10 από τις χειρότερες μεταθέσεις που μπορούν να σου τύχουν στον ελληνικό στρατό

Advertisement
10 από τις χειρότερες μεταθέσεις που μπορούν να σου τύχουν στον ελληνικό στρατό
Advertisement

Δεδομένο πρώτο: μόλις έχεις τελειώσει τη βασική εκπαίδευση στο κέντρο, έχεις κάνει και την παρέλασή σου, έχεις ουρλιάξει μέχρι να ματώσουν οι φωνητικές σου χορδές ότι έχεις μια αδερφή, κουκλίτσα αληθινή, την λένε «Βόρειο Ήπειρο»/ την αγαπάς πολύ και τώρα έρχεται η ώρα για τη συνέχιση της χακί σου φαρσοκωμωδίας περιπέτειας.

Δεδομένο δεύτερο: το πιο κοντινό που έχεις σε βύσμα στον στρατό είναι μια φορά που πέρασε δίπλα σου σε μια παρέλαση ένας στρατηγός όταν ήσουν 7 χρονών, εσύ του κούνησες το χέρι κι αυτός σου είπε «Επ, μωρό! Ψάρακλας είσαι, κατάλαβέ το!».

Δεδομένο τρίτο: έρχεται η ώρα της μετάθεσης, οπότε μάλλον δε θα καταλήξεις στο πεντάγωνο, να προσπαθείς να τετραγωνίσεις τον κύκλο με μούσι 42 ημερών, πολιτικά αντί για παραλλαγή και λιωμένα γιωτοπάπουτσα αντί για άρβυλο.

10 από τις χειρότερες μεταθέσεις που μπορούν να σου τύχουν στον ελληνικό στρατό - Εικόνα 1

Γι’ αυτό, σταυρώνεις τα δάχτυλά σου κι εύχεσαι να μην καταλήξεις σ’ ένα από αυτά τα πιο-μαύρα-ξεψυχάς-στο-δευτερόλεπτο στρατόπεδα:

1) 549 ΤΕ, Σύμη

10 από τις χειρότερες μεταθέσεις που μπορούν να σου τύχουν στον ελληνικό στρατό - Εικόνα 2

«Μαύρο» γιατί…: Γιατί το στρατόπεδο είναι γεμάτο με αφίσες “Silver Alert: Εξαφάνιση φαντάρων- Μπορείτε να βοηθήσετε;». Την τελευταία φορά που εθεάθησαν 2 φαντάροι στο ίδιο σημείο στο 549 ΤΕ ήταν κατά τον χρυσό αιώνα του Περικλέους.

Του Περικλέους, βεβαίως- βεβαίως, τον 5ο αιώνα π.Χ.

2) 618 Μ/Κ ΤΠ,  Πλάτη Έβρου

«Μαύρο» γιατί…: Διότι οι ρίψεις νερού την ώρα που κοιμάσαι είναι κάτι σαν «εσωτερικό αστείο» για τους ανώτερους, ενώ η μόνη έξοδος που μπορείς να κάνεις είναι αυτή της Βίβλου σαν τον Μωυσή- οι άλλες δεν προβλέπονται.

Α, αφήστε που η Σίλβια (για τους γνωρίζοντες…) του Venus αποτελεί γλυκιά ανάμνηση.

3) 508 ΜΚ/ΤΠ, Ρίζια Έβρου

10 από τις χειρότερες μεταθέσεις που μπορούν να σου τύχουν στον ελληνικό στρατό - Εικόνα 3

«Μαύρο» γιατί…: Επειδή όταν λέμε «πινέζα» αυτό ακριβώς εννοούμε- να βαριέσαι στις 19:02 που είσαι στην Ελλάδα και στις 19:04 να ’χεις πατήσει Τουρκία. Αφήστε που (στο πρόσφατο παρελθόν, τουλάχιστον) οι εγκαταστάσεις ήταν λίγο χειρότερες από το σπίτι που είχαν τα 3 γουρουνάκια αφότου το φύσηξε ο κακός λύκος.

Δεν είναι χακί ζωή αυτή…

4) 512 ΤΠ, Κουφόβουνο

10 από τις χειρότερες μεταθέσεις που μπορούν να σου τύχουν στον ελληνικό στρατό - Εικόνα 4

«Μαύρο» γιατί…: Γιατί αυτό πρέπει να είχε στο μυαλό του όταν έγραφε το «Διδυμότειχο blues» ο Γιάννης Σπυρόπουλος για να το μελοποιήσει μετά ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. «Τρύπα στη γεωγραφία», βλέπεις έναν κάτοικο όταν βγαίνεις έξω και τσιμπιέσαι να βεβαιωθείς αν είναι αλήθεια η σε γελούν τα μάτια σου από τα 33 σερί σκοπέτα.

Α, ναι: και πείτε στους Locomondo να πάνε μια βόλτα από κει 3 Φλεβάρη με το χιόνι να ’χει μπλοκάρει την καναδέζα για να δουν αν κάνει κρύο στην Ελλάδα ή όχι.

5) 388 ΠΑΠ, Σάπες Κομοτηνής

10 από τις χειρότερες μεταθέσεις που μπορούν να σου τύχουν στον ελληνικό στρατό - Εικόνα 5

«Μαύρο» γιατί…: Επειδή μιλάμε για το χειρότερο, ίσως, φυλάκιο σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο όρος «εμπλοκή» πηγαίνει σε άλλο επίπεδο, ενώ προσφάτως (πριν καμιά διετία) υπήρξαν και κρούσματα ψώρας στο στρατόπεδο, με τους φαντάρους να κατηγορούν τους ανώτερούς τους.

32 μήνες αργότερα, ακόμα ν’ απολυθούν…

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Διαβάστε περισσότερα
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα