Σκίτσα γεμάτα νόημα που θα σε βάλουν σε σκέψεις

Advertisement
Σκίτσα γεμάτα νόημα που θα σε βάλουν σε σκέψεις
Advertisement

Η κατηγορία του θύματος είναι μια επικίνδυνη λογική πλάνη στην οποία τα θύματα κατηγορούνται για τις ενέργειες εκφοβισμού ή κακοποίησης που δέχονται.

Ο Katarzyna Babis, ένας φοιτητής καλών τεχνών στην Πολωνία, αποφάσισε να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα δημιουργώντας κόμικς που απεικονίζουν διάφορα προβλήματα που ρίχνουν την ευθύνη στο θύμα, για όσα περνάει.

“Πολλοί φίλοι μου έχουν αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις στη ζωή τους και ήθελα να τους βοηθήσω” δήλωσε ο Babis στο MTV. «Ήθελα να μετατρέψω την δημοφιλή εικόνα μου στα κοινωνικά δίκτυα σε κάτι ουσιαστικό. Νομίζω ότι είναι πραγματικά σημαντικό να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι με το πρόβλημά σας.»

 

#1 Κατάθλιψη

– Μάζεψε τον εαυτό σου.

– Πήγαινε μια μέρα να δουλέψεις και αυτή η φάση κατάθλιψης θα περάσει.

Σκίτσα γεμάτα νόημα που θα σε βάλουν σε σκέψεις - Εικόνα1

Η κατάθλιψη δεν είναι θέμα διάθεσης

Η κατάθλιψη δε δημιουργείται από βαρεμάρα, αδιαφορία ή έλλειψη κινήτρου. Η κατάθλιψη είναι μια ασθένεια που διαταράσσει τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου. Μπορεί να προσβάλλει τον καθένα και απαιτεί θεραπεία από ειδικούς.

 

#2 Βιασμός

– Κάποιος την βίασε;

– Με αυτή τη φάτσα θα πρέπε να τον ευγνωμονεί!

Σκίτσα γεμάτα νόημα που θα σε βάλουν σε σκέψεις - Εικόνα2

Ο βιασμός δεν είναι κομπλιμέντο

Κοροϊδεύοντας τον βιασμό, κάνει την ενοχή του βιαστή πιο ελαφρυντική και ότι το φταίξιμο του θύματος ήταν καθαρά δικό του. Μη βοηθάτε τους βιαστές επαναλαμβάνοντας στερεότυπα που επηρεάζουν αρνητικά το θύμα.

 

#3 “Μην είσαι τόσο κοpιτσάκι”

Σκίτσα γεμάτα νόημα που θα σε βάλουν σε σκέψεις - Εικόνα3

Τo κοpιτσάκι” δεν είναι προσβολή

Και οι άντρες είναι γονείς επίσης. Οι άντρες είναι πολυδιάστατοι και όχι ανεύθυνα όντα. Ας υποστηρίξουμε τους άντρες που παίρνουν το ρόλο του γονιού στα σοβαρά.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Σχετικά άρθρα