10 μέρη στην Ελλάδα που έχουν «ξεπηδήσει» από παραμύθι! Και όμως, υπάρχουν!

Advertisement
10 μέρη στην Ελλάδα που έχουν  «ξεπηδήσει» από παραμύθι! Και όμως, υπάρχουν!
Advertisement

Νησιά,παραλίες,βουνά,θάλασσα,δάση,χωριά,δάση,ουρανός…Όλα όσα κάνουν την Ελλάδα την πιο όμορφη χώρα του κόσμου!

Ιερά Μονή Ρουσάνου, Μετέωρα

10 μέρη στην Ελλάδα που έχουν «ξεπηδήσει» από παραμύθι! Και όμως, υπάρχουν! - Εικόνα0

Βρίσκεται στο μέσο περίπου του δρόμου που ενώνει τις μονές των Μετεώρων, στην κορυφή ενός απομονωμένου επιβλητικού κατακόρυφου βράχου. Όλο το συγκρότημα αποτελείται από ένα τριώροφο, στο μεγαλύτερό του μέρος, κτίσμα που ισορροπεί επάνω στο στενό πλάτωμα και από μακριά μοιάζει να αποτελεί προέκταση του φυσικού βράχου.

Ελαφονήσι, Κρήτη.

10 μέρη στην Ελλάδα που έχουν «ξεπηδήσει» από παραμύθι! Και όμως, υπάρχουν! - Εικόνα1

Κρυστάλλινα νερά, χρυσαφένια αµµουδιά και ένα ροζ χαλί από κοχύλια στο βυθό είναι µερικοί µόνο από τους λόγους που η συγκεκριµένη πλαζ είναι µια από τις πιο δηµοφιλείς των Χανίων! Μπορεί η διαδροµή να σε ταλαιπωρήσει λιγάκι, αλλά, πίστεψέ µε, ο προορισµός θα σε ανταµείψει και µε το παραπάνω! Είναι οργανωµένη και διαθέτει οµπρέλες µε ξαπλώστρες!

Για να βρεθείς εδώ: Θα κατευθυνθείς προς τον Κίσσαµο και ακολουθώντας τις ταµπέλες, θα φτάσεις στο Ελαφονήσι µέσα σε περίπου µιάµιση ώρα.

Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης, Κεφαλονιά.

10 μέρη στην Ελλάδα που έχουν «ξεπηδήσει» από παραμύθι! Και όμως, υπάρχουν! - Εικόνα2

Από τα πιο εντυπωσιακά της Ελλάδας, το λιμναίο σπήλαιο της Μελισσάνης, που βρίσκεται στον Καραβόμυλο, ανάμεσα στη Σάμη και την Αγία Ευφημία, είναι μια ζωντανή διαφήμιση της Κεφαλονιάς και της χώρας μας σε όλο τον κόσμο!

Σαντορίνη, Κυκλάδες

10 μέρη στην Ελλάδα που έχουν «ξεπηδήσει» από παραμύθι! Και όμως, υπάρχουν! - Εικόνα3

Δες! Μπορείς να νιώσεις τι θα πει «κρέμομαι» απ” την Καλντέρα; Μπορείς να φανταστείς να «βουτάς» μέσα σε αυτή την τόσο χαρακτηριστική εικόνα με τον τρούλο και τα λαξευμένα στη γη υπόσκαφα; Μπορείς να «δεις» το ηλιοβασίλεμα ή έστω να «ακούσεις» τον κόσμο να χειροκροτά; Η Οία δεν είναι «μια εικόνα-χίλιες λέξεις». Είναι «ένας τόπος μαγικός-αμέτρητα, ακραία συναισθήματα». Κάθε στιγμή, κάθε λεπτό.

Παραλία Μύρτος, Κεφαλονιά.

10 μέρη στην Ελλάδα που έχουν «ξεπηδήσει» από παραμύθι! Και όμως, υπάρχουν! - Εικόνα4

Έχει «ποζάρει» σε χιλιάδες φωτογραφίες και είναι η πιο διάσημη παραλία του νησιού. Σε απόσταση 15 χλμ. από το γραφικό Φισκάρδο, η οργανωμένη παραλία του Μύρτου υποδέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες. Απόκρημνα βράχια υψώνονται προστατευτικά γύρω του και τα τιρκουάζ νερά του λούζουν τη λευκή αμμουδιά. Καλωσορίσατε στον Παράδεισο!

Η παραλία του Μπάλου, Κρήτη.

10 μέρη στην Ελλάδα που έχουν «ξεπηδήσει» από παραμύθι! Και όμως, υπάρχουν! - Εικόνα5

Ανάµεσα στο ακρωτήριο της Γραµβούσας και το µικρότερο στο Τηγάνι, εικόνες από εξωτικά νησιά του Ειρηνικού συµπλέκονται µε την ελληνική οµορφιά, σε ένα µοναδικό σκηνικό που σπάνια συναντάς σε ολόκληρη τη χώρα!

Το απέραντο γαλάζιο των ρηχών νερών γίνονται ένα µε τον ουρανό και τους πετρώδεις σχηµατισµούς και όλα αυτά σε κάνουν να ερωτευτείς τον Μπάλο µε την πρώτη… βουτιά!

Το κάστρο της Μεθώνης στη Μεσσηνία της Πελοποννήσου

10 μέρη στην Ελλάδα που έχουν «ξεπηδήσει» από παραμύθι! Και όμως, υπάρχουν! - Εικόνα6

Το κάστρο της Μεθώνης, ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα καστροπολιτείας στον ελληνικό χώρο, δεσπόζει επιβλητικό στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Πελοποννήσου. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το οχυρωμένο νησάκι Μπούρτζι, με το οποίο ενώνεται μέσω μιας μικρής αψιδωτής γέφυρας.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα