ΕΛΛΑΔΑ

Διπλή τραγωδία στο Αιγαίο -Ενα βρέφος και δύο παιδιά πνίγηκαν

Διπλή τραγωδία στο Αιγαίο -Ενα βρέφος και δύο παιδιά πνίγηκαν
Advertisement

Στον υγρό τάφο, στον οποίο έχει μετατραπεί το Αιγαίο για τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που αναζητούν μία καλύτερη τύχη, χάνονται καθημερινά ζωές, ανάμεσά τους μικρών παιδιών.

Δύο νέα τραγικά περιστατικά έλαβαν χώρα τα ξημερώματα της Κυριακής, με τον τραγικό απολογισμό να περιλαμβάνει πέντε νεκρούς, ανάμεσά τους ένα βρέφος και δύο παιδιά.  

Στο Φαρμακονήσι, όπου εντοπίστηκαν 110 πρόσφυγες, βρέθηκε νεκρό ένα παιδί 8 ετών, το οποίο έπεσε στη θάλασσα κατά το ταξίδι από την Τουρκία στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να το ανασύρουν δίχως τις αισθήσεις του οι τραγικοί γονείς του. Ενα επιβατηγό πλοίο ανέλαβε να μεταφέρει όλους τους πρόσφυγες από το Φαρμακονήσι στη Λέρο, ενώ το άτυχο παιδί θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Στο Καστελόριζο, ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος διέσωσε 11 άτομα, αλλά ένα βρέφος ανασύρθηκε νεκρό, ενώ μετά από έρευνες του λιμενικού εντοπίστηκαν ακόμη 3 σοροί, δυο γυναικών και ενός μικρού αγοριού, ενώ αγνοείται ακόμη ένας άνδρας και δύο γυναίκες

Πηγή

Advertisement