ΚΟΣΜΟΣ

11χρονο κορίτσι με αυτισμό έχει IQ υψηλότερο από του Αϊνστάιν

11χρονο κορίτσι με αυτισμό έχει IQ υψηλότερο από του Αϊνστάιν
Advertisement

Ποια είναι η 11χρονη Adhara Pérez Sánchez, παιδί – θαύμα από το Μεξικό.

Μια 11χρονη από το Μεξικό, που έχει διαγνωστεί με αυτισμό, έχει καταφέρει να προκαλέσει το θαυμασμό, καθώς έχει IQμεγαλύτερο από του Αϊνστάιν, και έχει ήδη πτυχίο στη μηχανική και ονειρεύεται πως μια μέρα θα εργαστεί για τη NASA.

11χρονο κορίτσι με αυτισμό έχει IQ υψηλότερο από του Αϊνστάιν - Εικόνα 1

Η μικρή Adhara Pérez Sánchez από το Μεξικό, μάλιστα, έχει διαγνωστεί με σύνδρομο Άσπεργκερ – μια μορφή αυτισμού -, ωστόσο αυτό δεν αποτέλεσε ποτέ εμπόδιο για την ίδια, ενώ ελπίζει πως μια μέρα θα γίνει αστροναύτης της NASA.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adhara Maite Pérez Sánchez (@adhara_perez11)

Έχει ήδη πτυχίο

Η 11χρονη κατέχει ήδη πτυχίο μηχανικής, καθώς κατάφερε να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο σε ηλικία 8 ετών.

H μικρή Adhara μεγάλωσε στη φτωχική γειτονιά του Tláhauc και συχνά έπεφτε εκφοβισμού στο σχολείο λόγω της ιδιατερότητας της. Διαγνώστηκε με αναπτυξιακή αναπηρία σε ηλικία τριών ετών, έχοντας καθυστέρηση στην ανάπτυξη του λόγου.

Καθώς μεγάλωνε αναγκαζόταν να υπομένει την περιφρόνηση των δασκάλων και το bullying από τους συμμαθητές της, λόγω των οποίων άλλαξε σχολείο τρεις φορές κι έτσι άρχισε να απομονώνεται, όπως είπε η οικογένειά της στο Marie Claire Mexico.

«Οι δάσκαλοι δεν ήταν πολύ συμπονετικοί, μου έλεγαν ότι η κόρη μου έκανε δέκα χρόνια να τελειώσει μια εργασία», είπε η μητέρα της, Nayeli Sánchez, σε συνέντευξή της στο περιοδικό. «Άρχισε να απομονώνεται, δεν ήθελε να παίζει με τους συμμαθητές της, ένιωθε περίεργα, διαφορετικά».

Η μητέρα της παρατήρησε πως το παιδί έμαθε μόνο του άλγεβρα και είχε απομνημονεύσει τον περιοδικό πίνακα των χημικών στοιχείων, αλλά δεν έδωσε μεγάλη σημασία, νομίζοντας ότι η κόρη της απλώς…βαριόταν.

Με σκοπό να αντιμετωπίσει η μικρή την κατάθλιψη, η μητέρα της την έβαλε να κάνει ψυχοθεραπεία, όπου οι ψυχοθεραπευτές σύντομα την συμβούλεψαν να τη στείλει στο Κέντρο Προσοχής στο Ταλέντο (CEDAT), ένα σχολείο για χαρισματικά παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement