ΕΛΛΑΔΑ

Αποστόλου: Ανοιχτό παραμένει ακόμη το θέμα των φορολογικών επιβαρύνσεων των αγροτών

Αποστόλου: Ανοιχτό παραμένει ακόμη το θέμα των φορολογικών επιβαρύνσεων των αγροτών
Advertisement

Ανοικτό παραμένει το μέτωπο των φορολογικών επιβαρύνσεων των αγροτών, όπου «όλα είναι μαχητά», όπως δηλώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, σε μία προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα, καθώς οι αγρότες ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ και ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.

«Είναι γεγονός ότι το βάρος που καλείται να σηκώσει ο αγροτικός τομέας με τη νέα συμφωνία είναι πράγματι δυσανάλογο και δυσβάστακτο, ειδικά στα φορολογικά. Ωστόσο οι φορολογικές επιβαρύνσεις δεν έχουν νομοθετηθεί. Όλα είναι ανοικτά και όλα είναι μαχητά» τονίζει ο υπουργός σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Όχι, δεν είναι λογικό να φορολογείται ο αγρότης και ο ελεύθερος επαγγελματίας […]. Δεν ισχυρίζομαι ότι το θέμα έληξε. Θα έχουμε πάλι σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές, αλλά πιστεύω ότι θα έχουμε ευτυχή κατάληξη» υπογραμμίζει.

Ωστόσο, αγρότες και κτηνοτρόφοι από τη Β.Ελλάδα, τη Θεσσαλία αλλά και την Αττική, δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα ώστε να μην περάσουν τα προωθούμενα  φορολογικά μέτρα.

 

 

Πηγή

Advertisement