ΕΛΛΑΔΑ

Φίλης: Είμαστε σε συνεννόηση με την Κομισιόν για τον ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία -Δεν είναι μείζον ζήτημα

Φίλης: Είμαστε σε συνεννόηση με την Κομισιόν για τον ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία -Δεν είναι μείζον ζήτημα
Advertisement

Σε συνεννόηση με την Κομισιόν για το θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση βρίσκεται η κυβέρνηση, ανέφερε τη Δευτέρα ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο κ. Φίλης τόνισε: «Έχουμε ανακοινώσει τη δική μας πρόθεση, συντόμως θα υπάρξει συνεννόηση με την πλευρά της Κομισιόν και την πλευρά των πιστωτών. Η Κομισιόν προφανώς θα μας πει τη δική της άποψη, το ζήτημα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι σημαντικό γιατί αφορά κάποιες χιλιάδες πολίτες».

Πρόσθεσε όμως ότι «είναι αντιστροφή των ιεραρχήσεων να συζητούμε τόσο καιρό αυτό το θέμα και όχι το μείζον που είναι η ανάγκη αναβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης, πρέπει να εμπιστευτούμε το δημόσιο σχολείο. Όποιος πηγαίνει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο και δικαίωμά του καμία αντίρρηση προφανώς το πηγαίνει για πολλούς λόγους», είπε και πρόσθεσε ότι «αναλαμβάνει και το κόστος αυτής της επιλογής».

Συμπλήρωσε ότι στόχος του είναι να ενισχύσει την εποπτεία του Δημοσίου στο ιδιωτικό σχολείο.

Για τη λέξη «πενταροδεκάρες» που είχε χρησιμοποιήσει, είπε ότι υπάρχει ζήτημα ειλικρίνειας, επαναλαμβάνοντας ότι ήταν σχήμα λόγου και πως αφενός μεν δεν είναι στην τσέπη του καθενός, αφετέρου εκτιμά πως όποιος μπορεί να δώσει 7.000 τον χρόνο μπορεί να δώσει και τα άλλα 700.

Πηγή

Advertisement