτα για να καθαρίσετε την δερμάτινη σας τσάντα.

Βαμβακερές πετσέτες

12 απλοί τρόποι να κάνετε τα παλιά σας πράγματα να φαίνονται σαν καινούργια - Εικόνα11

Για να ξαναγίνουν οι βαμβακερές πετσέτες ξανά “φουντωτές” ,θα πρέπει μετά το πλυντήριο να τις βάλετε σε μία λεκάνη με αλατόνερο. Οι βαμβακερές πετσέτες για να διατηρούνται καλύτερα, καλό είναι να στεγνώνουν σε καλά αεριζόμενο χώρο.
Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα