Ακρωτηριασμένοι βετεράνοι πολέμου ποζάρουν γυμvoί – Ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό άλμπουμ

Advertisement
Ακρωτηριασμένοι βετεράνοι πολέμου ποζάρουν γυμvoί – Ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό άλμπουμ
Advertisement

Η καμπάνια Kickstarter για το τρίτο φωτογραφικό άλμπουμ  με ακρωτηριασμένους βετεράνους πολέμου έφτασε το στόχο των $48.250 σε δύο μέρες – και συγκέντρωσε συνολικά $411.134.

Τώρα, ο 52χρονος φωτογράφος Michael Stokes εκδίδει επιτέλους στις 15 Νοεμβρίου το πολυαναμενόμενο βιβλίο του Always Loyal (Πάντα Πιστός), με ακρωτηριασμένους  βετεράνους  πολέμου -άντρες και γυναίκες- σε sέξι, γεμάτες αυτοπεποίθηση πόζες σε σχέση με τα κυρίαρχα πρότυπα σε τέτοιου είδους σοβαρές φωτογραφήσεις.

Ακρωτηριασμένοι βετεράνοι πολέμου ποζάρουν γυμvoί – Ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό άλμπουμ - Εικόνα1

Το βιβλίο περιέχει πολλές καινούριες φωτογραφίες από τη γνωστή πλέον σειρά που ξεκίνησε  3 χρόνια πριν.

Και χάρη στην επιτυχία του εγχειρήματός του να συγκεντρώσει χρήματα με τη βοήθεια του κοινού,  ο φωτογράφος θα δωρίσει $20.000 στο Semper FI Fund, μια φιλανθρωπική οργάνωση που στηρίζει τραυματισμένους πολέμου.

Ακρωτηριασμένοι βετεράνοι πολέμου ποζάρουν γυμvoί – Ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό άλμπουμ - Εικόνα2

Το προηγούμενο βιβλίο του, Bare Strength (Γυμνή Δύναμη), είχε ένα κεφάλαιο για άντρες βετεράνους, και ένα άλλο βιβλίο που εκδίδεται την ίδια μέρα, με το όνομα Exhibition (Έκθεση), θα έχει πέντε βετεράνους διασκορπισμένους.

Ακρωτηριασμένοι βετεράνοι πολέμου ποζάρουν γυμvoί – Ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό άλμπουμ - Εικόνα3

Ο Michael ξεκίνησε το πρότζεκτ χωρίς σκοπό το 2012 όταν φωτογράφισε τον 26χρονο στρατιώτη πεζικού των ΗΠΑ Alex Minsky, ο οποίος έχει πάρει μετάλλιο και έχει χάσει μέρος του ποδιού του όταν το φορτηγό του πέρασε πάνω από μια βόμβα που βρισκόταν στο δρόμο, στο Αφγανιστάν.

Ακρωτηριασμένοι βετεράνοι πολέμου ποζάρουν γυμvoί – Ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό άλμπουμ - Εικόνα4

Ο Alex είχε πολλά τραύματα από το επεισόδιο – ανάμεσά τους σπασμένο σαγόνι και τραύμα στον εγκέφαλο – και έπασχε από κατάθλιψη και αλκοολισμό όταν επέστρεψε. Αλλά αφού ξεπέρασε αυτές τις δύσκολες στιγμές, άρχισε να χτίζει μυς στο γυμναστήριο ξανά – και τελικά κέρδισε την προσοχή του Michael, που του ζήτησε να τον φωτογραφίσει.

Ακρωτηριασμένοι βετεράνοι πολέμου ποζάρουν γυμvoί – Ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό άλμπουμ - Εικόνα5

Αντί να δείχνει σοβαρός ή θλιμμένος σε ένα καροτσάκι, ο Alex πόζαρε με αυτοπεποίθηση για τον Michael, δείχνοντας τους φουσκωμένους μυς του και τα χρωματιστά τατουάζ του σε φωτογραφίες χωρίς μπλούζα.

Ακρωτηριασμένοι βετεράνοι πολέμου ποζάρουν γυμvoί – Ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό άλμπουμ - Εικόνα6

«Ήθελα να το προσεγγίσω προσεκτικά», είπε ο Michael στη Daily Mail Online. «Ήμουν φωτογράφος φυσικής κατάστασης και είχα μια ερωτική ματιά στις εικόνες μου, και ήθελα να βγάλω τον Alex με τον ίδιο τρόπο. Αλλά δεν ήθελα να είναι σε στάση που θα μπορούσε να ντραπεί.»

Ακρωτηριασμένοι βετεράνοι πολέμου ποζάρουν γυμvoί – Ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό άλμπουμ - Εικόνα7

«Αλλά έκανε λάθος, ήταν γερός» συνέχισε ο Michael. «Οπότε σκέφτηκα, θα τον βγάλω σαν να μην είναι ακρωτηριασμένος.»

Και ενώ αρχικά οι φωτογραφίες τράβηξαν κάποια προσοχή, πέρασε ένας χρόνος χωρίς περαιτέρω πρόοδο. Τότε, είπε ο Michael, η Daily Mail Online έγραψε ένα άρθρο για τον Alex και τις μοναδικές φωτογραφίες – και όλα άλλαξαν.

Ακρωτηριασμένοι βετεράνοι πολέμου ποζάρουν γυμvoί – Ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό άλμπουμ - Εικόνα8

«Αν δεν ήταν η Daily Mail Online, δε θα υπήρχε άλλος χρόνος [πριν συνεχίσει το πρότζεκτ]», εξήγησε. «Μέσα σε λίγες ώρες από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε, δέχτηκα κλήσεις από το Good Morning America, από το Today. Σημαντικά μέσα. Και ξαφνικά όλοι τον ήθελαν.»

Ακρωτηριασμένοι βετεράνοι πολέμου ποζάρουν γυμvoί – Ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό άλμπουμ - Εικόνα9

Τώρα, όταν ο Michael επικοινωνεί με τα μέλη της κοινότητας των βετεράνων για να τους φωτογραφίσει, «πιθανόν ο εκάστοτε βετεράνος να με γνωρίζει».

Στη συνέχεια τους συναντάει, του γνωρίζει και του δίνει την ευκαιρία να νιώσουν άνετα πριν τους βάλει μπροστά από την κάμερα: «Συνήθως περνάω αρκετό χρόνο μαζί τους πρώτα, κι έτσι ποτέ δεν έχω νιώσει πολύ νευρικότητα.»

Ακρωτηριασμένοι βετεράνοι πολέμου ποζάρουν γυμvoί – Ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό άλμπουμ - Εικόνα10

Οι βετεράνοι ποζάρουν για τον Michael με ή χωρίς τα προσθετικά τους χέρια και πόδια, μερικές φορές κρατώντας όπλα, ή φορώντας τις ταμπέλες των σκύλων τους. Κάποιοι βγάζουν όλα τα ρούχα τους, ενώ άλλοι αφήνουν περισσότερα στη φαντασία. Αλλά αυτό που έχουν κοινό είναι ότι όλοι φαίνονται δυνατοί, σίγουροι για τον εαυτό τους- και καυτοί.

Ακρωτηριασμένοι βετεράνοι πολέμου ποζάρουν γυμvoί – Ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό άλμπουμ - Εικόνα11

«Κάποιοι μου λένε ‘Αυτό πρέπει να βοηθάει πολύ στην αυτοπεποίθηση τους’ ή ‘Τους κάνεις να νιώθουν άντρες ξανά’» είπε στο MTV News. «[Αλλά] αυτοί οι τύποι ήρθαν σε μένα ψύχραιμοι και έτοιμοι να κατακτήσουν τον κόσμο. Δεν του δίνω πίσω την αυτοπεποίθηση τους. Την έχουν ήδη.»

Ακρωτηριασμένοι βετεράνοι πολέμου ποζάρουν γυμvoί – Ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό άλμπουμ - Εικόνα12

Ο Michael δήλωσε πως αν και πολλοί από τους άντρες που φωτογραφίζει είναι ενθουσιασμένοι όταν βλέπου τις φωτογραφίες, υπάρχουν και κάποιοι που ενίοτε είναι απρόθυμοι να τις δημοσιοποιήσουν.

«Είχα έναν βετεράνο που ήταν τραυματισμένος άσχημα και έπρεπε να το σκεφτεί καλά πριν τις δημοσιεύσω. Είπε ότι δεν ήταν συνηθισμένος να βλέπει τον εαυτό του έτσι», είπε στη Daily Mail Online. Αλλά μετά από δυο βδομάδες, του έδωσε το ΟΚ – και ήταν χαρούμενος που το έκανε.

«Σοκαρίστηκε από την αντίδραση – οι άνθρωποι του έλεγαν πόσο sέξι ήταν, πόσο όμορφος, ότι ήταν ήρωας. Ήταν πραγματικά σοκαρισμένος και έκπληκτος», είπε.

Ακρωτηριασμένοι βετεράνοι πολέμου ποζάρουν γυμvoί – Ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό άλμπουμ - Εικόνα13

Ο Michael είχε προηγουμένως δημοσιεύσει ένα βιβλίο με φωτογραφίες με το όνομα Bare Strength, το οποίο είναι διαθέσιμο στο Amazon. Υπάρχει επίσης ένα ημερολόγιο τοίχου για το 2016 με εικόνες από το Bare Strength.

Ακρωτηριασμένοι βετεράνοι πολέμου ποζάρουν γυμvoί – Ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό άλμπουμ - Εικόνα14

Ο Michael είπε ότι πιστεύει ότι ο λόγος που οι άνθρωποι έχουν αντιδράσει τόσο θετικά στις φωτογραφίες είναι επειδή επικεντρώνονται λιγότερο στα χαμένα μέλη και περισσότερο στην ελκυστικότητα του ανθρώπου.

Ακρωτηριασμένοι βετεράνοι πολέμου ποζάρουν γυμvoί – Ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό άλμπουμ - Εικόνα15

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι προσέχουν έναν όμορφο άντρα ή μια όμορφη γυναίκα πρώτα, και μετά προσέχουν ότι είναι ακρωτηριασμένος/η» είπε. «Νομίζω ότι δεν προσέχουν τον ακρωτηριασμό αμέσως.»

Ακρωτηριασμένοι βετεράνοι πολέμου ποζάρουν γυμvoί – Ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό άλμπουμ - Εικόνα16

Φυσικά, όσο ωραίοι κι αν φαίνονται, αυτές οι φωτογραφίες πάνε πιο βαθιά από τις μέσες sέξι φωτογραφίες ημερολογίου.

«Βλέπετε τους βετεράνους είτε σε φέρετρο είτε σε δύσκολη θέση», είπε ο Michael. «Αυτές οι προσωπικές φωτογραφίες δείχνουν μια πλευρά της ζωής των βετεράνων που οι άνθρωποι δεν έχουν δει. Είναι εμφανής υπενθύμιση του τιμήματος που έχει πληρώσει η χώρα.»


Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα